Front-End De Hangi Teknolojileri Kullaniyorsunuz
-
HolyOne bunu yazdı
.net 8 ile gelen blazor bu iste son nokta olacak.
Typesafe olmayan her dil coptur ayrica.
Microsoft ekosisteminden cikarsaniz her sene yeni bi dil ogrenirsiniz ve onceki ogrendiginiz çöp olur.
angular.js, angular, vue (nuxt.js), react(next.js) gibi birçok teknolojiyi denedim. Ancak bu javascript teknolojileri ile oldum olası aram iyi olmadı. Dili sevemedim bir türlü. Sürekli saçma sapan hatalar veriyor.
Bu nedenle belirli süre Laravel Livewire ile çalıştım. Javascript kullanmadan güzel projeler çıkıyordu. Ancak proje büyürse işler sarpa sarıyordu.
Şu anda .net core blazor ile proje yapıyorum. Şu ana kadar kullandığım tartışmasız en iyi teknoloji blazor. Proje ne kadar büyürse büyüsün rahatlıkla altından kalkabiliyorsun.
Bu arada .net 8 ile blazor a nasıl yenilikler gelecek?
Douglas Crockford'a (JSON'un Mucidi) Göre Neden JavaScript Kullanmayı Bırakmalıyız?
https://www.youtube.com/watch?v=lc5Np9OqDHU
shock56 tarafından 18/Eki/23 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
.net 8 ile gelen blazor bu iste son nokta olacak.
Typesafe olmayan her dil coptur ayrica.
Microsoft ekosisteminden cikarsaniz her sene yeni bi dil ogrenirsiniz ve onceki ogrendiginiz çöp olur.
Web Assembly gelişecek de Javascript tahtından edecek o zamana kadar dolar 1453₺ olur.
-
frontend nextjs nextui backend go
diğer tüm çöplerden kurtuldum go sayesinde... php nodejs composer npm yarn vagina yırtıcı şeylerden kurtuldum.
-
wh0 bunu yazdı
diğer tüm çöplerden kurtuldum go sayesinde... php nodejs composer npm yarn vagina yırtıcı şeylerden kurtuldum.
go ne amk
git x86 asm yaz bari
laravelde boş proje açıp sikimi rastgele klavyeye vursam go da 1 senede yapacağın şeyi yapmış olurum
-
yolbulucu bunu yazdıwh0 bunu yazdı
go ne amk
git x86 asm yaz bari
laravelde boş proje açıp sikimi rastgele klavyeye vursam go da 1 senede yapacağın şeyi yapmış olurum
:D ama birisi framework birisi dil hocam, herşeyin kullanım yeri, avantajı farklı, biz de laravel kullanıyoruz ve yüksek ölçüde üretkenliği arttırıyor ama performans konusunda giriş seviyesi kalır, https://www.techempower.com/benchmarks/#section=data-r20
mugen tarafından 19/Eki/23 12:37 tarihinde düzenlenmiştir -
mugen bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıwh0 bunu yazdı
go ne amk
git x86 asm yaz bari
:D ama birisi framework birisi dil hocam, herşeyin kullanım yeri, avantajı farklı, biz de laravel kullanıyoruz ve yüksek ölçüde üretkenliği arttırıyor ama performans konusunda giriş seviyesi kalır, https://www.techempower.com/benchmarks/#section=data-r20
web için performans konusunda bi fark yaratacağı senaryo hayal edemedim. anca sentetik testlerde önüne geçer. hakeza attığın benchmarklarda php baya yukarılarda. zaten php c hızında çalışıyor, performansın db ye vs bağlı olacak. dil önüne engel olmaz.
ha olayın performanssa gider cpp de yazarsın en tepede o var
ha diyelim bişeyler hesaplatacaksın, görüntü işleyeceksin, video parçalayacaksın vs vs. java/groovy varken go da amelelik yapmaya gerek yok. groovy çok kolay bi dil, ve java hızında çalışıyor. graalvm ile native executable da yapıyorum. bütün java liblerini de kullanıyorum.
aylık 50 dolara ryzen 3900 + 128 gb ram + 2*2TB NVME disk li makine var. go gibi amelasyon dile geçmem için 1000000% performans farkı olması lazım.
-
php hiçbir şekilde c hızında değil ve jitle özel modüller aktif edilmeden yaklaşamaz bile
serverside olarak php konteynerleşmedikçe ölçeklenebilir değil(yatay ölçeklendirmede bütçe optimizasyonu yapılınca yine konteynere dönülüyor)
-
yalinyalniz bunu yazdı
php hiçbir şekilde c hızında değil ve jitle özel modüller aktif edilmeden yaklaşamaz bile
serverside olarak php konteynerleşmedikçe ölçeklenebilir değil(yatay ölçeklendirmede bütçe optimizasyonu yapılınca yine konteynere dönülüyor)
vapor.laravel.com
bref.sh
öhöm öhömmm haham hıhım
go yazın, c yazın :p
3 ay çalışın boş laravel projesi seviyesine gelin. :p
-
Şimdi ben sıfırdan başlayacak olsam neye bakarım?
Sektörde büyük ve ticari kurum siteleri altyapıda ne kullanıyor ve neden?
Örneğin; Online bankacılık (garanti,teb...), hepsiburada, trendyol vb gibi alış veriş siteleri ne kullanılıyor ve neden bunu seçtiler?