Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi (Kompak)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

BosphorusPasha bunu yazdı:

amele_2 bunu yazdı:

sunyy2003 bunu yazdı:

ben pentax mı baksam tekrar

kesinlikle.

al bi k100d bak dalgana kardeşim.

en hesaplısı.

gelişen teknolojiye binaen yeni olmanda göz önünde blundurularak sana bi k-x in yakışacağını belirtmek isterim.. tam prof olmasa da bütün isteklerini karşılar. 

k-x iyi de vizörde netlik noktası olmaması sıkıntı yaratıyor diye duydum.

hocam vizörde ki netlik noktaları çok büyük bir eksik mi sence? netleme alanını ortaya alırsın netlenmesi gereken objeyi de vizörden bakıp ortalarsın  tek kademe deklansör  ile netlersin düğmeyi bbırakmadan istediğin açı da görüntüyü yakalarsın, şahsen ben netleme noktalarının bulunduğu pentax da bu şekilde kullanıyorum istediğim sonuca daha çabuk ulaşıyorum.. ne gerek var o noktalara aniçekim yaparken sanki metleme noktalarını değiştirebilcez de netleme noktasına bakcaz :) gerekli değil bence.. ha gereken yerler varmıdır tabiki vardır ama benim ilgi alanım dışında.. makro da tek nokta lazım olduğu için netleme noktasına gerek bile yok :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

asiminnesli bunu yazdı:

fujifilm s1500 ile çektim

hocam dslr ,le dslr like ın farkı çok  büyük... 

bende bunu k-r ile çektim,

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Hocam ben de tam fotoğraf makinesi alcaktım . ŞU makineyi beğendim ne dersiniz fiyatına göre iyi mi sizce ?

finepix s1800

Fiyatı 400 tl civarı 2010 yılı üretimi bir makine . Hem şarj edilebiliyor hem de harici pil takılabiliyor sanırım .

teknik özellikler

http://www.fujifilm.com.tr/urunler/urun.aspx?c=10&u=3

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ben bunu kullanıyorum

Sony Dsc HX1   kompakt makinaların efendisidir..köpek gibi gerçek optik zoom yapar.

http://www.sony.com.tr/product/dsc-h-series/dsc-hx1 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

fujifilm finepix x100 var ama fiyatı orta seviye dslr den pahalı. ama şöyle de bir şey var üstünde ki 35 mm lik lensi ve en dandik dslr i ayrı almaya kalksan, çok mantıklı bi seçim. ama zoom falan yok. sabit lens.

biri de çıkıp alın arkadaş şu kompakt makine her türlü işinizi görür desin bir kerede nasıl sevineceğim bilemezsiniz :)

yok eğer para problem değil bakarız bi yoluna dersen, sony nin nex5 serisi güzeldir. biraz daha bekleyip dslr den daha fazla para verip nerdeyse 5d mark II kalitesinde fotoğraflar istiyorsan, nex 7 yolda.

onun haricinde micro four thirds lere bakmanı öneririm. olympus pen ep-3 güzeldir iyidir istediğinide karşılar. lenside değiştirlebilir, gel gör ki bir nikon canon veya pentax a dünya kadar lens varken, bu makineler için lens fiyatları elini yakabilir.

dediğin gibi bir makineyi bende arıyorum olsa da alsak keşke. benim için önemli olan arka planı adam gibi öldürmesi (f değerinin küçük olabilmesi, favori lensim 50mm f1.4) ve optik vizörün olması. ama bunları karşılayabilecek bir kompakt makine üretemediler gitti arkadaş. halbuki yap bi kompakt lensini değiştirebilir yap sensörüde eli yüzü düzgün bir şey koy, yanına sadece 2 lens koy, 50mm f1.8 veya 35mm. bide 55-200 gibi bi zoom lens. sat 1000 liraya almazsam namerdim. tabii bir de hayvani boyutlarda olmasın taşınabilirliği yüksek olsun.

ama yok işte.. bulursan banada haber ver :)

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

sir bunu yazdı:

fujifilm finepix x100 var ama fiyatı orta seviye dslr den pahalı. ama şöyle de bir şey var üstünde ki 35 mm lik lensi ve en dandik dslr i ayrı almaya kalksan, çok mantıklı bi seçim. ama zoom falan yok. sabit lens.

biri de çıkıp alın arkadaş şu kompakt makine her türlü işinizi görür desin bir kerede nasıl sevineceğim bilemezsiniz :)

yok eğer para problem değil bakarız bi yoluna dersen, sony nin nex5 serisi güzeldir. biraz daha bekleyip dslr den daha fazla para verip nerdeyse 5d mark II kalitesinde fotoğraflar istiyorsan, nex 7 yolda.

