Forum İnceleme : Amd Vs İntel
-
eray bunu yazdı:
-----------------------------
hic laptop kullanmadim sadece netbook um var o intel cunku zaten dusuk ozellikli onemli deil amd intel. Ancakkk masautune gelince amd ve ati nin uyumundan vazgecmem.. Su siralarda da yeni sistem topluyorum ve amd x6 islemciyi demirbasa koydum bile. Su ana kadar amd hic sorun yasatmadi bana fakat inteli de evde kullanmadim belki de o yuzden halimden memnunum. Aslinda cok ta onemli deil kiminin inteli sorun cikarir soğur ondan kiminin amd si sorun cikarir biraz da sans isi :)
-----------------------------senin topladığın sistem harika hocam..
bazen ( çok düşük bir ihtimalle ) dediğin gibi şans işide olabiliyor..PanxeR aynen dediğin gibi laptopta katılıyorum. klişesinden değil be olm, sadece kullanıcı neler düşünüyor öğrenmek istediğimizde bu zaten (:
harika yorumlar var devam (:
-
Laptopta i5 kullanıyorum ısınma sorunu olmadığı ve performanslı olduğu için
-
ilk bilgisayarın intel di. bu yüzden nefret ediyorum. daha sonra sempron+3200 kullandım. performansa hayran kaldım. yok böyle bişey. bu işlemciyle neler yapmadım. cod serisinden sadece 5 sonrasını oynayamadım. diğerleri sorunsuz. ekran kartın iyiydi diyceksin. 512mb 64 bit. ram çok süperdi felan oda yok 1gb ddr2 667 idi. neyse hdd felan gitti. ekran kartı aşırı ısınmadan patladı. sonra cepte para yok napak derken. ttnet kampanyalarından hp masaüstü aldım. intel işlemci. hızı semprona göre çok iyi görünüyo. ama her seferinden küfür etmekten ben bıktım makina bıkmadı. ne lanet bişey bu intel. nası performans işlemcisi diyenler var. amd kullanmadan sadece intel kullanarak yorum yapamazsınız. yakında yeni makine topluycam. tbt de bi mürid için önermiştim bi konuda. 1100 tl tutuyo. aynı sistemden denk bir intel işlemci kullandığınızdaki fiyat farkını görseniz sizde küfür edersiniz.
işte bu yüzden : AMD + ATI + ASUS bu üçlüden vazgeçme usta :D
-
up :)
-
intel = Kalite
-
şöyle bir şey de var paran çoksa intel + nvidia paran azsa amd + ati (gerçi o da amd oldu :))
şu anda evimde intel işyerinde amd kullanmaktayım. ben eğer ki grafik ve yazılım işlerinde çalışma yapılacaksa kesinlikle intel derim. ama yok oyundu video çevirileriydi vs. gibi şeylerde kullanılacaksa kesinlikle amd derim.. yani bu işlemci işi kişiye göre değiştiği gibi kişilerin yaptığı işlere göre de çok değişiklik gösteriyor..
üzülerek söylüyorum ki amd taşınabilir cihazlarda berbat.. ama serverları güzeldir :) opteronlar.. uu beybi :D
-
öceki iki pc m inteldi ilki celeron du ikincisi p4 tü p4 2.6 ghz tam bi rezaletti son zamanlarında basit bir ses dosyasını mp3 e çevirmek bile dakikalarımı alıyordu üç yıldır da
amd atholon64x2 4400+ kullanıyorum gayet memnunum
-
ErzinCanLee bunu yazdı:
-----------------------------
intel = Kalite
-----------------------------neye göre kalite hocam. biraz daha açarmısın. hayatında amd işlemci kullandın mı ?
-
amd amd amd amd amd amd amd
başka söze gerek yok ..
intelden bıkmıştım zaten ısınma sorunu var diyorlar yok öle bişey ısınması aynı hiç fark yok .. + olarak 24 saat açık kalıyor pc
yinede maşşallahı var banamısın demiyor :D amd athlon IIx4 640 kullanıyorum ..
-
Aynı anda hem amd x4 965 be ve intel core i7 2630qm işlemci kullanıyorum diğer özellikler makinalarda benzer.
Fiyat olarak amd tabiki çok daha ucuz.
Performans:Son çıkan oyunlarda ve vb gibi programlarda performans farkı yok.
Amd nin kullandığım işlemci serisinin en güzel yanı black edition yani çarpan kilidinin olmaması.Bu da ileri seviye overlock imkanı sağlıyor.
Hissedilebilir işlemci sorunu olarak ; sıcak havalarda amd daha çabuk ve daha çok ısınıyor ama işlemci fanı iyiyse problem yok.Gerçi ne kadar kasarsam kasayım pc ye restart attıracak kadar ısınamadı amd.
İntelin gördüğüm herhangi bir sorunu yok ama şu sanal çekirdek olayı çok dandik olmuş.Bi türlü sanal çekirdekler tam kapasite çalışmıyor hep yarım yamalak
Tercihim olarak masaüstünde güzel bir cpu fanıyla birlikte amd+ati
Laptopta da intel+nvidia