Focus / Megane / Scala

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

1 Ay sonra araç alacağım araaca karar verip ona göre araştırma yapmak istiyorum. Bagaj sorunu olmayan bir model bakıyorum.

1.2 M bütçeye Otomatik 2019 / 2021 kasa 1.5 TDCI Focus mu almak mantıklı yoksa 2020 Model üstü Otomatik Joy (Diğer paketler pahalı) 1.3 TCE Megane mi almak mantıklı Megane de Termostat sorunu harici kronik yok diye biliyorum ama focus olayını bilmiyorum. Şanzıman olarak powershift mi kullanılyor yoksa 8 ileri mi tam bilmiyorum. Bİde Scala var tabi iç hacmi geniş düşük KM bakıyorum DSG den dolayı ama tam karar veremedim.

Başka öneriniz varsa alabilirim.

Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Scala diyorum. 

bu arabanın değeri bilinmedi. 1.5 filan kasko değeri zaten. aynı zamanda KAMIQ de bulursun bu paralara suv dersen.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam 3 marka/model yazmışsın ama hiçbiri ile ilgili bilgi sahibi değilsin. :) Seni eleştiriyorum çünkü günümüzde sadece markaya bakarak araba alıp hüsrana uğramak çok kolay.

Bir kere kullanım amacı çok net olmalı. Bagaj sorunum olmasın demişsin. Aile aracı mı olacak ? Tatile mi gidiyorsun ? Dağ bayır çıkacak mısın ? Uzun yol mu yoksa şehir içi mi gideceksin ? Yılda 10k km üstü yapacak mısın?  Performans odaklı bir sürüş mü arıyorsun yoksa hızı sabitler müziğimi açar şıkır şıkır giderim mi diyorsun ? Konfor arıyor musun ? Ota boka kafanı takıyor musun ? 

Mesela Megane 1.3 TCE motor problemli bir motor. Çok çok kez duydum bunu kronikleri var ve EDC şanzıman ile geliyor. Yani şanzıman sorunları da seni bekliyor olabilir. İlaveten bu seride o ön ledler 4. 5. Yılda sararıyor. Değiştirsen dünya para ve cidden bok gibi duruyor sararınca. E içine girsen Joy paket bomboş bir araba alacaksın. 

Scala desen 1.0 tsi olanlar 3 silindir. 3 silindir araçlar 30k 40k sonra titreme sallama yapıyor. Bence o kadar para verip zangır zangır sallanan bir direksiyona geçmek istemezsin. 1.6tdi almak lazım onların motorları ne kadar sorunsuz bilgim yok ama 6 yaşında dizel bir araç alacaksın. Yerinde olsam 30k 40k km den yüksek almam. Ayrıca bu Scala ve Fabia nın Monte Carlo olayı var. Madem DSG olayına giriyorsun bari güzel 1.5tsi motorlu bir Monte Carlo al en azından sorun çıkarana kadar bol keyif alırsın. 1.2m yetmez ama ona..

Focus 2020 de 8 ileri powershift olmuş. Baktım şimdi. Yani at6 veya at8 şanzıman yok. Ford un şanzımanı ile ilgili hiç övgü cümlesi duymadım açıkçası. Araçlar güzel ve performanslı. Kaliteli ve dayanıklı ama motor ve şanzıman ile ilgili bir Toyota gibi sorunsuz veya az sorunlu cümlesi duymadım. Yine de bu 3 seçenek arasında eğer 1.7m gibi rakamlara çıkabilirsen Scala Monte Carlo 1.5 tsi derim. Çıkamazsan 2020 Focus.

Bu seçenekleri salla, bagaj iyi olsun, motor şanzıman sorunu düşünmek istemiyorum, 4x4 olsun şöyle dağ bayır çıkarım dersen direk Vitara bak. Eğer yine 1.7m 1.8m e çıkarım dersen hiiiiiiç düşünme en son kasa Civic al geç.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

rifter

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Hocam 3 marka/model yazmışsın ama hiçbiri ile ilgili bilgi sahibi değilsin. :) Seni eleştiriyorum çünkü günümüzde sadece markaya bakarak araba alıp hüsrana uğramak çok kolay.

Bir kere kullanım amacı çok net olmalı. Bagaj sorunum olmasın demişsin. Aile aracı mı olacak ? Tatile mi gidiyorsun ? Dağ bayır çıkacak mısın ? Uzun yol mu yoksa şehir içi mi gideceksin ? Yılda 10k km üstü yapacak mısın?  Performans odaklı bir sürüş mü arıyorsun yoksa hızı sabitler müziğimi açar şıkır şıkır giderim mi diyorsun ? Konfor arıyor musun ? Ota boka kafanı takıyor musun ? 

