Gelen Var Mı? Tinercileri Kaldırıyoruz.
-
bana hurdacı,kagıtcı,sokak cocuklarını savunmayın benım arkadaslarımın cogu onlardan olusuyordu kucukken mahalle itibariyle . bir cogu hırsızlık yapıyor bir cocugda kagıt,demir vs toplayarak geciniyor kimisin icinde hırsızlık war yapıyor kımısı ne bulursa onla geciniyor hepsini 1 kefeye koymamak gerek elbette ama cogu dedigim gibi hırsızlık,katil zanlısı vs
-
%60' neredeyse açlık sınırında yasayan bir ülkedeyiz.Pek çogumuzun annesina babasına gökten zembille para gelmedi.Yada dededen miras kalmadı.Herkes bri yerleri kazıyarak belli bir noktaya geldi.Maalefef refah düzeyi yüksek bir ülkede yasamıyoruz.O kadar insan madur ki.Bunların hepsinin mazlum ve masum olması için bir yerden kovulmaları gerekmiyo.Hayat herkesi bir kenera iter.O ittigi yerden çıkmakta o kişinin görevidir.Herkes kolayına kaçsaydı ne olucaktı.Belki bu sitede kaçımız hala yazı yazıyor olucaktık.Çünkü olmıyacaktık.Babalarımız tiner çekiyor olucak,milletin canına kıyıp parasını gasp edip yardım dilenicekti.He deden zengin olanlar için hiç sorun degil yokluk görmemişler içinde sorun degil.Anlatamazsın kimseye.Ben ve benim gibi olan insanlar eminin söylediklerimi çok iyi anlıaycaktır.Bunlara acımak aileye ve namusuyla yasaynalara ihanettir.
Ne yazıkki devlet heryere yardımında bulanmıyor herkesin hayatını düzene koyamıyor.Biraz daha açarsak bu konuyu bu kimsenin görevi degildir.Kişi kendi hayatını kendi düzene sokar.Burda kastım hukumet degildir genel bir devlet tabiridir.O parayı işin kolayına kacanlardan çok o namusyla yasayan fakir vatandaslarımız haketmiyor mu.Şimdi çıkıp bana sen ne anlarsın ailen var hiç sokakta yattın mı yok aclık cektin mi diyebilir.Evet bunları ben dahil burada ki bir çok kişi yasamadı ama fakirlik çekenler dara düşenler bizzat ailenizdekiler olunca ve dimdik ayakta ne olursa olsun vatanına milletine baglı inslar olarak hem kendilerini hemde evletlerını yetiştirmişlerse işin kolayına kacanlara acımamak bir haktır.Ve bu hak bu toplumdaki bu haseratları ortadan kaldırmayı isteme hakkıdır.Tabiki bu işler kolay degil zaten yapılmaz.Kimse kimseyi öldüremez.Ancak bunlar birbirine kırdırılır.İçlerinden kötü olanlar kadar iyi olanları bu yoldan kurtulmak isiteynelrde var.Onlara zaten gerekli yarıdm yapılıyor tedavi ediliyor.Geri kalan ve buyuk çogunlugu bunun istemiyor çünkü tiner çekmek daha kolay çünkü tecavüz etmek daha kolay.
-
compu onların içinde olursan sana kötülüğü olmaz. it iti ısırmaz(sana it demiyorum yanlış anlama).
Ama bu şerefsiz adamlar o kadar şerefsiz ki SAT komandomuzu beklemediği bi anda kalbinden bıçakladılar, onları arabasına alan amcayı yaktılar,öğretmene tecavüz edip göğüs uç.larını kestiler en son bu olay ve arada kalmış olan binlercesi. Bırak compu hacım.Kimse sokak çocuklarına sokakta şarabını içen şarapçıya laf etmiyor tinerci gibi haşeratlara laf ediyor. Evet burada toplanıp gidip bu adamların kökü kesilmez ama milletin de sabrı taşıyor komple tinerci katliamı yaşanırsa kimse televizyondan da izlemez bunu bilginiz olsun. Sevgilimi evine bırakamadığımda bile içim rahat etmiyor arkadaş bu orospu çocukları öldürür tecavüz eder yakar diye.Hala nesini savunuyorsunuz bunların?
