Fotoğraf Makinası Tavsiyeleriniz
-
Merhaba. hobi amaçlı fotoğraf makinası almak için piyasayı araştırıyorum. Bütçem en fazla 5.500. zaten bu bütçeylede piyasada alınabilecek kaliteli pek makina yok. makinadan beklentim öyle 4k video çekimi yapsın falanda değil. Genelde.fotoğraf üzerine olacak ve çiçek,böcek,kuş ve doğa, manzara tarzı şeyler çekeceğim. Gözüme nikon d3500'ü kestirdim. 18-55 lensin almayı düşünüyorum ama almadan bir danışayım dedim. Bu alacağım lens makro çekimler için başlangıc asamasında yeterli olurmu? Yoksa almısken 100mm ve üzeri bir lensmi alayım?
Youtube de bu fiyatlar yakın makinaları karşılaştırdıgımda en mantıklısı d3500 gibi görünüyor. Hem video amaçlı çalışmalar yapmak için full hd 60FPS özelliğide mevcut. Siz olsanız bu bütçeye bu makinayı alırmıydınız. Varsa farklı tavsiyelerinize açığım. Tecrübeli hocalrımın önerilerini bekliyorum. Teşekkürler
mavi5 tarafından 07/Ara/20 15:00 tarihinde düzenlenmiştir -
makina için ikinci el d90 falan bakabilirsin yanlış hatırlamıyorsam d3500 1,5x croplu. makro çekim için 18-55 istediğini karşılamaz 100mm ve üzeri bir lens almak makro için çok mantıklı.
-
18-55 giriş seviye lenstir. makro için pek uygun değil, ters bağlantı ile belki güzel makrolar çıkabilir, ancak bu yöntem de biraz risklidir.
-
Fujifilm giriş için iyidir, indirimli almak için:
https://mobile.twitter.com/ahmetcigsar/status/1331546761442304005
-
benzer fiyatlara ikinci el çok temiz iyi modeller bulabilirsiniz. heveslenip alıp 3-4k shutterda bırakanlar çok oluyor. ben yıldız fotoğraflamak için düşünüyordum, aradaki farka çok rahat ihtiyaç duyduğum aksesuarlar vs de tamamlanabiliyor
-
Dslr makinelerin modası geçti hocam.
-
MATH bunu yazdı
cahilce bir yorum.
-
sony a6000 modelini tavsiye edebilirim. giriş seviyesi aynasız bir makina. bahsettiğin ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilirsin. sony lensleri biraz pahalı ama söyleyim, yine de bütçen yeterli olabilir. ikinci el çözebilirsin uygun shutterda
-
TurkForces bunu yazdıMATH bunu yazdı
cahilce bir yorum.
+1
-
Hocam giriş seviyesi bir makine alıp artan parayı lense gömmek daha mantıklı. O fiyat aralığında full frame bir makine alıp üzerine lens alman çok zor hatta imkansız. Lens'in iyiyse günümüzde alabileceğin çoğu dslr tatmin edecektir, aralarında işte full frame olup olmaması iso değeri düşük ışıkta çekim kalitesi filan dışında pek bir etkisi olmaz makinenin senin istediğin tarzda bir kullanım için.
18-55 stok lenstir yani makine boş gelmesin diye verilir. Keskinliği filan düşüktür pek bir işe yaramaz. Sana tavsiyem bir tane 50mm 1.8 diyaframlı lens alman. Oto focusu olmayan eski model olanlardan alabilirsin bu lensi fiyatları gayet uygun. Bunun dışında 24-70mm lens de çok işini görür ama uygun fiyata bulabilir misin bilmiyorum. Makro için de alabileceğin lensler oldukça pahalı ürünler. Lensleri ters bağayabileceğin kelepçeler var 20-30 tlye bulabilirsin onlarla denersin ama ne oto focus ne de herhangi bir ayar yapamayacağın için zor olacaktır çekim yapmak ama işini görür sabit objelerde.
-
FullFrame bir cihaz alabilirsen iyi olur , bununla birlikte asıl önemli olan lenstir, prime lens alirsan kaliteli fotolar elde edebilirsin. 18-55 giriş seviyesi tak gez lenstir.