Mesela Megane 1.3 TCE motor problemli bir motor. Çok çok kez duydum bunu kronikleri var ve EDC şanzıman ile geliyor. Yani şanzıman sorunları da seni bekliyor olabilir. İlaveten bu seride o ön ledler 4. 5. Yılda sararıyor. Değiştirsen dünya para ve cidden bok gibi duruyor sararınca. E içine girsen Joy paket bomboş bir araba alacaksın. 

Scala desen 1.0 tsi olanlar 3 silindir. 3 silindir araçlar 30k 40k sonra titreme sallama yapıyor. Bence o kadar para verip zangır zangır sallanan bir direksiyona geçmek istemezsin. 1.6tdi almak lazım onların motorları ne kadar sorunsuz bilgim yok ama 6 yaşında dizel bir araç alacaksın. Yerinde olsam 30k 40k km den yüksek almam. Ayrıca bu Scala ve Fabia nın Monte Carlo olayı var. Madem DSG olayına giriyorsun bari güzel 1.5tsi motorlu bir Monte Carlo al en azından sorun çıkarana kadar bol keyif alırsın. 1.2m yetmez ama ona..

Focus 2020 de 8 ileri powershift olmuş. Baktım şimdi. Yani at6 veya at8 şanzıman yok. Ford un şanzımanı ile ilgili hiç övgü cümlesi duymadım açıkçası. Araçlar güzel ve performanslı. Kaliteli ve dayanıklı ama motor ve şanzıman ile ilgili bir Toyota gibi sorunsuz veya az sorunlu cümlesi duymadım. Yine de bu 3 seçenek arasında eğer 1.7m gibi rakamlara çıkabilirsen Scala Monte Carlo 1.5 tsi derim. Çıkamazsan 2020 Focus.

Bu seçenekleri salla, bagaj iyi olsun, motor şanzıman sorunu düşünmek istemiyorum, 4x4 olsun şöyle dağ bayır çıkarım dersen direk Vitara bak. Eğer yine 1.7m 1.8m e çıkarım dersen hiiiiiiç düşünme en son kasa Civic al geç.

Hocam aslında araçlar hakkında araştırma yaptım ama her aracın kronik sorunu var o alınmaz bu alınmaz yorumu var hep KM düşük bakınca bütçe 150K artıyor direkt yani Scala düŞÜK km alayım desem 1.350 civarı 100 Bini geçersen 1.200 e düşüyor.

Araç şehir içinde kullanılacak aile arabası olacak çocuk olduğu için bagaj önemli yılda en fazla 10/12 bin KM yaparım. Çok dur kalk olacağı için Manuelden kurtulmak istiyorum büyük şehirde manuel rezillik

Maalesef 1.2 1.250 civarından yukarım çıkamıyorum Monte Carlo paketi için 1.5 üstüne çıkmam lazım bu fiyata Elite paketi anca alınıyor Scala için oda KM 70/80 e gelmiş minimum araçlar 

Focus ta Powershift te olan problemler 8 ileri Tork K ile çözüldü diye okumuştum bi yerde 2019 kasası ile birlikte otomatiklerde sorun kalmamış ama dizellerde Partikül filtresi sorunu mu ne varmış ne kadar masraf açar bilemem

Megane için 1.3 TCE de EDC otomatikte sorun yaşamazsın dedi bi kaç arkadaş ama sen sorunlu demişsin KM ye dikkat etmek gerekiyor sanırım 2023 ile iç dizaynı değişmiş Joy da bile hayalet ekran elektrikli el freni koymuşlar ama 2023 altı joy çok boş duruyor. Aracın paketi de çok önemli tabi 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

scala kamiq golf

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

almandan sasma scala diyorum

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    SHaDeWRoX bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Hocam aslında araçlar hakkında araştırma yaptım ama her aracın kronik sorunu var o alınmaz bu alınmaz yorumu var hep KM düşük bakınca bütçe 150K artıyor direkt yani Scala düŞÜK km alayım desem 1.350 civarı 100 Bini geçersen 1.200 e düşüyor.

