Gelir Testi Olayı
-
opusdei bunu yazdı
Genel sağlık sigortasını ödemen için gelirin olması gerekiyor. Çalışmıyorsan tespitini yaptır. Aylık gelirim yok. öğrencilikten çıktım. annemden babamdan harçlık alıyorum dersen sorunun olmaz. devlet senin yerine öder.
Veya bi an önce işe gir. sigorta girişin olacağı için diğeri düşer.
zaten çalışmadığın için alıyor bu parayı senden.
ben sigorta istemiyorum deme şansın da yok. diyelim bu ay ödemedim, hastaneye gittiğinde sigortasızsın. ama sonraki ay geldiğinde sigortasız da geçirmiş olsan borç silinmiyor. ödeyemediğin için belki hastaneye gidemedin, yine de gelecekte ödemek zorunda kalıyorsun.
-
benden alabilecekleri tek şey

varmı böyle bir düzen milleti ziken , lafa geldimi mangalda kül bırakmayanlar komünist sistemlerde bile uygulanmayan şeyler icat ediyorlar
gitsinler yatak odalareında kasaları bulunanlardan tahsil etsinler
-
gelirin asgari ücretten düşük seviyede ise alınmıyor devlet karşılıyor diye biliyorum işsizken kaymakamlığı gidip yaptırmam gerekiyordu neyse ki iş buldum gerek kalmadı başvurundan sonra e-devletten de sonucu takip edebiliyorsun
-
Bana 800 lira borc cikarmislar amk. Adreste anan babanla oturuyorsan muhtemelen ailenin gelirlerinden dolayi ucretli sigorta cikabiliyor. Bende adresi degistirip teste basvurdum gss kapsamina almislar yani yesil kart cikti. Gecmise donuk borclar silinmiyormus ama onada ben bi cozum bulacam :)
-
HolyOne bunu yazdı
İşsizden öle bişiy aldıklarını ilk defa duydum.
Sanırım milleti "ulan işsizken bu parayı vereceime birinin dükkanda çalışıyor göstereyim hiç deilse emekliligimden gün kazanayım" kafasına sürükleyip işsiz sayısını düşük gösterme planı olabilir.
Böylece işsiz değil, gizli işsiz (Yani eşin dostun yanında çalışıyo görünen işsiz) sayısı artacak... çok çakal la bunlar
:) Adam doğru diyor. -
zaten çalışmadığın için alıyor bu parayı senden.
ben sigorta istemiyorum deme şansın da yok. diyelim bu ay ödemedim, hastaneye gittiğinde sigortasızsın. ama sonraki ay geldiğinde sigortasız da geçirmiş olsan borç silinmiyor. ödeyemediğin için belki hastaneye gidemedin, yine de gelecekte ödemek zorunda kalıyorsun.
böle saçma sapan sistem mi olur? sinirden ne yazacagımı bile bilmiyorum.
edit : bir de şöyle bir şey var konuyla ilgisi yok gerçi ama benzer bir şey. 2009 yılında ufak bi iş yeri açmıştım o dönemde bagkura kayıt olmak istege baglıydı tabi ben kayıt olmadım. 2014 yılında ise bagkurdan almadığım bir hizmetin borcu güzel bir meblayla ( tabi faizleriyle beraber ) kapıma dayanmış durumda. geçmişe donuk hep borç çıkartıyorlar artık.
zeitgeist tarafından 15/Şub/14 12:39 tarihinde düzenlenmiştir -
bende birşey sormak istiyorum
GSS Borçlanma Prim Borcu15.02.2014
toplam 1275.81
bu nedir borcum çıkmış
faiz oranı nedir ?
zalimadam tarafından 15/Şub/14 15:02 tarihinde düzenlenmiştir