folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Forum İnceleme : Amd Vs İntel

Forum İnceleme : Amd Vs İntel

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Merhaba müritler mürideler.

İki işlemci devini forumca inceliyelim.

• Kullanıcı yorumları ( fiyat, ürün hakkında bilgi )
    • Performans ( sistem )
    • Kullandığınız işlemcilerl, hangi tür uygulamalar için daha çok tercih ediyorsunuz ? ( çalıştırılabilir uygulamalar, eğlence, overclock vb.. )
    • İşlemciden beklentileriniz
    • Hissedilebilir işlemci sorunları ( ısı, donma, kilitlenme, işlem süresine cevap verememe vb.. )
    • Ve Neden ? = tercihiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

burayıda alalım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Hocam Pm Ye Baksana Bi

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    • Kullanıcı yorumları : ucuz fiyat yaygın kullanım olarak bakıyorum ve INTEL benim için vazgeçilmez bir yer elde ediyor.

• Performans : E5200 işlemci kullanıyorum. o/c potansiyeli yüksek bi işlemci olduğu için aldım ve serisinin en yüksek potansiyelli işlemcisiydi(r) kendisi %123lük bir o/c değeri ile dünya rekoru kırmıştı(r) :)

• Kullandığınız işlemciler, hangi tür uygulamalar için daha çok tercih ediyorsunuz ? : Kafam eserse kuru buz ile o/c diğer türlü de oyun eğlence amaçlı kullanıyorum.

• İşlemciden beklentileriniz : soguk olucak.. adamı yormuycak.. bunları yapsın canımı yesin.

• Hissedilebilir işlemci sorunları : şuan tek yaşadığım işlemcim ile ilgili dandik ötesi bir stock fan oldu :) onuda cebimizden hallettik.

• Ve Neden ? : hayatım boyunca bir kere olsun AMD bir cihaz kullanmadığım için olabilir sanırım :)

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

Geliştirme yapabilmek için Intel-based Mac bilgisayar kullanmam gerekiyor :)

Şu ana kadar hiç AMD kullanmadım. 

Ama oyuncu olsaydım, amd x6 nın en üst modeliyle güzel bir sistem toplardım. 

Fakat mac harici geliştirme yaptığım makinalarda da Intel kullanmayı tercih ediyorum.

• Kullanıcı yorumları ( fiyat, ürün hakkında bilgi )

Fiyat olarak AMD ler tartışmasız daha ucuz. Intelin fiyat politikaları malesef çok acımasız.

• Performans ( sistem )

Fiyat/Performans olarak AMD öne çıkıyor, fakat Çift Xeon lu bir workstation kullandığınızda mesela Dell T5500 gibi intel gücünü fark edebiliorsunuz.

• Kullandığınız işlemcilerl, hangi tür uygulamalar için daha çok tercih ediyorsunuz ? ( çalıştırılabilir uygulamalar, eğlence, overclock vb..)

Geliştirme araçları için kullanıyorum sadece. Visual Studio, XCode, Netbeans, Eclipse vb.

• İşlemciden beklentileriniz

Yüksek işlem gücünden başka birşey değil.

• Hissedilebilir işlemci sorunları ( ısı, donma, kilitlenme, işlem süresine cevap verememe vb.. )

AMD nin sıcaklığını laptoplarda çok iyi hissedebiliyoruz :)

• Ve Neden ? = tercihiniz.

Çoğu geliştirme aracının ve Windows ve Mac gibi işletim sistemlerinin intelle daha performanslı olduğu kanısındayım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Hocam sen sen ol laptop ta intel den şaşma . bedavaya verseler alma. şu anda kullandığım laptop amd li. daha ucuz diye bunu almıştık.

Her türlü sıkıntıyı çıkarıyor. Aşırı ısındığı için oyun oynarken çok kapanır. Gene aşırı ısındığı için laptop bataryasına zarar verdi ve şu anda batarya 20-30 saniye zor dayanıyor. (gidik anlayacağın) İntel al kafanı dinle benden solemesi...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

asa42 bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam sen sen ol laptop ta intel den şaşma . bedavaya verseler alma. şu anda kullandığım laptop amd li. daha ucuz diye bunu almıştık.

Her türlü sıkıntıyı çıkarıyor. Aşırı ısındığı için oyun oynarken çok kapanır. Gene aşırı ısındığı için laptop bataryasına zarar verdi ve şu anda batarya 20-30 saniye zor dayanıyor. (gidik anlayacağın) İntel al kafanı dinle benden solemesi...

-----------------------------

AMD' sever birisi olarak evet, laptopta eskiden pek tercih edilebildiği söylenemez(di) son, zamanlarda yaptığı yatırımlar ve ar-ge calışmaları sonuç veriyor. Ofis tarzı kullanılabilirlik açısından ideal yinede.
    laptoplarda başa bela ısınma sorununu aşmış değil firmalar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

up konu yukarıya.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

masa üstü kesinlikle  AMD   

laptop kesinlikle intel 

bu artık klişeleşti zaten :)  oturup 20 sayfa yazardım da ne değişecek

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

AMD daha ucuz çözümler sunuyor bu sayede f/p olarak ele alırsak tartışmasız AMD ön planda. Intel satış politikasında çok hırçın :d

Performans olarak ele alırsak her ikisini de kullandım günlük işler ve oyun için pek fazla fark edecek bir olay yok normal kullanıcılar için açıkcası olay işlemcinin gücünde bitiyor. Overclock işin içine girince her 2 tarafın da her piyasaya sürdüğü üründe çeşitli incelikleri var o konuya pek giremiyorum overclockla işim olmadı.

İşlemciden beklentim artık şu çekirdek olayına son vermeleri. Nereye kadar gidecek bu mimari kullanıcıları sövüşleyip oturuyorlar. GPU tabanlı işlemcileri merakla beklemekteyim..

AMD ve Intel kullandığım süre içersinde (amd; 3800+, 5600+ .. intel; e6850, q6600, q9550) amd işlemcinin kesinlikle daha fazla ısındığına şahitim. (şehir efsanesi diyorlar ancak bir gerçek) donma ve kilitlenmelere amdlerde daha fazla rastladım. Özellikle dual core optimizasyon sorununu çok fazla yaşamıştım (oyunlar) amd de. Farkettimki AMD Dual-Core Optimizer diye birşey yüklemem gerekiyormuş :) Bununla beraber multimedya programlarında da problem yaşadığım olmuştur.. 

Her zaman intele daha fazla güvenirim ve tercihim intel olur. Sadece yan bilgisayar ihtiyacımı karşılamak amacıyla amd ürünlerini tercih ediyorum daha ucuz olduğundan. Hep şu benzetmeyi yapmışımdır intel=windows, amd=linux Nvidia ve intel vazgeçilmez ikilim :Ç

:|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    hic laptop kullanmadim sadece netbook um var o intel cunku zaten dusuk ozellikli onemli deil amd intel. Ancakkk masautune gelince amd ve ati nin uyumundan vazgecmem.. Su siralarda da yeni sistem topluyorum ve amd x6 islemciyi demirbasa koydum bile. Su ana kadar amd hic sorun yasatmadi bana fakat inteli de evde kullanmadim belki de o yuzden halimden memnunum. Aslinda cok ta onemli deil kiminin inteli sorun cikarir soğur ondan kiminin amd si sorun cikarir biraz da sans isi :)

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
Toplam Hit: 5581 Toplam Mesaj: 46