Gelir Testi Olayı
-
İyi akşamlar müridler,
Dün mezun oldum aynı gün SGK'dan kağıt geldi artık Genel sağlık sigortası kapsamına almışlar beni gelir testi yaptırmak zorundaymışım.Devlet benim mezun olmamı bekliyormuş :) Nedir bu gelir testi olayı?Yapmam yapmamam gereken şeyler nelerdir?Var mı yaptıran?
-
bir ara herkesin izdihamla ezerek yaptırdığı şey sanıyorum.
öğrenciyken babanın üstündeydin şimdi okul bitince prim ödeyeceksin aylık
sanıyorum bu gelir meseleside o . usulen birşey.1000 maaş varsa ailenin atıyorum 200 ödüyorsun yok 2000 o zaman 400 gibi bir oranları var.
önceden ödenmiyordu şimdi ödeyeceksin onun tesbiti.
en iyisi sgk ya git sor.
-
işsiz olduğun için devlet senden para alacak demek oluyor
-
Özel sağlık sigortam var niye bir de devlete para vereceğim bu nasıl saçmalık arkadaş ya.
-
flassy bunu yazdı
Özel sağlık sigortam var niye bir de devlete para vereceğim bu nasıl saçmalık arkadaş ya.
kulübe hoşgeldin
-
flassy bunu yazdı
mecbursun. şikayet edebileceğin hiçbiryer de yok. çünkü meclisten çıkan bi kanun bu. yönetmelik falan değil yani. işsiz ordusu çoğaldıkça akp bunu nasıl eriteceğini düşüneceğine krizdeki fırsatı gördü ve bu kadar işsizden para alsam köşeyi dönerim dedi. olayın özeti bu.
-
evet hocam ödeyeceksin birde göz ve ağız sağlığından yararlanamayacaksın
ödemediğin zaman öperler durmadan faize binder :)
-
İşsizden öle bişiy aldıklarını ilk defa duydum.
Sanırım milleti "ulan işsizken bu parayı vereceime birinin dükkanda çalışıyor göstereyim hiç deilse emekliligimden gün kazanayım" kafasına sürükleyip işsiz sayısını düşük gösterme planı olabilir.
Böylece işsiz değil, gizli işsiz (Yani eşin dostun yanında çalışıyo görünen işsiz) sayısı artacak... çok çakal la bunlar
-
zalimadam bunu yazdı
evet hocam ödeyeceksin birde göz ve ağız sağlığından yararlanamayacaksın
ödemediğin zaman öperler durmadan faize binder :)
ödemediğin zaman öperler :)))) hala gülüyorum
-
cidden enteresan bi durum çalışmıyosun yani bi gelirin yok ama sigorta içinzorunlu para ödemek zorundasın.çalışmaya başladığında almış oldugun üç kuruş parayla da , çalışmadıgın zamanlarda ödemen gereken ama ödeyemediğin! paranın kendisiyle beraber birde üstüne faizini ödücen yani benim anladığım. offfff offfffffffffff
zeitgeist tarafından 13/Şub/14 23:23 tarihinde düzenlenmiştir -
mezun olunca gelir testi yaptırmak zorundasın. aile fertlerinin birisi üzerinden hizmetlerden yararlanmıyorsan gss kapsamına alınırsın aylık 100 küsür liraydı galiba. çoğu kişiye borç çıkarttılar ama af gelecek gibi. işsiz gezdiğin süre boyunca, ailenin durumu da varsa tanıdık bi dükkan sahibiyle anlaş.asgari ücret üzerinden sigortanı yatırt(parası 350 400 arası bişey) bari emekliliğine yarar. gelir testini çalışmaya başlayınca da işten ayrılınca da yaptırmak zorundasın. e-devlet şifren varsa borcunu ziraatin siteden takip edebilirsin. edevlet şifren yoksa sistemde kayıtlı görünmeyebilirsin.