




Fotoğraf Makinası Tavsiyeleriniz
-
PsychoDawn bunu yazdı
Hocam bu işlerle profesyonel olarak uğraşan biri olarak FujiFilm tavsiye ederim F/P de daha iyisi yok şimdilik.
Elimden geçen alıp kullanıp sattığım ve kullanmakta olduğum cihazlar şunlar.
Nikon3100
NikonD7000
Canon 5D MK3
Sony 6300
Sony A7sII
Canon 6D MK2
FujiFilm X-T3
Bunlar dışında set ortamında sayısız dslr ve aynasız kullandım. Ben fotografa yönelik işler yapacağım diyorsan 4/3 yani micro four thirds sensörlerden şimdilik uzak dur.
apsc sensörler sinema kameralarında sıklıkla kullanılan super35 sensörle hemen hemen aynı boyutlardadır. burda apsc ne ya ff diyenler bilip bilmeden çok ötmesinler. FF zaten klasik 35mm film boyutunda.
Yıllarca hayvan gibi bütçeli sinema filmleri super35 sensörlü kameralarla çekildi Arri bile yakın bir zamanda FF ve Large format sensörlü kameraları çıkardı.
Özet: FujiFilm son zamanların en iyi f/p ürünlerini üretiyor. 2010 civarlarında ürettiği dslr-like tarzı iğrenç ,berbat yüzüne bakılmayacak kameralardan çok ötesinde artık.
ben bizzat kendim bir müzik klibinde The Revenant'ın çekildiği kamera olan Sony venice(FF) sinema kamerasının yanında B-Cam Fuji X-T3 kullandım. aynı müzik klibinde iki kameranında görüntüleri var ve ayırt etmek imkansız.
yani tavsiyem fuji. :)
Edit: video üzerine örnekler verdim şimdi burda sinema dersi vermenin anlamı yok videolar sonuçta saniyede min 24-25 kare fotoğraflardan oluşuyor buradaki işlem gücünü karşılayabilen bir cihazın tek bir karede verebileceği performansı az çok akıl edersiniz sanırım. Fahriye Evcen'in Loreal reklamı fotoğraflarında A6300 kullandık :)Bu işi yapan bir profesyonelin sözlerine katkı edemem ama tamamen katılırım.
Ekleyeceklerim Sony veya japonlar bu işin zirvesi ama fuji nin de hakkını yemeyelim dünya mercek lens sektörünün başlarındalar kim ne isterler de dünya standartları üstü japon standardın da iş yapıyorlar ama lens odaklı giriş çözümleri ideal önerme olur arkadaş için .