Fotoğraf Makinelerinden Hangisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

metalati bunu yazdı:
    -----------------------------

açıkçası profesyonel değilim daha önce tecrübem olmadı tek istediğim raw ve macro çekimlerini hiç yoktan biraz iyi çekmek (= fujifilm e şuanda bakmadım ama bakarım yaw çok önerdiniz :D

İşin doğrusu ben de bu konularda fazla tecrübeli değilim ama madem bilgi istedin,edindiğim bi kaç tacrübeyi aktarayım.

Ben bugüne kadar 3 dijital makine ile oynaştım,birisi panasonic 5MP,diğeri sony 7.2Mp,düğeri de 7.1Mp canon powershot A470(şu an ki kullandığım ve resmini paylaştığım).

Tabii bunlar profesyonel makinalar değiller,en ucuz ürünler.Şöyle sıralayabilirim Panasonic gerçekten güzel makina,çok kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor,ayrıca beni tav eden ise 2dk'da çektiği mükemmel ötesi gece fotoğrafı.Neredeyse hani güneş yeni batar etraf ta kızıllık vardır hava tam kararmamıştır ya işte aynen öyle bir fotoğraf çekebiliyor(ama 2 dk'da yapabiliyor bunu ve pilin de ağzına...).Bu makinanın en sevdiğim yanı burasıydı.

Sony dersen onu da kardeşim almıştı ve maalesef sony'nin adına yakışır ürün değil.Aslında ufak bir yazılım hatası da olduğunu düşünüyoruz.Gece çekiminde titreme ikazı veriyor,sabitlense bile aynı ve bu çekim net olmuyor.Pahalı modellerini bilemem ama sony'ye o makinayı yakıştıramadım.

canon dersen fena değil.gece çekiminden ötürü gönlüm panasonicten yana olsa da MAKRO çekimi mükemmel geliyor bana(makro konusunda diğer makinaları denemedim hiç).Sadece makro değil bunda SÜPERMAKRO modu var ve neredeyse 1cm civarı mesafeden ışık yönü ve kalitesi de iyi ise mükemmel ötesi resim çekiyor.Ayrıca ben elektronikle uğraştığımdan bazı entegrelerin,malzemelerin kodlarını okuyamıyorum,bu durumda bu makinadan faydalanıyorum ve gerçekten işe yarıyor:) İşte canon'un sevdiğim kısmı bu oldu.Başka bir tecrübem yok,sadece makro konusunda endişen var gibi bu nedenle makro ve süpermakro modunda çekilmiş bi kaç fotoğraf ekliyorum.Fotoğraflardan birisi de benim philips 107G5 model CRT monitörümden senin avatarının hemen üstünde yazan kullanıcı adının süpermakro modu ile çekilmiş resmi(makinayı monitöre boşluksuz 0 dayayıp çektim).Bu resimde monitörün pikselleri çak net biçimde görülebiliyor ama boyutu 5Mb civarında olduğundan bi türlü ekleyemedim ,olmazsa hotfile falan eklerim merak edersen oradan indirip bakarsın(neyse biraz üzerinde oynadım mecbur)

http://img31.imageshack.us/img31/5746/img0118aiw.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/2555/img0113is.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/7952/img0114k.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/9344/img0115ed.jpg

fotoğraf olarak ekleyemedim buraya sorun yaşadım,mecbur link oldu,tıklayıp bakabilirsin...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiSeptiK
    AntiSeptiK's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:

nikon.

canon.

"Seni hiç tutamadım, ama hissediyorum. Hiç konuşmadın, ama seni duyuyorum. Seni hiç tanıyamadım, ama seni seviyorum."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    metalati
    metalati's avatar
    Erkek

AntiSeptiK bunu yazdı:

o6u2 bunu yazdı:

nikon.

canon.

Bir karar verin amk :W

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

o kadar yazı yazdım, okumadın mı?

ne bileyim hiç yokmuşum gibi bi cevap verdinde...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    metalati
    metalati's avatar
    Erkek

antivir-US bunu yazdı:

o kadar yazı yazdım, okumadın mı?

ne bileyim hiç yokmuşum gibi bi cevap verdinde...

yazını okudum ve araştırma yaptım vel hasıl dediğin markaları kullanana arkadaşlarımda var (: onlardan da bilgi alıyorum hocam

Toplam Hit: 2445 Toplam Mesaj: 16