Mendil satan çocuklara,evsiz şarapçılara sokağa senin dediğin gibi compu sahip çıkılır. Ama böyle bir numaralı şerefsizlerin kafasına silahı dayaman lazım. Hastalık vücuda yayılmadan kolu kesmek lazım. Ciğeri 5 para etmeyen kimyasal deposu tinerciler gencecikm öğretmeinimize tecavüz ediyor, komandomuz haince bıçaklanıyor. Hala çıkıp şöyle böyle demek saçma. Bu ülkenin insanlarının canı bu kadar ucuz değil. Eğitim kurtuluş cart curt geç hacım bu işleri. Bunlar mikrop gibi türediler binlerceler devlet çaba gösterdi ama sonuç? yok. Bunlara yardım eden kadını tehdit etmeye başladılar. Yapılması gereken ama yapılmayacak olan hepsinin itlafıdır. -
BAAL hocam gel benim 1hafta misafirim ol sana butun adanayi gezdirim , bu cocuklarla tanistirayim.Sosyal devlet nedir bunu bilmek gerekir.2tane bakana alinan arabanin butcesiyle biz bu yetimhaneden cikan cocuklara is kapisi saglayacak zinciri kurariz.Bunun icin onlarca projeyi gonderdikte.Ama kimse geri donmedi olumlu-olumsuz.Fazla devletci dusundugun icin hata ediyorsun.Gecenlerde Adana Demirspor macindayim birgrup taraftar disarida kalmis maca girememis , "simsekler grubu" diye oldukca unlu bir taraftar grubuda toplu olarka "yonetim uyuma taraftarin disarda" diye tezahurat yapiyor.Orta yaslarda adamin bitanesi kalkiyor "ne diyor bunlar alistirmasinlar , hepmi kapilar acilacak belese alisirlar " diyip birde kufur basiyor.Yalniz disarda kalan 1000kadar taraftar biletli taraftar.Beles stada girmek isteyen taraftar degil.Sorunu bu paralalede dusun.Ben iddaa ediyorum bu cocuklar tecavuze baslasin, adam oldurmeye baslasin akliniz hayaliniz durur.Ama bu cocuklar aileyi,anne,baba,namus nedir bilen cocuklar , yasamasalarda ne derece onemli oldugunu bilirler.Bu cocuklara tiner cekmek kolay geldigi icin tiner cekmiyorlar.Ayrica tecavuz eden kesim bir yerlerden goc eden , aile rahatligi gotune batan orospucocuklarindan baskasi degildir.Sokak cocuklarinin %90 i yetimhane sonrasi cocuklardan olusur.bu cocuklar durumu olmayip 3-4 cocuk yapan babayi o cocuklarin hayatini zehir ettigi icin dovecek kadar ,birilerini dusunen cocuklar.Bazi serefsizler gibi bilmem nerelerden goc edip , gelip buyuk sehirlerde cete kurup namusa goz diken tipler degil...Hangi yuzyilda yasiyoruzda devletin eli heryere ulasmayacak hoca.Turkiye Cumhuriyeti Sosyal Bir Devlettir.En basit ornek vereyim size , cumhuriyetimizin ilk yillarinda ATATURK'un yetimhaneler icin uyguladigi modeller bugun uygulansa sorun kalmayacak.O zaman eli yeten devletin simdi elimi yetmicek...Dedigim gibi hoca ben bu insanlarla 13-14 yilimi ayni cati altinda gecirdim.Sonraki hayatimda da hic kopmadim...Kendini kurtarip cok iyi yerlere gelen arkadaslarda var.Ama 1000 kisiden sadee 3-5 kisi kendini kurtarip %99 luk kesim kendini kurtaramiyorsa burada "kendini kurtarmak" , "hersey sizin elinizde" durumu yok...Bir kopek al 1yasina kadar evden disari cikarma hoca.1yasina gelsin dis kapiyi acip disariya birak ve kopegi gozlemle
1-korkudan oldugu yere cokecek ve kendine yaklasanlari isiracak
2-korkudan saga sola saldiracak.
baska birsey olmayacak hoca...Iste bu noktada kopegin 1yillik surecte egitimi onemlidir.Zor birsey degil hoca.Yetimhane surecinde egitmen diye atanan ankarada dayis olan adamlarin yerine "cocuk gelisiminden" anlayan elemanlarin gelip bu cocuklarin piskolojilerini yaralamadan 18yillarini tamamlatip sonra topluma birakilmasidir olay...Yani devletci dusunmeye gerek yok , devlet biraz bizi dusunsun :)
Ve sunu soyliyim hcibir piskolojik destek almadan yetisen birisi oldugunu dusun.Elinden gelecek bir is yok , egitilmemissin , meslegin yok.Disarida is yapamiyorsun kalifiye degilsin...2gun sokakta yasa hoca 1gun boyunca hicbirsey yemeden sehirde sagda solda dolas.Maksimum 3.gunde kapkac , gasp yaparsin.Yok gidip is ararim, adam gibi gider bir lokantadan yemek isterim dersen bunu aile icinde yetisen sosyallesen birisi olarak soylersin.insan iliskileri nedir ogrenmissindir ama bu cocuklar bilmez...En basitinden ben hoca birgn karsilasirsan benle yuzyuze gorusursek , forumda cok farkli gercek hayatta cok farkli oldugumu gorursun.Gercek hayatta cok konusamam bilmiyorum cunku ,insanlar ne konusur aralarinda.Muhabbetim iyi degildir :D
*spy haci bak ilk postumda dedigim gibi 1000 kisi dusun bunun 700 u kimyasal aliyordur emin ol.Bu 1000 kisiden 3kisi gidiyor tecavuz yapiyor , adam olduruyor "cokuyor" .Sen 1000 kisiyi silersen hata edersin.Zaten bu coken cocuklar kendi agizlariylada diyorlar boyle pislik yapacaklarini.Piskolojk olarak tukenmisler zaten.Bunlarin yanlislarini kimse savunamaz.Ama sen geri kalanlari cope atarsan sorunu ertelemekten baska birsey yapamazsin...Ve devletimiz ve onun co degerli polisleri mudahele etmiyorsa sen hic bulasma haci.Gider 2tanesini oldurursun ki emin ol olurken sana tesekkur ederler.Oldurkten sonra devlette seni oper...Benide 3tane dogu kokenli kafalari iyi elemanlar gelip tehdit etti , bicak cektiler o esnada polis otosu geciyordu onune atladim polis basti gitti...anasina avradina sovup yolun karsina atlayip kactim sadece...bu tip polislik olaylarda cok yasaniyor memlekette...Yani hoca asayisi sen ben saglayamayiz...Duygusal hareketlere kapilmayin , kendi hayatlarinizi mahvetmekten oteye gecemezsiniz.
