Fortinet'i Aşmak
-
bizde fortigate 200a var. daha önceden ultrasurf ile kullanıcılar internete çııkıyordu. Cihaza yazılım güncellemesi yapıldı şimdi çıkamıyorlar. tek yapabileceğin full yetkili bir ip bulup o ip numarasını kendi pc ne vereceksin.
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------bizde fortigate 200a var. daha önceden ultrasurf ile kullanıcılar internete çııkıyordu. Cihaza yazılım güncellemesi yapıldı şimdi çıkamıyorlar. tek yapabileceğin full yetkili bir ip bulup o ip numarasını kendi pc ne vereceksin.
-----------------------------hocam dc dhcp gibi kısıtlaman yoksa bunu yapabilirsin müdürün ama ip çakışması algılanır loglar incelenirse sana patlar yine haberin olsun
-
pc ye turuva atı bulastır :) tüm portlar OPEN.
-
THT2005 bunu yazdı:
-----------------------------pc ye turuva atı bulastır :) tüm portlar OPEN.
-----------------------------hocam fortigate ten bahsediyoruz burda nod32yle karıştırdın heralde sen
-
Sharp bunu yazdı:
-----------------------------sanane bunu yazdı:
-----------------------------bizde fortigate 200a var. daha önceden ultrasurf ile kullanıcılar internete çııkıyordu. Cihaza yazılım güncellemesi yapıldı şimdi çıkamıyorlar. tek yapabileceğin full yetkili bir ip bulup o ip numarasını kendi pc ne vereceksin.
-----------------------------hocam dc dhcp gibi kısıtlaman yoksa bunu yapabilirsin müdürün ama ip çakışması algılanır loglar incelenirse sana patlar yine haberin olsun
-----------------------------o ihtimal tabiki var. mesai saatleri dışında girmek için uygun olur :)
-
Hocam üni stajı yaptığım zamanlar, ftp, facebook, msn herşey yasaktı. Hiçbir şekilde proxy vs kabul etmiyordu. bir çok vpn sistemini kabul etmiyordu. Bende vmware kurdum, XP işletim sistemine hiç duyulmamış günlük 300mb limit veren bir vpn programı kurdum. Sırf gezmek amaçlı video vs değil. O şekilde giriyordum.
-
Opera belki isine yarayabilirdi...Turboyu actiginda sen direk opera serverlarindan internete giriyorsun, tabi olur mu olmaz mi bilemem:)
-
Tor Browser denedinmi ?
-
sanane bunu yazdı:
-----------------------------Sharp bunu yazdı:
-----------------------------sanane bunu yazdı:
-----------------------------o ihtimal tabiki var. mesai saatleri dışında girmek için uygun olur :)
-----------------------------hastanede çalışıyorsun galiba hocam.. uzak masaüstü ip numarası hastanenin web sitesinin ip numarası mı tam bilmiyorum ama hastanenin web sitesi sizin serverdeki sunucuya bağlıysa sitenin ip numarasıyla internete girilebiliyordu yanılmıyorsam :)
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 16:32'da essan tarafından düzenlendi. -
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------Hocam üni stajı yaptığım zamanlar, ftp, facebook, msn herşey yasaktı. Hiçbir şekilde proxy vs kabul etmiyordu. bir çok vpn sistemini kabul etmiyordu. Bende vmware kurdum, XP işletim sistemine hiç duyulmamış günlük 300mb limit veren bir vpn programı kurdum. Sırf gezmek amaçlı video vs değil. O şekilde giriyordum.
-----------------------------Hacım bu VPN dediğin bağlantı türü yine bi port üzerinden gerçekleşiyor.Fortinette portlar kapalıysa nasıl VPN bağlantısı oluştumayı düşünüyorsun.