folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Garip Bir Laptop Donama Sorunu

Garip Bir Laptop Donama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

sorun düzeldi....

şöyle ki, 2 tane driver vardı nvidia ve realtek vadı. kaldır eski diver kur sil roll back at fln derken şu anda 2 driver da High def audio oldu. sorun çözüldü gibi. yavaşlama yok, ses sıkıntısı yok. güncellesem ne olur merak ediyorum system restore oluşturdum birşey olursa geri alırım diye düşünüyorum

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ben de nvidia driverlardan olabilir diyecektim..

ltcelik tarafından 20/Tem/20 12:47 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

sorun devam ediyordu. bi ara gitmişti sonradan birişeyi güncelledim sanırım geri geldi. daha sonra iyice kurcaladım bu sefer 3 tane ses kartı driverı oldu vs. microsoftlada konuşuyordum bu arada format at geç dediler zaten yaptım dedim. flashtan at dediler o şekilde format attım düzeldi fakat mavi ekran devam ediyordu lol oynarken. onuda nvidia'nın içindeki ayarlardan

"adjust desktop size and pozition" kısmında no scaling, perform scaling on gpu, override scaling mode set by games and programs a getirdim. size kısmında da enable desktop resizing'e getirdim modunuda auto select'te bıraktım. burayada yazıyorum ki kendime not olsun.

anladığım kadarı ile lolde oyuna geçince scale kısmında kafayı yiyor mavi ekran veriyor. video schedule internal error

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

aga bişi sorcam, termal macunu en son ne zaman değiştirdin? 

Bi de buzzing sesi bende şeyden oluyordu beep.sys dll her neyse bir sistem servisi var onu bi yerden kapatman gerekiyor, eğer aynı sesse, değilse de kapat zaten gereksiz aq şeyi. 

Logitech mouse kullanıyorum ve en büyük özelliği tekeri boşa alabiliyor olman ve hızlı hızlı biyerlerden aşağıya doğru indirince pc donuklaşıp bildiğin bipliyordu. Bazen tam bipleyemiyor bu arada onu buzzing sesi olarak algılıyor olabilirsin bence. 

Edit: heh tamam sorun çözülmüş neyse bu bilgi de burada dursun 

SweetyVolty tarafından 13/Eyl/20 05:32 tarihinde düzenlenmiştir

Çok sıkılıyom
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

aga bişi sorcam, termal macunu en son ne zaman değiştirdin? 

Bi de buzzing sesi bende şeyden oluyordu beep.sys dll her neyse bir sistem servisi var onu bi yerden kapatman gerekiyor, eğer aynı sesse, değilse de kapat zaten gereksiz aq şeyi. 

Logitech mouse kullanıyorum ve en büyük özelliği tekeri boşa alabiliyor olman ve hızlı hızlı biyerlerden aşağıya doğru indirince pc donuklaşıp bildiğin bipliyordu. Bazen tam bipleyemiyor bu arada onu buzzing sesi olarak algılıyor olabilirsin bence. 

Edit: heh tamam sorun çözülmüş neyse bu bilgi de burada dursun 

pc 2 yıllık sanırım. o zamandan beri hiç değiştirmedim. laptopta ısınma sorunum yok zaten. alırkende incelemiştim klasında en iyi soğutan laptoptu.

beep.sys dediğin dll'yi nerden buluyorsun? bende servislerde aktif değil.

bende de logi var ama tekeri boşa gitmiyor. bende ki olay youtubeda video izliyorsun ses bozuluyor donuyor video 1 saniye kadar. inanılmaz sinir bozucu. bu oyunlarda da oluyor normal video izlerken. çok büyük ihtimalle realtek audio dan kaynaklanıyordu. ne yaptıysam çözemedim.

şu anda formatlı düzgün çalışıyor. herhangi bir güncelleme gelirse yine bozulur diye hiçbirşeyi ellemiyorum

edit: birşey daha var. lol oyunuyorum fps 120 ile 60 arası geziyordu. şimdi 250fps alıyorum.

Ekerci tarafından 13/Eyl/20 12:41 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

laptopta ısınma sorunum yok zaten. alırkende incelemiştim klasında en iyi soğutan laptoptu.

:) seni fena dolandırmışlar. :D bende de aynı laptop var dell 7567'de thermal throttling mevcut. yani sıcaklık 75 dereceyi geçince donanımları yavaşlatıyor. böylece 75 dereceyi geçmiyor laptop. nasıl ama?(kabaca böyle daha ayrıntılısı şurada https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-cpu-throttle-cozumu--130133630 ) yıllardır bende soğutması çok iyi falan dell harika diyerek kendimi avuttum adamlar dolandırmış bizi. gerçi ben çok sorun etmiyorum oyun amaçlı almadım mühendislik için kullanıyorum arada oyun oynuyorum son çıkan oyunlar medium olsa da çok sorun etmiyorum. çocukken gt 9600 ile low ayarlarda takıldık alışkınız. :D maaş almaya başlayınca dizerim kendime bi canavar. bu dövizle de nah dizerim gibi gerçi. neyse :/

HACKEROKAN!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    GuArDiAn55 bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı

laptopta ısınma sorunum yok zaten. alırkende incelemiştim klasında en iyi soğutan laptoptu.

:) seni fena dolandırmışlar. :D bende de aynı laptop var dell 7567'de thermal throttling mevcut. yani sıcaklık 75 dereceyi geçince donanımları yavaşlatıyor. böylece 75 dereceyi geçmiyor laptop. nasıl ama?(kabaca böyle daha ayrıntılısı şurada https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-cpu-throttle-cozumu--130133630 ) yıllardır bende soğutması çok iyi falan dell harika diyerek kendimi avuttum adamlar dolandırmış bizi. gerçi ben çok sorun etmiyorum oyun amaçlı almadım mühendislik için kullanıyorum arada oyun oynuyorum son çıkan oyunlar medium olsa da çok sorun etmiyorum. çocukken gt 9600 ile low ayarlarda takıldık alışkınız. :D maaş almaya başlayınca dizerim kendime bi canavar. bu dövizle de nah dizerim gibi gerçi. neyse :/

bu programları kurdun mu hocam? çık tırt oyunlarda bile fps drop yiyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

hocam çözümün bende aynı sorun bende de vardı

windows sürümün 2004 ise şunu indiriyorsun pil seçeneklerini düzenleden giriş işlemci güç tüketimini %100 den %99 a çekiyorsun tüm problem düzeliyor 

No way out
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı

windows sürümün 2004 ise şunu indiriyorsun pil seçeneklerini düzenleden giriş işlemci güç tüketimini %100 den %99 a çekiyorsun tüm problem düzeliyor 

yaptım hocam regedit değiştirdi sanırım. sorun çıkarsa nasıl geri dönerim? birde neden 99'a çektiğimizi biliyor musun?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    SaviorAngel bunu yazdı

yaptım hocam regedit değiştirdi sanırım. sorun çıkarsa nasıl geri dönerim? birde neden 99'a çektiğimizi biliyor musun?

Toplam Hit: 7971 Toplam Mesaj: 70
buzzing ses ses kartı driver