Forum Kuracağım Ama Bilgim Ve Tecrübem Sıfır :S
-
0m3r bunu yazdı:
-----------------------------ağzı olan konuşmuş yine..
-----------------------------
ÇOK ANLAMAYACAĞIM TÜRDEN KONUŞMUŞSUN BE HOCAM :(
BİLGİ SIFIR DİYORUM :(
phpbb nedir daha tam anlamadım :(
host işini ben dj alperden halledeceğim bence iyi yapömışlar kampanyayı.
herneyse ben bir arkadaşla bu işi biraz kkadsacağım olmadı size yenibir konu açıp sorularımı yönlendiririm başka yolu yok bu işi öğreneceğim.
-
siyanojen bunu yazdı:
0m3r bunu yazdı:
-----------------------------ağzı olan konuşmuş yine..
Bak kaliteli hizmet vs vs almak istiyorsan.
www.r10.net'e giriyorsun.
hosting bölümüne gidiyorsun. Ve kaliteli firmaları gözüne kestiriyorsun. 5-6 tane firma yaz bi yere. Sora forumda bunlar hakkındaki şikayetleri vs vs her birini didik didik araştır. Senin için en önemli olan şuan destek ve ulaşım olabilir. Tel numarasını yazıpda 24 saat çaldırsan açmayan firmalarda var bunlara dikkat et.
Firmayı buldun diyelim sana tavsiyem linux host almak. Artık forum daki olabilecek hitle orantılı bir hosting paketi alıyorsun.Nası bilcem dersen hosting sağlayacak firmana söle.
Ardından www.phpbbturkiye.net adresinden phpBB paketini indiriyorsun. Kurulumu kolay zaten hemen yaparsın. Yapamadın yaz buraya yardımcı oluruz.
phpBB forumunu kurup yönetimine başlıyorsun. Zaten ordaki phpbturkiyedeki destek gayet iyidir. Yok ben phpbb kurmam diyorsan smf,mybb,ipb gibi forum scriptlerinide sana önerebilirim.Bunların tr destek siteleri hakkında bilgim yok.
Yok ben çok kaliteli bi forum kurcam diosan parayı bayıp vbulletin lisansı alıyorsun,kuruyorsun keyfine bakıyorsun.
-----------------------------ÇOK ANLAMAYACAĞIM TÜRDEN KONUŞMUŞSUN BE HOCAM :(
BİLGİ SIFIR DİYORUM :(
phpbb nedir daha tam anlamadım :(
host işini ben dj alperden halledeceğim bence iyi yapömışlar kampanyayı.
herneyse ben bir arkadaşla bu işi biraz kkadsacağım olmadı size yenibir konu açıp sorularımı yönlendiririm başka yolu yok bu işi öğreneceğim.
-----------------------------abi en sıfırdan anlatayım ben sana. genelde forum sistemlerinde standart olarak benimsenmiş 2 web programlama dili vardır. asp ve php. bahsedilen phpbb,mybb,vbulletin,smf vb. scriptler php dilinde kodlanmış, hiçbir programlama bilgisi gerektirmeyen kullanımı basit hazır kodlanmış sayfalardır. sen forum acmak istiyosan tercihin php den yana olsun. dogal olarak linux host alıcaksın. phpbb3,smf ya da mybb önerimdir. destek sitelerinden bakabilirsin sistemlerine vs. forumu kurduktan sonra yayına açma siteyi 1-2 hafta kurcala çöz ondan sonra ver yayına siteni.destek sitelerinde resimli anlatımları bile var ;) takıldıgın bi yer olursa pm ile bildirmen yeterli elimden geldigince yardımcı olmaya calısırım.
-
f1kr3t bunu yazdı:
------------------------------abi en sıfırdan anlatayım ben sana. genelde forum sistemlerinde standart olarak benimsenmiş 2 web programlama dili vardır. asp ve php. bahsedilen phpbb,mybb,vbulletin,smf vb. scriptler php dilinde kodlanmış, hiçbir programlama bilgisi gerektirmeyen kullanımı basit hazır kodlanmış sayfalardır. sen forum acmak istiyosan tercihin php den yana olsun. dogal olarak linux host alıcaksın. phpbb3,smf ya da mybb önerimdir. destek sitelerinden bakabilirsin sistemlerine vs. forumu kurduktan sonra yayına açma siteyi 1-2 hafta kurcala çöz ondan sonra ver yayına siteni.destek sitelerinde resimli anlatımları bile var ;) takıldıgın bi yer olursa pm ile bildirmen yeterli elimden geldigince yardımcı olmaya calısırım.