onun haricinde micro four thirds lere bakmanı öneririm. olympus pen ep-3 güzeldir iyidir istediğinide karşılar. lenside değiştirlebilir, gel gör ki bir nikon canon veya pentax a dünya kadar lens varken, bu makineler için lens fiyatları elini yakabilir.

dediğin gibi bir makineyi bende arıyorum olsa da alsak keşke. benim için önemli olan arka planı adam gibi öldürmesi (f değerinin küçük olabilmesi, favori lensim 50mm f1.4) ve optik vizörün olması. ama bunları karşılayabilecek bir kompakt makine üretemediler gitti arkadaş. halbuki yap bi kompakt lensini değiştirebilir yap sensörüde eli yüzü düzgün bir şey koy, yanına sadece 2 lens koy, 50mm f1.8 veya 35mm. bide 55-200 gibi bi zoom lens. sat 1000 liraya almazsam namerdim. tabii bir de hayvani boyutlarda olmasın taşınabilirliği yüksek olsun.

ama yok işte.. bulursan banada haber ver :)

içimden geçenlerin teknik tercümesiydi :)

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

hocam son mesajdan beri piyasa araştırması yaptım, sana tavsiyem, samsung nx100

lensler biraz pahalı fakat ebay üzerinden adaptör satın alırsan nikon canon ve pentax lensleriyle kullanabilirsin

ek olarak vizör yok, büyük bi eksiklik ama şu an için bulabildiğim en iyi fiyat/performans makine budur. flaş da yok artık neye yarayacaksa iç mekanda..

ama kısaca iyi makine. nx 200 var flaşlı ve 24p yi destekleyen fiyatı nerdeyse 3 katı.

aynasız sistem diye geçiyor bu makineler. sensör olarak ise giriş seviyesi dslr e yakın bir sensörleri var. arka plan öldürme olayı başarılı.

yurtdışından getirtme imkanın varsa kaçırma al derim (hoş dolar rekor üstüne rekor kırıyor yurtdışından getirtmek de çözüm değil artık)

son durumlar bu şekil. eğer zaten beklerim ben önemli değil falan diyorsan, yakın zaman içinde çok daha güzel makineler göreceğiz piyasada. özellikle şu mirrorless system çıktığından beri, nikon ve canonun eli kolu bağlı durumda, nikon bir girişim içine girdi ama beceremedi şu anlık.

sende güzel makineler bulursan bu konu altında sor veya paylaş.

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-yari-pro-panasonic-lumix-dmc-fz7-cok-temiz-leica-lensli-51246900/detay/ ikinci el düşünrsen şakır şakır çalışan makinem var satılık, teminatı benm hoca, hiç bir sorun yok. ama sıfır gibi ışıl ışıl da parlamıyor 2 yıllık makine sonçta.

Bu cihazda Leica lens vardır, fotografçılar bilir, Lens dedinmi dünyada tek markadır.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

sir bunu yazdı:

hocam son mesajdan beri piyasa araştırması yaptım, sana tavsiyem, samsung nx100

lensler biraz pahalı fakat ebay üzerinden adaptör satın alırsan nikon canon ve pentax lensleriyle kullanabilirsin

ek olarak vizör yok, büyük bi eksiklik ama şu an için bulabildiğim en iyi fiyat/performans makine budur. flaş da yok artık neye yarayacaksa iç mekanda..

ama kısaca iyi makine. nx 200 var flaşlı ve 24p yi destekleyen fiyatı nerdeyse 3 katı.

aynasız sistem diye geçiyor bu makineler. sensör olarak ise giriş seviyesi dslr e yakın bir sensörleri var. arka plan öldürme olayı başarılı.

yurtdışından getirtme imkanın varsa kaçırma al derim (hoş dolar rekor üstüne rekor kırıyor yurtdışından getirtmek de çözüm değil artık)

son durumlar bu şekil. eğer zaten beklerim ben önemli değil falan diyorsan, yakın zaman içinde çok daha güzel makineler göreceğiz piyasada. özellikle şu mirrorless system çıktığından beri, nikon ve canonun eli kolu bağlı durumda, nikon bir girişim içine girdi ama beceremedi şu anlık.

sende güzel makineler bulursan bu konu altında sor veya paylaş.

hocam sana bir şey diyim samsung iğne yapmış deseler almam

2 tane hdd 1 tane foto makinesi 2 tane telefon

hepsi bozuldu gerçi monitör ve tv leri iyi diyorlar ama

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

http://urun.gittigidiyor.com/FUJI-FINEPIX-S1500HD_W0QQidZZ43691731

konuyu hoplatarakdan şu makine hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar

Toplam Hit: 4157 Toplam Mesaj: 25