Galaxy Note 3 / Rootlasam Mı, Tavsiye Romlar ?
-
Başlıktan da anlaşılacağı üzere note 3 cihazım var. Satmayı dusundum satışa çıkardım vazgeçtim. Şuan telefonum yavas değil hızlı, şarjı hızlı gidiyor (bana göre). 8 ay garantisi devam ediyor. Romlasam mı romlamasam mı kararsız kaldım şuan. Tarz değişiklği istemiyor değilim ama harbi kararsızım yani. Neden rootlamalıyım. Ve kullanan arkadaşlar varsa en güzel romlar hangileri. Şarj biriş süresi falan uzuyormuş diyorlar.
-
Hocalar, konuyu hortlatıyorum ama, birisi Bilal'e anlatır gibi bu işin nasıl yapıldığını anlatabilir mi (rootlamak ve custom rom yüklemek)? Android 5, N9000Q için.
Edit: Andorid değil Android olacak :)
Zande tarafından 26/Ağu/15 22:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam biraz youtube videoları ile şansını dene, kafanda kalan soruları sor bence, sıfırdan eğitim dökümanı tarzında buraya yazan olur mu bilmem.
-
Hocam, izledim & okudum. Hatta rootladım sanırım :) Sabah yaptığım denemeden sonra, cihaz rootlandı. Titanium Backup kurdum ve backup aldım. Ancak bütün servisler sapıttı. Mesajları okuyamadım, Google Play Store çöktü vs. Bende factory reset attım, şu an herşey normal. SuperSu ve titanium backup kurulu, rootcheck ile kontrol ettim, root edildi diyor. Ancak Set DNS kurduğumda cihaz root edilmemiş diyor vs vs vs...
Ondan dolayı birisi baştan anlatabilirse çok sevinirim :)
-
Her romu kurmayın telefona adam içine bir şeyler gömer kötü olur.
-
Heh, tam da onu yazmayı unutmuşum. Şimdi;
1- Benim makine rootlanmış mı;
2- Hangi ROM'u kurayım :)
-
Zande bunu yazdı
Hocalar, konuyu hortlatıyorum ama, birisi Bilal'e anlatır gibi bu işin nasıl yapıldığını anlatabilir mi (rootlamak ve custom rom yüklemek)? Andorid 5, N9000Q için.
Root'u çözmüşsünüzdür herhalde. Linuxtaki su uygulaması ile yönetici haklarını devralmak, bu şekilde normaldeki kullanıcının sahip olmadığı yetkilerle önemli değişiklikler yapabilmek.
Custom rom, adı üzerinde resmi üreticinin haricinde ortaya çıkan yazılımlar. Yani android açık kaynaklı olduğu için istediğiniz değişiklikleri yapıp, derleyip cihazınızda çalıştırabilirsiniz. Bunun önüne geçmek için üreticiler bootloader'ı kilitler, böylece kendisinin ürettiği hariç diğer romları yükleyemezsiniz. Bu yüzden çoğu zaman bootloader kilidini açmanız gereklidir. Bu işlem cihazın garanti dışı kalmasına yol açar (genellikle). Hatta Sony'lerde bootloader kilidini bir kez kaldırdığınızda telefondaki drm ile korunan tüm içerik kaybolur.
-
Hocam, kelime anlamı ile olayları çözdüm. Ancak web'i kurcalayınca bulduğum çoğu anlatım android 4.2 yada 4.x sürümleri için. Ve bunlardan birisini kullanarak rootladığımda, üstüne birde reset atmak zorunda kaldım. Dolayısıylen, konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan bir mürid varsa daha açık bilgi verirse daha iyi olur diye düşünüyorum ;)
-
rootsuz android balkonsuz eve benzer derlerdi..
sony xperia z3 üm var rootlayamıyorum rootlayında kamerası boka dönüyor ...
eger sorun yapmıyorsa rootla hocam rootla
hatta cyanogenmod kur ucur telefonu..
-
Kaptan bunu yazdı
rootsuz android balkonsuz eve benzer derlerdi..
hatta cyanogenmod kur ucur telefonu..
Ulan şakamısınız :P:P:P Anlatın diyorum, anlatın. Cynabilmemnenin sayfasına girdim, yazı ile yedi yüz küsür indirilecek dosya var. Deneme yanılma yoluyla mı bulucam? Hem sonra nasıl kuracağım. Allah'ını seven defansa gelsin hocam, halısahada rakip takımın hepsine karşı tek başına kalan kaleci gibi hissediyorum :D
-
Edit: Çift Post... Yönetim istifa :P
Zande tarafından 26/Ağu/15 23:28 tarihinde düzenlenmiştir