F/P Klima Tavsiyesi. Klimayı Aldım. 1 Aylık Tüketim Değerlerini Paylaşıyorum.
-
ağustos ayı 2022
1 aylık tüketim değerlerini yazıyorum kafa karıştırmadan fikir olsun diye.
son bir ay içinde ilk 20 gün akşam 5 ten sabah 7 ye kadar 27 derecede genelde silence modda kullandım.
son 10 gün akşam 5 ten gece 12 ye kadar kullandım. toplamda bir aylık kullanımım bu şekilde ve 266 lira fatura geldi.
26 dereceye almadım çünkü anında üşümeye başlıyorduk. kapı hiçbirzaman tam kapalı olmadı. evim küçük zaten . 100 m2 civarı.
son 10 gündür buzdolabı arızalı olduğu için sürekli çalışır vaziyette idi.
elektrikli motru hergün şarj ettim. fırın ışık ıvır zıvır hep aktif kullandım. sürekli çalışan laptop kasa ıvır zıvır var hiç kapanmıyorlar.
bunlara rağmen 266 lira fatura geldi. inanılmaz az yakıyor.
ısrarla r32 li ve toshiba rotary kompresörlü klima alın diyorum markası çok fark etmez.
saygılarımla.
-
Klimada Soğutmada değil ısıtmada kalite ortaya çıkıyor soğutma zaten pek takmıyor
-
Isıtmada çok cüzi yakacak bir klima bulsam 25k 30k veririm
Öyle sıcacık yapmasına gerek yok, kafi ılıtsın en soguk istanbul günü 30m2 yeri VALLAHİ yeter
-
ısıtma değeri olarak ta baymağa kafa tutuyor. hesaplarımdan bile iyi değer verdi.
ısıtmada da üzmeyeceğini düşünüyorum. değerleri çok iyi çünkü
-
Toshiba Ve Daikin bu işin kralları
buna bütçe yoksa benim gibi daikin e ait ve servis satış ve kurulumunu daikin in yaptığı airfel alabilirsiniz mükemmel diyebilirim.
İkinci klimayı o an bir hata ile samsung aldık pişmanım keşke onu da airfel alsaydım.
-
Mitsu aldim 16000btu haziranda 425 geldi fatura. Temmuz ayinda yoktuk bu ay dibine vurduk bazi gunler neredeyse kapanmadi ay sonu faturayi merak ediyorum bu da normal gelirse verdigim cuvalla paraya azicik degmis olacak.
Bu arada 26 derecede eco modda fan 1 ayarda calisiyor oda 30m² arti eksi 2 diyelim ve buz gibi ortam nerrdeyse ses yok. Bu konuda bayagi memnun etti.
-
şu an nette 12k btu olan 9k btu dan daha ucuz.
neden acaba?
-
hocam sebibini tam bilmiyorum ama bence en ucuz 9 luk klimayı herkes zam gelecek diye aldı geçti .
yeni klimalar zaten 12 lik kadar başarılı soğutuyor alanlar genelde memnun kalıyor.
mesela bimde 12 lik klimaynın fiyatı 7600 sen 7200e düştü 12 lik alan yok.
a101 de 2 tane 12 lik var onlarında fiyatını düşürdüler alan yok.
bu arada bimdeki klimay gözüm kapalı alırdım ben copayı almasaydım. benim klima ile tüketim değerleri aynı ve o da son sistem. ve benim klimadan daha uygun.
101 deki klimaları incelerken seg marka depoda olduğu için depoya çıkardılar beni 10 seg 10 tanede konforal klima stoklaimış ibneler.
aşağı indirmiyorlar. şimdi satamadıkları için indirim yapmaya başlamışlar.
-
zalimadam bunu yazdı
220*3.8=836 watt güç tüketiyor saate.
ve bu değer çok iyi.
baymak elegand plus 960 watt tüketiyor ortalama.
sanırım yeni tip gaz kullanıldığı için copa bayağı avantajlı.
benim pek marka takıntım yoktur. eğer ürün gendini gösteriyorsa hoşuma gidiyorsa ve ürünün özellikleri ve garantisi ile öne çıkmaya çalışıyorsa şans verip satın alırım.

DuPi tarafından 25/Ağu/22 12:47 tarihinde düzenlenmiştir -
DuPi bunu yazdızalimadam bunu yazdı
220*3.8=836 watt güç tüketiyor saate.

bu hesaba göre tam güçe 12 saat 1 ay çalıştırsaydım evet 300 lira civarı yakacaktı. ama toplam elektrik 266 lira geldiğine göre 150 lira normal elektrik giderleri oluyor genelde.
100 lira civarı yakmış çünkü sürekli tam güçte çalışmamış inverter gerekli görevini yapmış. ortalama 12 saat sürekli açık 300wattlık bir pc kadar yakmış.
yeni nesil klimalar bayağı iyi valla. paranın gözü kör olsun ulan. eskiden elektrik yazın 700 kışın 1000 geliyordu . inverter alamıyorduk bir türlü.