-----------------------------çok sağolun hocam şimdi ben host+domain alayım
konu açarım tekrardan bana birileride yapacağım işlemlerin sırasını anlatır olur biter zaten forumu sökmek kolay yeterki yapabiliim
bide bu forumlar türkçe dime .:S
yani admin paneli falan :S
-
siyanojen bunu yazdı:
f1kr3t bunu yazdı:
------------------------------abi en sıfırdan anlatayım ben sana. genelde forum sistemlerinde standart olarak benimsenmiş 2 web programlama dili vardır. asp ve php. bahsedilen phpbb,mybb,vbulletin,smf vb. scriptler php dilinde kodlanmış, hiçbir programlama bilgisi gerektirmeyen kullanımı basit hazır kodlanmış sayfalardır. sen forum acmak istiyosan tercihin php den yana olsun. dogal olarak linux host alıcaksın. phpbb3,smf ya da mybb önerimdir. destek sitelerinden bakabilirsin sistemlerine vs. forumu kurduktan sonra yayına açma siteyi 1-2 hafta kurcala çöz ondan sonra ver yayına siteni.destek sitelerinde resimli anlatımları bile var ;) takıldıgın bi yer olursa pm ile bildirmen yeterli elimden geldigince yardımcı olmaya calısırım.
-----------------------------çok sağolun hocam şimdi ben host+domain alayım
konu açarım tekrardan bana birileride yapacağım işlemlerin sırasını anlatır olur biter zaten forumu sökmek kolay yeterki yapabiliim
bide bu forumlar türkçe dime .:S
yani admin paneli falan :S
-----------------------------herşey türkçe ;)
-
o iş kolay o zaman :)
sadece yapma işlemi zor onuda yardımlarınızla başaracağımgaliba :)
-
webtasarım işlerinin içinde oluyorum okuldan kalan boş zamanlarımda,zaman zaman bazı şirketlere tasarım yapıyorum ancak bitane kendime yapmayı düşünmedim :) gerekyok.Ancak tabi kodlamaya bi yerden de başlamak iyidir.kodlamayı bilmen faydalı olacaktır.
-
theimpossible bunu yazdı:
-----------------------------webtasarım işlerinin içinde oluyorum okuldan kalan boş zamanlarımda,zaman zaman bazı şirketlere tasarım yapıyorum ancak bitane kendime yapmayı düşünmedim :) gerekyok.Ancak tabi kodlamaya bi yerden de başlamak iyidir.kodlamayı bilmen faydalı olacaktır.
-----------------------------zaten benim asıl amacım cod öğrenmek kendim bişeyleri başarmak istiyorum.
-
SiyanojeN bunu yazdı:
theimpossible bunu yazdı:
-----------------------------webtasarım işlerinin içinde oluyorum okuldan kalan boş zamanlarımda,zaman zaman bazı şirketlere tasarım yapıyorum ancak bitane kendime yapmayı düşünmedim :) gerekyok.Ancak tabi kodlamaya bi yerden de başlamak iyidir.kodlamayı bilmen faydalı olacaktır.
-----------------------------zaten benim asıl amacım cod öğrenmek kendim bişeyleri başarmak istiyorum.
-----------------------------bu ne perhiz,ne lahana turşusu
not:yanlış yazmış olabilirim
vermek istediğim mesaj:hoja bak sana ne diyim bence hiç yardım almadan aç forumu valla ben 3 yıl önce tek başıma kurmuştum bende bilmiordum
biraz zorlanmıştım ama şimdi 10 saniye sürmüyor:)
madem kendin başarmak istion kurulu sen yap:)
-
hacı mybb güzel benim sitede mybb de tek kötü yanı bi açık bulunduğunda hemen siteni hal ediyolar sonra son güncelleme yayınlanıyor 2 gün öyle zorluğu var ama bizim serverda yedekleme sistemi olduğu için hiç birşeyin kaybolmaz. smf yi kur derim ama tam eklentili
-
DJ_Alper bunu yazdı:
hacı mybb güzel benim sitede mybb de tek kötü yanı bi açık bulunduğunda hemen siteni hal ediyolar sonra son güncelleme yayınlanıyor 2 gün öyle zorluğu var ama bizim serverda yedekleme sistemi olduğu için hiç birşeyin kaybolmaz. smf yi kur derim ama tam eklentili
-----------------------------hocam mybb kuriim o zmn birisi yeni bir eklenti çıktı demişti mybbmi phpbbmiydi hangisiydi o :S
onu kurayım parasız olsunda