folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Front-End De Hangi Teknolojileri Kullaniyorsunuz

Front-End De Hangi Teknolojileri Kullaniyorsunuz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

.net 8 ile gelen blazor bu iste son nokta olacak. 

Typesafe olmayan her dil coptur ayrica.

Microsoft ekosisteminden cikarsaniz her sene yeni bi dil ogrenirsiniz ve onceki ogrendiginiz çöp olur. 

angular.js, angular, vue (nuxt.js), react(next.js) gibi birçok teknolojiyi denedim. Ancak bu javascript teknolojileri ile oldum olası aram iyi olmadı. Dili sevemedim bir türlü. Sürekli saçma sapan hatalar veriyor. 

Bu nedenle belirli süre Laravel Livewire ile çalıştım. Javascript kullanmadan güzel projeler çıkıyordu. Ancak proje büyürse işler sarpa sarıyordu. 

Şu anda .net core blazor ile proje yapıyorum. Şu ana kadar kullandığım tartışmasız en iyi teknoloji blazor. Proje ne kadar büyürse büyüsün rahatlıkla altından kalkabiliyorsun. 

Bu arada .net 8 ile blazor a nasıl yenilikler gelecek? 

Douglas Crockford'a (JSON'un Mucidi) Göre Neden JavaScript Kullanmayı Bırakmalıyız?

https://www.youtube.com/watch?v=lc5Np9OqDHU

shock56 tarafından 18/Eki/23 23:30 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

.net 8 ile gelen blazor bu iste son nokta olacak. 

Typesafe olmayan her dil coptur ayrica.

Microsoft ekosisteminden cikarsaniz her sene yeni bi dil ogrenirsiniz ve onceki ogrendiginiz çöp olur. 

Web Assembly gelişecek de Javascript tahtından edecek o zamana kadar dolar 1453₺ olur.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

frontend nextjs nextui backend go 

diğer tüm çöplerden kurtuldum go sayesinde... php nodejs composer npm yarn vagina yırtıcı şeylerden kurtuldum.

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    wh0 bunu yazdı

diğer tüm çöplerden kurtuldum go sayesinde... php nodejs composer npm yarn vagina yırtıcı şeylerden kurtuldum.

go ne amk

git x86 asm yaz bari

laravelde boş proje açıp sikimi rastgele klavyeye vursam go da 1 senede yapacağın şeyi yapmış olurum

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    wh0 bunu yazdı

go ne amk

git x86 asm yaz bari

laravelde boş proje açıp sikimi rastgele klavyeye vursam go da 1 senede yapacağın şeyi yapmış olurum

:D ama birisi framework birisi dil hocam, herşeyin kullanım yeri, avantajı farklı, biz de laravel kullanıyoruz ve yüksek ölçüde üretkenliği arttırıyor ama performans konusunda giriş seviyesi kalır, https://www.techempower.com/benchmarks/#section=data-r20

mugen tarafından 19/Eki/23 12:37 tarihinde düzenlenmiştir

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    mugen bunu yazdı
    yolbulucu bunu yazdı
    wh0 bunu yazdı

go ne amk

git x86 asm yaz bari

:D ama birisi framework birisi dil hocam, herşeyin kullanım yeri, avantajı farklı, biz de laravel kullanıyoruz ve yüksek ölçüde üretkenliği arttırıyor ama performans konusunda giriş seviyesi kalır, https://www.techempower.com/benchmarks/#section=data-r20

web için performans konusunda bi fark yaratacağı senaryo hayal edemedim. anca sentetik testlerde önüne geçer. hakeza attığın benchmarklarda php baya yukarılarda. zaten php c hızında çalışıyor, performansın db ye vs bağlı olacak. dil önüne engel olmaz.

ha olayın performanssa gider cpp de yazarsın en tepede o var

ha diyelim bişeyler hesaplatacaksın, görüntü işleyeceksin, video parçalayacaksın vs vs. java/groovy varken go da amelelik yapmaya gerek yok. groovy çok kolay bi dil, ve java hızında çalışıyor. graalvm ile native executable da yapıyorum. bütün java liblerini de kullanıyorum.

aylık 50 dolara ryzen 3900 + 128 gb ram + 2*2TB NVME disk li makine var. go gibi amelasyon dile geçmem için 1000000% performans farkı olması lazım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek

php hiçbir şekilde c hızında değil ve jitle özel modüller aktif edilmeden yaklaşamaz bile

serverside olarak php konteynerleşmedikçe ölçeklenebilir değil(yatay ölçeklendirmede bütçe optimizasyonu yapılınca yine konteynere dönülüyor)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    yalinyalniz bunu yazdı

php hiçbir şekilde c hızında değil ve jitle özel modüller aktif edilmeden yaklaşamaz bile

serverside olarak php konteynerleşmedikçe ölçeklenebilir değil(yatay ölçeklendirmede bütçe optimizasyonu yapılınca yine konteynere dönülüyor)

vapor.laravel.com

bref.sh

öhöm öhömmm haham hıhım

go yazın, c yazın :p

3 ay çalışın boş laravel projesi seviyesine gelin. :p

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Şimdi ben sıfırdan başlayacak olsam neye bakarım?
    Sektörde büyük ve ticari kurum siteleri altyapıda ne kullanıyor ve neden?
    Örneğin; Online bankacılık (garanti,teb...), hepsiburada, trendyol vb gibi alış veriş siteleri ne kullanılıyor ve neden bunu seçtiler?

Toplam Hit: 5613 Toplam Mesaj: 29
front end