Format Sorunu Hata Nerde Olabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocalar dün itibari ile garantiye gönderdik bakalım ne diyecekler. Garantiden gelince unutmazsam buraya not düşerim ne yapıp ne etmişler.

Bu bilgisayar ile uğraşırken bir tanesine bir kızdım. Al bilgisayarı vur kafasına dedim ama terbiyem el vermedi. Kazma ben bilgisayar ile uğraşıyorum bişeylerle oda artis gibi bişeyler diyor gelip geçerken. kazma sende bilgisayar programcılığı okuyorsun desene şöyle birşey de yapabilirsin diye. Sadece lafla iş yapıyorlar.

Arkadaş yurtta 4 tane bilgisayar programcılığı okuyan var.3 tanede öğretmenlik okuyan. Banane deyip işin içinden çıkıyorlar.  al birini vur diğerine. Kağıt üzerinde programlama, bilgisayar dersi öğrenen adamlardan ne beklersin. Ulan milletin bilgisayarı ile uğraşmaktan kendi işlerim aksıyor valla. Tabi değişik değişik durumlar oluyor bende sağdan soldan öğrenerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hala yapılacak bir bilgisayar var sırada.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acheron
    acheron's avatar
    Erkek
    ram da sorun olabilir arkadaşım daha önce benim dükkanda ki pc ye de böyle bi sorun olmuştu hdd yi felan görmüyordu yüklemede donuyordu ramı değiştirdik düzeldi.

Defolu guzellik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

imlegend bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocalar dün itibari ile garantiye gönderdik bakalım ne diyecekler. Garantiden gelince unutmazsam buraya not düşerim ne yapıp ne etmişler.

Bu bilgisayar ile uğraşırken bir tanesine bir kızdım. Al bilgisayarı vur kafasına dedim ama terbiyem el vermedi. Kazma ben bilgisayar ile uğraşıyorum bişeylerle oda artis gibi bişeyler diyor gelip geçerken. kazma sende bilgisayar programcılığı okuyorsun desene şöyle birşey de yapabilirsin diye. Sadece lafla iş yapıyorlar.

Arkadaş yurtta 4 tane bilgisayar programcılığı okuyan var.3 tanede öğretmenlik okuyan. Banane deyip işin içinden çıkıyorlar.  al birini vur diğerine. Kağıt üzerinde programlama, bilgisayar dersi öğrenen adamlardan ne beklersin. Ulan milletin bilgisayarı ile uğraşmaktan kendi işlerim aksıyor valla. Tabi değişik değişik durumlar oluyor bende sağdan soldan öğrenerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hala yapılacak bir bilgisayar var sırada.

hocam milleti bırak kendi işini kendin görmeye calış.

eğer böyle arıza vs gibi şeyler üzerinde kendini geliştirmek istiyorsan ufak bi bloknot al kendine arıza notlarını yaz. en ufağını bile.

arıza sonucunu bekliyoruz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Amd-x bunu yazdı:

imlegend bunu yazdı:

hocam milleti bırak kendi işini kendin görmeye calış.

eğer böyle arıza vs gibi şeyler üzerinde kendini geliştirmek istiyorsan ufak bi bloknot al kendine arıza notlarını yaz. en ufağını bile.

arıza sonucunu bekliyoruz.

Dediğin mantıklı ben şimdiden not tutmaya başlıyım. Zamanın ne getireceği bilinmez.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Arıza gidermek istiyorsan yedek parçan olmalı.Bak ekran kartından hddsine ramine kadar birçok kişi tavsiyede bulunmuş.Belli olmuyor.Her türlü parça zamansız yere mantıksız hatalar çıkartabiliyor.Burda tabiki öncelikli hdd yi değiştirip denemen.Sonra ram gelicektir.Format atıp dosyaları falan yüklerken verse idi kullandığın cd ve cdrom öncelik sonra ram denenir sonra hdd test edilirdi.

Bu tür arızalara zamanla alışıyorsun ama teknik serviste olman gerekir ki devamlı karşılaşasın.Kendini geliştirmek boş iş.Format ı bilmeyen pek kalmadı.Fazla üzerine gitme sen okuluna bak.Ben servis köşelerinde süründüm.Okulu sallladım da ne oldu.Şimdi format biliyorum diyen iş yapmaya kalkıyor.Firmalar bilgisayardan anlarım diyeni hemen kaparken şimdi uni mezunu bide kurs diplomalı olanları alırken düşünüyor.Bak sen okuluna oku iş sahibi ol sonra hobi olarak ilgilenirsin.Çokda bişey kaçırmıyorsun merak etme.

Soruna geri dönersek hdd yi değiştirmeden önce şuan kullandığınız hdd yi bi komple sıfırlayın.Yani bölümlerini dahi silip yeni bölüm oluşturun öyle formatlayın.Açılışta takılma sebepleri dahili donanımlardır büyük ihtimal.Arkadaşın dediği gibi ekran kartı ise sebep hiç de şaşırmam.Tabi eski pc ise ve üzerinde modem ,ethernet ,ses kartı gibi donanımlar bulunuyorsa da yapabilir ama kurulumun başlarında da sorun çıkartıyorsa hdd kablosundan bile yaptığı olur.Dediğim gibi elinde parça olucak ki adım adım ilerleyesin.Servise göndermişsiniz zaten fırsatın olursa ara arızanın sebebini öğren bilgin olsun.Kolay gelsin.

İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 2400 Toplam Mesaj: 16