Geiger Sayacı Temin?
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------wert bunu yazdı:
-----------------------------
geigerle yanlış hatırlamıyorsam yüklü parçacaıkları sayabiliyordun yani her radyasyonu detekte edemiyordun evde ne tür bir radyasyondan şüpheleniyorsun ve bu kanıya nasıl vardın
büdüt:iyonize radyasyonu dedekte edebiliyordun yana gama yıda ekleyebiliiz
birde sana zararını düşünüyorsunsan radyasyonun enerjisininde önemi geigerler enerji ölçemiyorsun sadece kaçtane radyasyon geldiğine bakıyrsun
-----------------------------Hocam bizim odaların birinde tüplü pc monitörünü götürünce ekranın yarısı kararıyor, pozisyon değiştirdikçe düzeliyor. Bu yüzden bir yerlerden radyasyon geldiğinden şüpheliyim.
o muhtemelen manyetik alandan kaynaklanıyor onu onuda g-m dedektörü ile tespit edemezsin
yararsa şunun gibi bişey yarayabilir ( gerçi onunda ne olduğuna bakmadım sadece başlığı görüp yazdım :D)
http://www.spyshops.ca/electromagneticradiationdetector.htm
birde bende bir ara televizyondan tepegöz yapayım demiştim televizyonu (37 ekran) dik çevirdiğimde ekranın karadığını gözlemlemiştim seninde anlattığın öyle bişey olmasın başka bir şekilde deneme fırsatım olmadı
@overbite bu konuda bilgili olduğun belli fizikmi okuyon hacı
-
aynısının lacivertini okuyorum :D (www.nuke.hun.edu.tr)
-
harbidende öyleymiş :D şu çekirdek dersinde ne çektim biliyormusun sen :D
gerçi bizim hoca dandikti orası ayrı :|
-
Hocam bahsettiğin konu doğu batı olayından kaynaklanıyor örneğin tv tamiri yapan varsa bilir büyük 70 ekran tvlerin bazılarında konulduğu konuma gore renklerde problem yaşanır. Tv yi biraz döndürdüğünde ise kaybolduğunu göreceksin tabiki bu misal :) Bu olay manyetik alanın fazlalığından yada azlığından kaynaklanır.
-
hocam o alana bi pusula götür bakalım sapıcak mı? saparsa manyetik alan. sapmazsa geiger al :D
-
hocalar 1 yıl oldu o ekranla birlikte masaüstünü satalı, yine de durum sağlık açısından aklıma takılı kaldığı için sormak istedim. eğer manyetik alansa manyetik alan nereden gelir ve neden tek bir odanın tek bir köşesinde yoğunlukta olur acaba?
-
mesafe arttıkça manyetik alanın etkisi azalır hocam çünkü. sen yine de bi pusulayla denesen iyi olucak gibi.
-
LasTMohicaN bunu yazdı:
mesafe arttıkça manyetik alanın etkisi azalır hocam çünkü. sen yine de bi pusulayla denesen iyi olucak gibi.
-----------------------------tamam hocam temin edip deneyceğim.