folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Geisha Nedir?Ne İşe Yarar..?

Geisha Nedir?Ne İşe Yarar..?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Luci
    Luci's avatar
    Erkek
    Japonca’da “Gei” sanat veya gösteri, “sha” ise kişi anlamına gelir. Geisha’lar konukları çeşitli sanat gösterileri ile eğlendiren profesyonel konsomatrislerdir. Geisha kızları ve kadınları sıradan konsomatris veya hayat kadını değillerdir.

Geisha geleneğinin atalarının 11. yüzyılda savaşçıları eğlendiren kadınlar olduğu varsayılmaktadır.

Geisha olmak isteyen kızlar çok sıkı disiplinli bir eğitim ve çıraklıktan geçerek değişik birçok geleneksel Japon sanatlarını öğrenirler. Bu sanatlara örnek olarak şarkı söyleme, dans etme, müzik aletleri özellikle Shamisen çalma verilebilir. Fakat Geisha olabilmek için sadece bu kadarı da yeterli değildir. Geishaların aynı zamanda çok iyi sosyal becerileri olması gerekmektedir.

Bir Geisha’nın en büyük amacı konuklarını rahatlatmak olduğundan (lütfen buradaki rahatlatmak sözünü fiziksel rahatlatmak ile karıştırmayınız), konuklarının işleri, hobileri, ilgi alanları kısaca neredeyse hemen hemen her konuda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Hatta günümüzde yabancı konukları eğlendirmek amacı ile İngilizce öğrenen veya bilgisayar kurslarına giden Geishalara rastlayabilirsiniz.

Geisha’lar Kimono giyerler ve yüzlerine solgun bir makyaj yaparlar. Bu makyajın geleneksel amacı konuğuna karşı duygularını gizlemektir.

Geisha Evleri (o-chaya)

Birçok Geisha kız ve kadının toplandıkları semtlere hana-machi (çiçek şehri) adı verilir. O-chaya (Çay evi) normal çay evlerinden farklıdır. Genelde geleneksel Japon ahşap evlerinden oluşurlar ve içerlerinde her konuk veya konuklar için geleneksel tahta kapılı ve yerleri tatami kaplı odalar veya geleneksel Japon stili bahçeler bulunur.

Maiko (genç Geisha kız) yetiştiren o-chaya’lar da bulunmaktadır. Bunlara okiya denilir.

Son zamanlarda bu zor koşullar gerektiren eğitime dayanabilen kızlar az olduğundan gerçek Geishalar gitgide azalmaktadır. Geisha olmaya karar veren kız genelde o-chaya’ya bir tanıdık aracılığı ile tanıştırılır. O-chaya’ baş kadını (okami) kız ve ailesi ile bir görüşme yapar ve eğitimin nasıl olacağını anlatır.

Eğer okami kızı kabul ederse ve kızda ortaokulu bitirmiş ise hemen eğitimine ve çıraklığına başlar. Bir kere eğitime başladıktan sonra kız evi yaklaşık beş altı sene terk edemez. Yaklaşık altı ay sonra kız Maiko olur ve diğer Geishalara eşlik ederek müşterilere nasıl davranılacağını ve bu mesleğin inceliklerini öğrenir.

Genellikle Maiko yirmi yaşına geldiğinde Geisha mesleğine devam edip etmeyeceğine karar verir. Eğer devam etmeye karar verirse erigae (yaka değiştirme) denilen tören düzenlenir.

a.Q.a
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Peki bu Geisha lar sahiplerinin cinsel istekleri karsiliyor mu ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo

Geisha'yı horospu sanmasın milletimiz iyi olmuş bu yazı :)

edit: @compi: benim bildiğim hayır :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    Peki bu Geisha lar sahiplerinin cinsel istekleri karsiliyor mu ?

evet. Sen hiç filim izlemiyor musun :)

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Luci
    Luci's avatar
    Erkek
    Amacları erkegini rahatlatmak ama cinsel anlamda olmadıgı orda yazıyo ;)

a.Q.a
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    He anlamadim !

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Luci
    Luci's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    He anlamadim !
    Paşam nesini anlamadın? Herşey açık ve net yazıyo sanırım...

a.Q.a
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Luci böyle bi konu açtığın için teşekkür ederim ama sanırsam direkman c/p yapmışsın yani Compü abinin sorduğu soruyu geçiştirmek iter gibi bi hal takınmışsın:)

Geishalar,müşteriyleriyle kesinlikle beraber olmazlar.Ama bu bir geyşanın erkek arkadşı olamayacağı anlamına gelmez.Zengin olan erkekler eğer geisha da kabul ederse,onla uzun vadeli ilişkilere girebilir.İlişkiden kasıt düşündüğünüz ilişki:) böyle olaylar erkeklerin hanımlarını rahatsız etmez çünkü geishaların asla evlenme gibi bir isteği olmaz,evli hanımlar geisha olamaz.Hanımlar geishaları bu yüzden kıskanmaz...Geishalar Shamisen(Japon gitarı),Tuzumi(küçük davullar varya) çalar ve şarkı söylerler asla servis yapmazlar sadece içki koyarlar.Bir geisha kesinlikle ikebana bilmek zorundadır.Günümüzde sayıları 9-10.000 e kadar düşmüş sayıları ve geishaların sonunun geldiğine inanılıyo çünkü japon kızlar bu eğitimi almaktansa hostes kız olmayı tercih ediyolar,erkeklerde fiyatları geishalara göre çok daha ucuz olduğu için hostesleri tercih ediyolar.Japonyada geishalık kadın meslekleri arasında en çok para getirenidir...Vs vs:)

Edit:Bi arkadaşın bi ricası vardı pm'den o anlamıştır 5 gündür yokum jet bi buluşma gerçekleştirdik yakında patlatcaz bombayı:) hallederim hemencecik o işi anladı heralde arkadaş:)

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caylili
    caylili's avatar
    Erkek

arkadaslar bu konunun gerceğini ögrenmek istiyorsanız..

bir geysanın hayatı

isimli sinema filmi var alıp izleyebilirsiniz..

dogru kararı ondan sonra verebilirsiniz..

{fikrin neyse zikrin odur} {kötülük yaptım diye sevinme, her yaptıgın kötülük (cahillik) elbet bulur yine seni.} !huseyin!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    bafrali55 bunu yazdı:

arkadaslar bu konunun gerceğini ögrenmek istiyorsanız..

bir geysanın hayatı

isimli sinema filmi var alıp izleyebilirsiniz..

dogru kararı ondan sonra verebilirsiniz..

Bir geyşa'nın anıları demeye çalıştın galiba!Ama o kitabı okumakla öğrnilmez sadece ben o kitabı da okumadım onun filmini de izlemedim ama söylediğim herşey doğrudur garanti verebilirim.Kaynaklardan okuyup söyledim,sanki sallıyomuşuz gibi bi yorum yapmışsın da neyse..sen çok izlediysen düzelt hele neresi yanlışmış

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    comlekci54
    comlekci54's avatar
    Erkek
    arkadaşlar resim olan varsa upload edebilirmi???

Parmak izi bassam olur mu ?
Toplam Hit: 5663 Toplam Mesaj: 33