Focus / Megane / Scala
-
Seat İbiza 2025 model style paketler 1350 civarında satılıyor. 200-300 bin tl arasında da 0 faiz veriyorlar 12 ay.
Ben FR full paketini kullanmıştım gayet güzel ve kaliteli arabaydı. 1300-1400 civarına alabileceğin bence makul arabalardan.
-
wert bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıSHaDeWRoX bunu yazdıPanxeR bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıherrero bunu yazdı
Alman'dan şaş hocam. Geçen dsg basınç sensörü arızası verdi, araç 2019 model dsg touran 2.0. Almanya'da serviste 2.206€ para verdim mekatronik değişti. Rezillik. Araba servis bakımlıydı ona rağmen 1 lira indirim yapmadılar. Almanya'da böyleyse Türkiye'de düşünemiyorum.
Almanya'ya gelmeden önce megane 4 hatchback 1.5 dci vardı, otomatiği olsun, motoru olsun çok iyiydi. 1.3 kullanan arkadaşım vardı, onun da tek sorunu termostat oldu. Ucuza halletti diye hatırlıyorum. Hiç sorun yaşamadı. Ama benim ve onun araba joy değil de full'dü.
Geçen yaz Focus kiraladım. Kısa mesafe kullanımda, özellikle dur kalkta egzos emisyon ile ilgili sürekli uyarı veriyordu. Otomatiği güzeldi ama ne kadar dayanır bilinmez. Dsg gibi ne zaman patlayacağı belli değil.
Yerinde olsam japon alırım. Sonraki tercihim kesinlikle mazda ya da toyota olacak. Alman falan faso fiso. Skoda superb kullanan arkadaş var. Araba gemi gibi, çok güzel çok rahat. Ama onun da dsg şanzıman vuruntu yapıyor. Trafikte kafası karışıyor vites geçişlerinde. Dsg kesinlikle alma.
toyotalar sorunsuz ama bi o kadar da rahatsız, geçenlerde 2025 model 1.5 corolla, 1.8 hibrit corolla ve 1.8 hibrit corolla cross denedim, araçlarda hiç konfor yok, yalıtım yok. lastiklere davlumbaz bile koymamışlar gerek yok diye.
nissan nasıldır acaba japon olarak?
Hocam bende daha önce 1.8 toyota corolla kullandım araç sıfırdı uzun yola gittim geldim motordan o kadar çok ses geliyor ki ve o e-cvt şanzıman o motora uygun davranmıyor kesinlikle vites geçişleri çok kötü
benim kullandığım araç en ful paket idi konfor ve koltuklar çok güzeldi ancak ses yalıtımı kötüydü.
şuan 2017 nissan qashqai kullanıyorum bunda xtronic şanzıman var geçişleri vb. honda veya toyota ya göre çok daha güzel atıyor ses yalıtımı malzeme kalitesi güzel
qashqai de tek eksiklik güzel bir multimedya (sondaran alınabilir ucuz zaten) birde alınacaksa 1.3 190 BG olan motor ( bendeki 1.2 120 BG )
onun dışında çok konforlu geniş rahat sağlam bir araç.
normalde 100.000 KM de şanzıman yağı değişimi tavsiye ediliyor fakat ben 75.000 de değiştirdim heralde 150.000 e kadar gider diye düşünüyorum.
Juke nasıl acaba ?
juke da bazı problemler olduğunu duymuştum, ancak nedir ne değildir şu an hatırlamıyorum.
toyota gerçekten önem vermiyor konfora, adamlar çok iyi motor yapıyorlar, ancak konfor yok.
qashqai nin mevcutta satılan 1.3 dig-t 158 bg motoru nasıldır acaba? şu anda fiyatları da baya iyi görünüyor çoğu suva kıyasla.
bu arada scala nın sıfırlarına baktım, adamlar 2 yıl sınırsız km garanti ve 12 yıl korozyon garantisi veriyor.
en dolu paketi de 2.015.000 TL
qashqai den falan da hacim olarak fazla görünüyor bagaj hacmi, ilginç (:
şuna bende bir acaba demiyorum değil mk
21 model qq 1.3 var bende temmuzdan beri kullaniyorum memnunum. Sadece bagaj kucuk geliyor bana bebek arabasi girince komple iptal oluyor neredeyse gerci bizim bebe arabasi gereksiz buyuk o da ayri.
Gidisi cekisi cok iyi. 1.3 motor sorun olur diyodum yaniltti beni japonlar hiz sabitleyici devredeyken rampa cikiyosun devir oynatmadan zorlanmadan gidiyor.
Yakit uzun yolda ortalama 6lt yakiyor 120 130 yasal sinir neyse orada kullaniyorum. S.ici 7.5 8 9 litre trafik durumuna gore degisiyor karma 7.5 her depom cikiyor benzinin sessizligine deger diye bakiyorum ben.
Tek elestirim 21 model eski kasa bende ne hayalet ekran var ne de yeni nesil kucuk vitesler. 21 ve sonrasi yeni kasalarda vites kuculuyor guzel oluyor ama hayalet icin yine ust paket almak gerekiyor fiyat artiyor.