Garanti Bankasıyla İlgili Yaşadığım Sorun
-
evet hocalar bir bankalar sorunsalı ile karşınızdayım.
olayı anlatıyorum biraz uzun olabilir ama zahmet edip okuyacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)
hocalar geçtiğimiz kurban bayramında kardeşime hepsiburadadan laptop aldım 2 gün sonra iade ettim fabrikasyon arızalı olduğu için. fakat nasıl denk getirdiysem yani hesap kesim tarihine denk getirmiş bulundum o ara hesap kesimi olmuş ve borcum 201 liraydı. iade ettim para iadesi kartıma yapıldı borcum hala 201 lira gözüküyo neyse dedim güncellenmedi herhalde ben bunun askeriyesini ödeyeyim 60 lira gibi bi tutar ödedim ki bu tutar laptopun yanında aldığım mause ve çanta tutarı onları geri iade etmedim.
daha sonra başka bi laptop aldım aylık taksiti 180 liraya tekabül ediyo. şu an karta toplamda 1600 lira civarında borcum gözüküyor aldığım bütün malzemeler bunlar başka hiçbir şekilde kart kullanılmadı ki ekstradada gözükmüyor. şimdi kaba bi hesapla 1600/9=177.77 180 diyelim ki o kadar bile yok yuvarlama rakamlar kullanıyorum. fakat gel gelelim bu ayki ekstram 320 lira.
Garanti şubesine gittim baktılar ettilerdediler biz burdan göremiyoruz müşteri hizmetlerini arayın onlar yardımcı olacaktır. dedim eyvallah aradım bana bunu bi izah edermisiniz diyorum kadın bana diyor ki e geçen ayki ekstarınızın tamamını ödememişsiniz o yüzden devretmiş bu aya kadına diyorum ki kardeşim ödemedim eyvallahda param geri iade edildi zaten geri iade edilen paranın neyini ödeyeyim size kadının bana dediği laf şubemize gidin açıklayacaklardır lan zaten şubeden size yönlendirdiler şimdi gidip bi yarım saat daha bekleyip şubenin tekrar size yönlendirmesinimi beklicem dedim bu sorunu düzeltemiyomuyuz dedim hayır dedi kapadım suratına.
eve geldiğimde tekrar aradım beni erkek temsilciye bağlayın dedim.:):) neyse anlattım adama durumu adamda bana diyor ki evet iade alınmış ama iadeyi taksitle aldığımız için bir ay geçikmeli geliyor o yüzden bu ay 2 taksit ödemek durumunda kalıyosunuz. yani şöyle ki benim iade ettiğim pcyi taksitle aldığım için hepsiburada iadeyi taksitli bir şekilde yapıyormuş onlarda her ay ekstradan düşüyomuş. eyvallah dedim kapatıp hepsi buradayı aradım.
dedim aga böyle böyle diyo banka siz ne diyosunuz bu işe adam öyle bi şey kesinlikle söz konusu olamaz biz çektiğimiz tutarı olduğu gibi geri iade ediyoruz taksit falan öyle bi şey söz konusu değil ama bazı bankalarla bununla ilgili sorun yaşayan müşterilerimiz çok dedi. bende dedim ki kardeşim bana parayı taksitsiz bi şekilde geri iade ettiğinize dair bi dekont resmi bi belge yollayabilirmisiniz mail yada çıktı olarak hiç farketmez. dediler olur yollarız talep formunu aldılar yollayacaklar.
şimdi hocalar durum bu ben o dekontla şimdi o şubeye gidip nasıl bi cingar çıkartabilirim fikirlerinizi önerilerinizi alabilirmiyim :)
-
Şu bankaların tribinede bitiyorum, m.hizmetlerini ariyosun biz burdan goremiyoruz yapamiyoruz edemiyoruz subeye gidin, subeye gidiyosun burdan olmaz m.hizmetlerini arayın.