Araç şehir içinde kullanılacak aile arabası olacak çocuk olduğu için bagaj önemli yılda en fazla 10/12 bin KM yaparım. Çok dur kalk olacağı için Manuelden kurtulmak istiyorum büyük şehirde manuel rezillik

Maalesef 1.2 1.250 civarından yukarım çıkamıyorum Monte Carlo paketi için 1.5 üstüne çıkmam lazım bu fiyata Elite paketi anca alınıyor Scala için oda KM 70/80 e gelmiş minimum araçlar 

Focus ta Powershift te olan problemler 8 ileri Tork K ile çözüldü diye okumuştum bi yerde 2019 kasası ile birlikte otomatiklerde sorun kalmamış ama dizellerde Partikül filtresi sorunu mu ne varmış ne kadar masraf açar bilemem

Megane için 1.3 TCE de EDC otomatikte sorun yaşamazsın dedi bi kaç arkadaş ama sen sorunlu demişsin KM ye dikkat etmek gerekiyor sanırım 2023 ile iç dizaynı değişmiş Joy da bile hayalet ekran elektrikli el freni koymuşlar ama 2023 altı joy çok boş duruyor. Aracın paketi de çok önemli tabi 

Yukarıdaki arkadaş 1.3 TCE'lere biraz haksızlık etmiş.

4 sene boyunca 1.3tce clio ile 1.3tce megane joy comfort kullandım. Şunu net şekilde söyleyebilirim. Saydıklarının arasındaki en sorunsuz motor 1.3TCe motorlarıdır (1.5tsi hariç)

1.3 TCe'ler; Renault Clio'larda var, Megane'larda var, Fluance'larda var, Captur'larda var, Kadjar'larda var. Bu motor bu kadar sorunlu olsa bunca modelde senelerdir kullanılır mı bir düşün. Ha demiyorum ki hiç sorunu yok. Onda da mesela termostat sorunu var ve 100bine geldiğinde enjeksiyon-basınç kaptörü arızaları verebiliyor ama bunların tamiri ve bakımı da gayet kolay. Ayrıca EDC çift kavramalı bir şanzıman ve benim bugüne kadar gördüğüm en sorunsuzu şanzımanlardan birisi. Ben hem eat, hem dsg hem de edc kullandım. Aralarında vites geçişleri en seri ve sorunsuz olanı bana göre EDC.

Bagajı geniş olsun, satmak istediğimde kolay satayım, tamiri ve parçaları hep bulunsun diyorsan, 40bin km civarı bir TCE bulup binebilirsin gayet. yeterki bakımlarını aksatma ve hor kullanma. 

Eğer biraz daha bütçen olursa da 1.5tsi al. 1.0'lara ve altına bulaşma, hele hele ford'un ecoboost motorune hiç bulaşma...

Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Arac model tavsiyesi vermeyecegim cok anladigim konular degil.

Güvenligi yüksek, rahat 2. el arac mi?

Standart, bos paket sifir arac mi?

Uzman arkadaslar bunada yanit versin.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Erkek

Bu focusların herşeyi mi sorunlu :)

ecobost Motoru dert şanzıman dert halbuki çokta hoşuma gidiyor 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek

Alman'dan şaş hocam. Geçen dsg basınç sensörü arızası verdi, araç 2019 model dsg touran 2.0. Almanya'da serviste 2.206€ para verdim mekatronik değişti. Rezillik. Araba servis bakımlıydı ona rağmen 1 lira indirim yapmadılar. Almanya'da böyleyse Türkiye'de düşünemiyorum. 

Almanya'ya gelmeden önce megane 4 hatchback 1.5 dci vardı, otomatiği olsun, motoru olsun çok iyiydi. 1.3 kullanan arkadaşım vardı, onun da tek sorunu termostat oldu. Ucuza halletti diye hatırlıyorum. Hiç sorun yaşamadı. Ama benim ve onun araba joy değil de full'dü. 

Geçen yaz Focus kiraladım. Kısa mesafe kullanımda, özellikle dur kalkta egzos emisyon ile ilgili sürekli uyarı veriyordu. Otomatiği güzeldi ama ne kadar dayanır bilinmez. Dsg gibi ne zaman patlayacağı belli değil. 

Yerinde olsam japon alırım. Sonraki tercihim kesinlikle mazda ya da toyota olacak. Alman falan faso fiso. Skoda superb kullanan arkadaş var. Araba gemi gibi, çok güzel çok rahat. Ama onun da dsg şanzıman vuruntu yapıyor. Trafikte kafası karışıyor vites geçişlerinde. Dsg kesinlikle alma. 

Toplam Hit: 2056 Toplam Mesaj: 43
araç