folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder GDO Nedir İyimidir Kötümüdür

GDO Nedir İyimidir Kötümüdür

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

gdo lu olduğu halde domatesin kilosu 5 liraya soğan 8 liraya çıkıyor. 

gdo olmasa açlıktan ölür bu millet. 

hocam : ) eskiden yer yüzünde insan yokmuş ve kimse orjinal ürün yemiyormuş gibi yazmışsın.

doğal tarımın üzerine düşülse çok rahat bir şekilde devam eder. ama kapital sistemde seri üretimde çok orta sürümde çok para kaldırmak işte bu işin uç noktası.

abi  normal üretimin üzerine kimse düşmez bu saatten sonra. global olarak düşünmeyi geçtim ülkemizde bile olmaz artık bu. Olacak olsa bile çok çok küçük bir ihtimal. 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hacı sadece şunu soracam, GDO sağlığa zararlı olsaydı yasaklanırdı demişsin.

Sigara yasak mı ? Bu kadar basit bir düşünce olamaz bence.

onu bunu bilmem de, eskiden meyve sebzeden tat alırdık.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

genelde gözlemlediğim şeyi yazayım. gdosuz tohumun mahsülü daha küçük olur tadı daha iyi olur :) mesela yumruğumun yarısı kadar çanakkale domatesleri vardır tatları muhteşemdir için pembe ve müthiş bir kokusu vardır. yada kavunu karpuzu ele alalım, gdosuz olan daha küçüktür çekirdekleri daha çoktur neredeyse yarısı çekirdektir fakat tadı da gerçek karpuz kavun tadıdır mis gibidir. parası olan adam organik beslenir, minik bir şişe nar ekşisine 16 lira verdim dün, fakat tadı tad. lezzet isterim param da var diyorsanız tabiki organik yiyin gdosuz bulursanız kaçırmayın. paranız yoksa mecburen gdolu yiyeceksiniz kaçarı yok.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

artık gdosuz ürün yok diye okumuştum. çünkü sen onlarca dönümlük araziye gdolu tarım yaparsan o polenler kmlerce uzaklara taşınıyor gdosuz tarım alanlarındaki bitkiler de nasibini alıyor falan öyle yani

edit: karlı dağın tepesinden düşen kartopunun çığ olması hikayesi..

nurulmac11 tarafından 01/Eyl/13 18:09 tarihinde düzenlenmiştir

black implies white, self implies other, life implies death.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

hacı sadece şunu soracam, GDO sağlığa zararlı olsaydı yasaklanırdı demişsin.

Sigara yasak mı ? Bu kadar basit bir düşünce olamaz bence.

onu bunu bilmem de, eskiden meyve sebzeden tat alırdık.

bu tip düşünenler zaten sigara uzun vadede zarar veriyor çok şeker kullanımıda uzun sürede zarar veriyor oda yasak olmalı gibi kafa yaşıyorlar :))

aldırma hocam GDO demek hormonların asimile olması demek mk başka alternatifi yok bu işin. ORJİNAL HER ZAMAN ORJİNALDİR, kurt o meyvenin içine giriyorsa o meyve sağlıklıdır, ve gdo'suz besinlerin çoğu şekil olarak daha girintili çıkıntılıdır ama şimdiki elma ve domateslere bak hepsi patlayacak gibi ve hepsi aynı boyutlar ve yuvarlaklıkta.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam çok faydalandım saolasın.

Ben son zamanlarda sürekli organik alıyorum fakat daha sağlıklı olmadığını tahmin ediyorum. fakat gördüğüm kadarıyla tadı daha güzel oluyor. yada daha kucuk paketlerde sattıklarından psikolojik mi bilmiyorum.

Ha biraz da organik tavuğa daha az işkence ediyorlar diye alıyorum. Ama mesela 1 kavaoz organik bal bizim burda 90 tlye satılıyor. kafayı yemişler. köylüler padişah çocuğu mu oluyor da sürekli organik besleniolar anlamadım ki.

