Fotoşoptan Sonra Ne Öğrenmek Lasım?
-
ps u bitirdiğinemi inanıyon :D
-
corel draw öğren bence
-
compinin dediği gibi flasha başla ordan action scripte geç en sonda after effects :)
-
flash ve 3d max bunlara bak ben hala ftoshopl augrasıyom flash enıyısı ftoshoptan sonra kendı anımasyonlarını yapmak ve kucuk capta cızgı fılm benzerı ıslerle ugrasabılırsın
-
fox89hakan bunu yazdı:
-----------------------------
flash ve 3d max bunlara bak ben hala ftoshopl augrasıyom flash enıyısı ftoshoptan sonra kendı anımasyonlarını yapmak ve kucuk capta cızgı fılm benzerı ıslerle ugrasabılırsın
-----------------------------Literatürün yarısını biçmişsin :S Photoshop çular böylemi oluyo nedir :)
Neler oluyor hayatta diyorum :l
-
st_anger_turk bunu yazdı:
Adobe indesign ve illustrator
-----------------------------illustratora yarın başlıyom :) azönce biraz kurcaladım eps il uzantılı dosyaları dışarıdan göremiyorm, adobebridgele görünüyo oda baya kasıyo hızlıca görüntülemenin alternatifyolu varmı? indesign tam olarak neye yarıyo açtım direk a4 letter a3 felan diyo doğrudan press üstüne yazılımgaliba..., bide imagereadyye noldu adobe tarihemi gömdü programı animasyonları felan fotoşopa vermiş içerden yapılıyoda rollover yapıp html yapmayı anlatıyodu cdde imageready olmıyınca içimde kaldı :), blendere bulaşmıycam 3dsmax kaynakları daha çok.
-
bang-bang bunu yazdı:
-----------------------------st_anger_turk bunu yazdı:
Adobe indesign ve illustrator
-----------------------------illustratora yarın başlıyom :) azönce biraz kurcaladım eps il uzantılı dosyaları dışarıdan göremiyorm, adobebridgele görünüyo oda baya kasıyo hızlıca görüntülemenin alternatifyolu varmı? indesign tam olarak neye yarıyo açtım direk a4 letter a3 felan diyo doğrudan press üstüne yazılımgaliba..., bide imagereadyye noldu adobe tarihemi gömdü programı animasyonları felan fotoşopa vermiş içerden yapılıyoda rollover yapıp html yapmayı anlatıyodu cdde imageready olmıyınca içimde kaldı :), blendere bulaşmıycam 3dsmax kaynakları daha çok.
-----------------------------eger rofesyonel olmak istiyorsan illustrator ve indesign kesinlikle bilmelisin grafiker veya tasarimci olmasan bile bu programlarda az da olsa bilgin olmali. Bak ben yillarin corelcisiydim halada kullanirim bi turlu birakamam ama cag illustrator yani adobe cagi. Macromediayi satin aldi ve freehandin yeni surumun ucikarmayacagini acikladi. Ne kadar ps bilirsen bil vektor tabanli bir programi mutlaka bilmelisin. Gerek eps olsun gerek ai uzantili dosyalari onizleme gorebilmek icin programlar var.Cok ileri duzeyde ps bildigini dusun bir dergiye grafiker olarak girdin ama senden indesign isterler emin ol.Istedigin kadar sayfa acip forma baglayabilirsin. Diyelimki iyi bir tasarimci oldun ve ps de bir logo cizdin buyuk bir firmaya sen ne kadar bastan yapmis olsanda reklamci arkadas vektor tabanli bir programla onun ustunden cizmek zorunda kalacak. Ps pixellerle calisir vektoru sadece mask olarak kullanir ancak illustrator veya indesign veya corel draw vektoreldir. Hangi grafikere sorarsan sor vektorel bir program tavsiye edecektir.Ve bende siddetle tavsiye ediyorum eger bu isi yapmayacaksan bile mutlaka bil derim. Zaten onemli olan fikirdir programi zamanla cozersin. Sonuc olarak bu 3 u yani indesign illustrator ve ps muhtesem bi uclu oluyolar