folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Garip Bir Laptop Donama Sorunu

Garip Bir Laptop Donama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı
    ugur0 bunu yazdı

hocam şarj kablosuyla alakalı bi hata veriyormu? 

herhangi bi hata almadım.

servicelerden windows update'i kapattım

Sorun devam ediyor mu? Ben pcyi yeni almıştım windows çaktım hayvan gibi kasıyordu sonra windows update kapadım sorun düzelmişti

sanırım sorun buydu. bu buzzing sesi hep değil arada bir geliyordu. kapattım simdilik birşey yok gibi. olursa yazarım buraya

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

dell lerde genel olarak sarj kablosunu takılı olduğu halde görmediğinde yada orjinal kablo değil şeklinde bi hata verdiğinde kasma sorunu oluyor baya bi aklınızda bulunsun

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    ugur0 bunu yazdı

dell lerde genel olarak sarj kablosunu takılı olduğu halde görmediğinde yada orjinal kablo değil şeklinde bi hata verdiğinde kasma sorunu oluyor baya bi aklınızda bulunsun

aynen bu eski dellimde bir sorundu. sarj etmiodu orijinal kablo. şarj etmediğinde pc çok düşük performansta çalışıodu. dellin en boktan özelliği

bu arada windows update kapattım performans arttı ama sanki bi kere buzzing etti gibi.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Şarj adaptörü problemi..

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

windows update kapalı, sorun devam ediyor. restart attım pc'ye çok yavaşladı. bi sonraki restartta düzeliyor garip garip işler

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

Şarj adaptörü problemi..

şarjımda herhangi bir sıkıntı yok. daha önce çözmüştüm bu problemi ama hatırlamıyorum nasıl yaptıgmı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

windows 10 2004 sürümü ile tekrar sıfırdan kurulum yap

1909 sürümünde bunun gibi bir sıkıntı var 

ayrıca nvme samsung driveri yüklü ise microsoftu dene olmadı tam tersini yap

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

restart öncesinde pc düzgün çalışıyorken

UserBenchmarks: Game 39%, Desk 103%, Work 72%
    CPU: Intel Core i7-7700HQ - 77.2%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 32%
    SSD: Samsung 970 Evo NVMe PCIe M.2 500GB - 251.9%
    HDD: Toshiba MQ01ABD100 1TB - 52.5%
    RAM: Hynix HMA82GS6AFR8N-UH 1x16GB - 44.2%
    MBD: Dell Inspiron 15 7000 Gaming

sadece restart attım

UserBenchmarks: Game 30%, Desk 56%, Work 38%
    CPU: Intel Core i7-7700HQ - 40.8%
    GPU: Nvidia GTX 1050-Ti (Mobile) - 31.3%
    SSD: Samsung 970 Evo NVMe PCIe M.2 500GB - 198.4%
    HDD: Toshiba MQ01ABD100 1TB - 52.5%
    RAM: Hynix HMA82GS6AFR8N-UH 1x16GB - 22.8%
    MBD: Dell Inspiron 15 7000 Gaming

işlemci kullanımı %77 den %40a düşmüş benchmarkta. şimdi bir daha restart atacam. düşük cpu'yu 2 kere test ettim

restarttan sonra düzeldi yine...

Ekerci tarafından 12/Tem/20 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam her yerden maximum performansa göre ayarla pcyi, kablonun tam takılı olduğundan emin ol. Oyun öncesi sonrası batarya seviyesine bak. Sorun güçle alakalı muhtemelen. 

M7730 p5200 xeon işlemcili bir model kullanıyorum. 4k cod warzone oynatiyor ama kablo az bise çıkınca kasıyor. Kastiginda hemen anlıyorum ki kablo çıkmış. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Hocam her yerden maximum performansa göre ayarla pcyi, kablonun tam takılı olduğundan emin ol. Oyun öncesi sonrası batarya seviyesine bak. Sorun güçle alakalı muhtemelen. 

M7730 p5200 xeon işlemcili bir model kullanıyorum. 4k cod warzone oynatiyor ama kablo az bise çıkınca kasıyor. Kastiginda hemen anlıyorum ki kablo çıkmış. 

hocam pc yerinde sabit sadece restart atıyorum işlemci durumu değişiyor. monitordan kullanıyorum pc'yi yani bi yere kımıldamıyor.

powerdan olsa sürekli olur. restartla değişmez diye tahmin ediyorum

Toplam Hit: 7936 Toplam Mesaj: 70
buzzing ses ses kartı driver