HolyOne tarafından 01/Eyl/13 19:14 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Çiftçilikle uğraşan birisi olarakda sorularınızı ben alabilirim (evet hibrit felan kullanıyoruz) (Buğday,ayçiçeği,karpuz,kavun)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    gdo da gözden kaçan detaylar var.
    1)gdo yu yapan ve üreden genelde abd kökenli şirketler. Hani şu kapitalizm merkezi olan ve yakalanana kadar herşey serbesttir felsefesine sahip ülkenin para kazanmayı herşeyin önüne koyabilen şirketlerden bahsediyorum.
    2)gdo daki amaç sağdece bol ve ziyansız hasat değildir. Bağımlılıktırda. Bu nedenle torumlar üreyemez, her sene aynı şirketten tekrar tohum almalısın.
    3)gdo lu tarım sanılanın aksine daha pahalıdır. çiftci kendi üretirse tohum maliyeti sıfır'a yakındır ama dışardan aldığında ciddi maliyet çıkar. Ayrıca gdo lu bitkiler doğal olanlarına göre toprağı daha fazla sömürür. Bu da daha fazla gübre ve nadaa sürelerinin uzunluğu demektir. Gdo pahalıdır.
    4)bilinenin aksine dünya tarım olanakları dünya nufusunu beslemeye yeterde artar. Sıkıntı gıda olan tarım ürünlerinden alakasız endüstriyel kurmaktır. Mesela meksika akaryakıtının önemli miktarını bitkilerden elde eder. Yada alabalık çiftliklerindeki yemlerin birçoğu mısırdır. Liste uzun. Yinede tarım alanları dünyayı besleyebilecek kadar çoktur.
    5)Hiçbir bağımsız araştırma gdo nun %100 zararsız olduğunu söylememiştir. Gdo şirketlerinin yaptırdıklarını saymıyorum. Seneler önce ms araştırma yaptırıp ie nin en hızlı tarayıcı olduğu sonucuna varıldı denmişti. Bunun gibi gdo şirketlerinin desteklediği laboratuarlar temiz diyebillyor. Bağımsız hiçbir araştırma gdo yu temize çıkaramadı. Hatta olumsuz yönlerinin tespit edildiği sonuçlarda var. Yeni bir teknolojidir ve yeterince araştırma yapılmamıştır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    gdo da gözden kaçan detaylar var.
    1)gdo yu yapan ve üreden genelde abd kökenli şirketler. Hani şu kapitalizm merkezi olan ve yakalanana kadar herşey serbesttir felsefesine sahip ülkenin para kazanmayı herşeyin önüne koyabilen şirketlerden bahsediyorum.
    2)gdo daki amaç sağdece bol ve ziyansız hasat değildir. Bağımlılıktırda. Bu nedenle torumlar üreyemez, her sene aynı şirketten tekrar tohum almalısın.
    3)gdo lu tarım sanılanın aksine daha pahalıdır. çiftci kendi üretirse tohum maliyeti sıfır'a yakındır ama dışardan aldığında ciddi maliyet çıkar. Ayrıca gdo lu bitkiler doğal olanlarına göre toprağı daha fazla sömürür. Bu da daha fazla gübre ve nadaa sürelerinin uzunluğu demektir. Gdo pahalıdır.
    4)bilinenin aksine dünya tarım olanakları dünya nufusunu beslemeye yeterde artar. Sıkıntı gıda olan tarım ürünlerinden alakasız endüstriyel kurmaktır. Mesela meksika akaryakıtının önemli miktarını bitkilerden elde eder. Yada alabalık çiftliklerindeki yemlerin birçoğu mısırdır. Liste uzun. Yinede tarım alanları dünyayı besleyebilecek kadar çoktur.
    5)Hiçbir bağımsız araştırma gdo nun %100 zararsız olduğunu söylememiştir. Gdo şirketlerinin yaptırdıklarını saymıyorum. Seneler önce ms araştırma yaptırıp ie nin en hızlı tarayıcı olduğu sonucuna varıldı denmişti. Bunun gibi gdo şirketlerinin desteklediği laboratuarlar temiz diyebillyor. Bağımsız hiçbir araştırma gdo yu temize çıkaramadı. Hatta olumsuz yönlerinin tespit edildiği sonuçlarda var. Yeni bir teknolojidir ve yeterince araştırma yapılmamıştır.

Multi-Kill.

Plaket takın lan şuna gözlerim yaşardı yeminle.. alâ azizim...

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 4988 Toplam Mesaj: 30