Garanti bankası kadarda yavsak bi banka yoktur heralde, kartin borcu bitsin dakka durmicam kapaticam.
-
NoToLeRaNcE bunu yazdı
Şu bankaların tribinede bitiyorum, m.hizmetlerini ariyosun biz burdan goremiyoruz yapamiyoruz edemiyoruz subeye gidin, subeye gidiyosun burdan olmaz m.hizmetlerini arayın.
Garanti bankası kadarda yavsak bi banka yoktur heralde, kartin borcu bitsin dakka durmicam kapaticam.
aynı sorun bende de var bi bitiremedim borcu kapatamadım. biraz geciktirme yapıyoruz borcu her allahın günü mesaj atıyolar
sokucma sizin paranıza da ödemenize de :D
-
hocam senin parayı faizde işleticekler heralde 1 ay boşver bankaya gitmeyi önce bir avukata, tüketici hakem kuruluna git zaten ses kayıtlarıda var kal sentırlarında öyle birşey varsa bankayla davalık olursunuz heralde senden izinsiz senin paranı kullanıyorlar diye...
sonra kuyruğunu alıp gelir diye tahmin ediyorum banga mödürü ama başka bişeyde olabilir... -
müşteri hizmetlerinde yetkili biriyle görüşmeye çalış
ordaki çapulcular aldıkları eğitim kadar iş yapabilirler.
senin taksitle aldığın şeyi iptal ettiğini onlara anlatman zor olabilir. :D
yada şubeye gittiğinde git direk müdür müdür muavini falan dal odasına . derdini anlat çözmezseniz burdan gitmem falan de.
samaccc tarafından 03/Kas/14 20:07 tarihinde düzenlenmiştir -
akmarky bunu yazdı
hocam senin parayı faizde işleticekler heralde 1 ay boşver bankaya gitmeyi önce bir avukata, tüketici hakem kuruluna git zaten ses kayıtlarıda var kal sentırlarında öyle birşey varsa bankayla davalık olursunuz heralde senden izinsiz senin paranı kullanıyorlar diye...
sonra kuyruğunu alıp gelir diye tahmin ediyorum banga mödürü ama başka bişeyde olabilir...aga öğrenciyim bi yandan çalışıyorum çok çok bi zamanım yok ki vize haftasındayım. bireysel sonuç alamazsam hakem heyetine öüracat etmeyi düşünüyorum. ayrıca 170 lira para için avukat 500 lira para ister mk.
-
samaccc bunu yazdı
müşteri hizmetlerinde yetkili biriyle görüşmeye çalış
ordaki çapulcular aldıkları eğitim kadar iş yapabilirler.
senin taksitle aldığın şeyi iptal ettiğini onlara anlatman zor olabilir. :D
yada şubeye gittiğinde git direk müdür müdür muavini falan dal odasına . derdini anlat çözmezseniz burdan gitmem falan de.
lan adam bide kal mk derse sığıntı gibi ordamı yaşıcam :) ama güzel fikir olmadı direk bunu deneyeyim.
-
Başlıkta garanti bankası okuyunca direk yaziyorum konuyu okumadan. Senin iş hallomaz allah kurtarsın tüm islam alemindeki arkadaşları garantiden :) yok böyle bir banka.
-
Yahu şu banka 10 numara diyebilecğeimiz banka var sanki al birini vur ötekine.. :)
-
pos cihazından yapılan taksitli alışveriş anında iptal edilip karta iade olabiliyorda
internet üzerinden yapılan taksitli alışveriş neden iptal edildiğinde taksit sayısı kadar ay beklenip geri iade ediliyor
bankerler bunu açıklasın -
yine mi garanti. geçmiş olsun
bana hesap açmamıştı yıllar önce. çok şaşırmıştım genelde tersi olur onlar yalvarır gelin diye
neyse şimdi bunları okudukça iyiki açmamış diyor insan. verilmiş sadakam varmış.
bu arada neden erkek temsilci :)) turkcel den çaldın değil mi