-
sen şimdi böle kaldırıoz felan diosunda o adamlara mafya bile karışamıo adamlarda ana baba yok sokakta yatıolar bi empati yap kendini onların yerine koy belki adam yakmassın ama sokaktaysan kesin pisliğe bulaşırsın bu kadar acımasız olmayın .
-
Hocam farklı bir şey söylemiyorum ki.Kastettigim devletin hükümet ile alkası olmadıgını belirttim zaten.Ne bu hükümet nede öncekiler.Altlarında milyon dolarlık araba yatlar katlar.Elbette bunların paralarıyla bir çok sey yapılır.Ama bu kesimden daha çok bir kesim vardır ki oda halkın kendisidir.Ancak tinerciler hem görünüş hemde davranıs olarak bu kesimi gölgelemektedir.Bahsettgim sey bu yardımın tinercilerden önce gercekten hakeden o kadar çok insan var ki.Onlara sıra gelene kadar ortada hiç bir sey kalmaz.Demek istedigim onlardan önce ilk namuslu temiz vatandaslara yardım yapılsın.Kladı ki tinercileri geçtim kimseye yardım yapılmıyor ama bakanların işe yaramaz degerli kıcları ceylen derisi koltuklu son model arablardan kalkmıyor.Tinercilere yardım yapılsa bu arka plandakilere ve gercekten hak edenlere haksızlık olur.Ülkemzin gelirinide göz ününe olarak en çok hak edenden baslanarak yapılıacak bir yardımda tinerci gurubuna sıra gelmez o kadar gelirli bir ülke degiliz malesef.Nufuz artısını ve buna baglı olarak gelirin düşmasınıde hesaba katmalıyız.Adil olmak gerek.
Ek olarak şahsım adına yardım yapılamsna karsı degilim.Ancak ülkenin genel durumunu göz önüne alırsak bu yardımı hak edenler var.Böyle bir toplumda adil bir yardım için gerekli gelir düzeyine ülke olarak ulasana kadar polisin-hukugun basa edemedigi neredeyse sırtlarını sıvazladıkları bu guruba karsı bireyler haklı olarak kendilerini korumak için şiddet uygulayabilir bu haklarıdır.Bunun için bir kişi iki kişi degil herkes yardımlasır.Sahsen ben bir tecavüzcü bir gaspcı ile empati kurubilicek ve bunu önerecek kadar demokrat degilim.Önümüzde aynı durumda olup kendi kurtrabilmiş ve kurtaramamıs örnekler varken hiç bir zaman öneremem.Adalette zaten bunu gerektirir.
Birde bu konuda yapılan yorumlar bastan hatalı.Çünkü ben sen o yani bizler sıradan vatandaslarız.Bizler ülkenin geneli için düşünür ancak elimizde yeterli güç olmadıgı için uygulayamayız.Bizim için bir hayat bir sokak ve bir mahalle vardır.Burada düzen isteriz nizam intizam isteriz.Ver her bilinçli vatandas gibi düşündüklerimizi uygulaycagını düşündügümz kişilere oyumuzu veririz.Ancak benim yada onu oyları ile yadan digerinin oyuları ile iktidar olanlar ellerine gecen güçle bunu yapmıyorsa bireya kendi adaletini kendi saglamakla yukumldur.Burda kimse devlet degil.Olmadıgı gibide savunma hakkına sonuna kadar sahiptir.Elinde hiçbir gücü olamayan bir vatandasın güç ve para ile saglanabilcek olan çözümlere sarılıp gözlerine kapaması gercek dısıdır.Çözüm degildir.Hiçbir sey degildir.Ancak yasama hakkına saldıranları savusturmak bir gerekliliktir.Bu gercek dısı çözümleri göstererek savunmaları eleştirmek duraklamaktan baska hiçbir seye yaramaz üstelik tehtitidi palazlandırır.
-
objektif bakılması gereken konu bunlar, bilgisyar başında kıçınızda boxerınız ile keyif yapmakla yargılamak çok yanlış eğerki onlar şu anda klavye başında olsaydı aynı şekilde sizleri yargılarlardı... insanları yargılamak bize düşmez bırakın bakın işinize gücünüze, o insanlar delikanlıyım diyen onbinlerce türkten daha delikanlılar emin olun... klavye başında çay karşında sigara ağzında ahkam kesmekle olmaz bu işler.