Genç Ampuller
-
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------
Poet bunu dedi
-----------------------------o alıntı yaptığın kutsal kitap varya edebiyatın harika eserlerinden biridir emin ol.Orda ki mecazı anlamayacak kadar geri olanlar için gelmemiş o kitap zaten,anlamayanlar inanmaz.
Bkz : sen
-----------------------------tabi tabi, okuyanların ortalama kültür seviyesine bakarak ne kadar da yararlı bir kitap olduğu anlaşılıyor
bkz : sen ve diğer 1.5milyar
-----------------------------Okumayanların kültür seviyesi zamanı gelince anlaşılacak ok?
bkz : kıyamet vakti.
O gün, öyle yüzler vardır ki, 'zillet içinde aşağılanmıştır.' (Gaşiye Suresi, 2)
Ve o gün öyle yüzler vardır ki üzerini toz bürümüştür. Bir karartı sarıp kaplamıştır. İşte onlar da, kafir facir olanlardır. (Abese Suresi, 40-42)
Kıyamet günü, Allah'a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerinin kapkara olduğunu görürsün. Büyüklenenler için cehennemde bir konaklama yeri mi yok? (Zümer Suresi, 60)
- Kafirler kıyamet günü kör olarak haşredilirler.
Kim de benim zikrimden yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir geçim vardır ve biz onu kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz.
O da (şöyle) demiş olur: "Ben görmekte olan biriyken, beni niye kör olarak haşrettin Rabbim?"
(Allah da) Der ki: "İşte böyle, sana ayetlerimiz gelmişti, fakat sen onları unuttun, bugün de sen işte böyle unutulmaktasın." (Taha Suresi, 124-126)
Allah, kimi hidayete erdirirse, işte o, hidayet bulmuştur, kimi saptırırsa onlar için O'nun dışında asla veliler bulamazsın. Kıyamet günü, biz onları yüzükoyun körler, dilsizler ve sağırlar olarak haşrederiz. Onların barınma yerleri cehennemdir; ateşi sükun buldukça, çılgın alevini onlara arttırırız. (İsra Suresi, 97)
--
Sur'a üfürüleceği gün, artık siz dalga dalga geleceksiniz. (Nebe Suresi, 18)
Sur'a üfürülmüştür; böylece onlar kabirlerinden (diriltilip) Rablerine doğru (dalgalar halinde) süzülüp-giderler. Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize, uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu, Rahman (olan Allah)ın va'dettiğidir, (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş". (Yasin Suresi, 51-52)
Bunu hiç unutma.Aynı cümleleri kurduğun zaman iş işten geçmiş olacak.Başka bişey yazmıyorum sana.
Edit : Allah'ın düşmanlarının biraraya getirilip-toplanacakları gün işte onlar, ateşe bölükler halinde dağıtılırlar. Sonunda oraya geldikleri zaman, işitme, görme (duyuları) ve derileri kendi aleyhlerine şahitlik edecektir. Kendi derilerine dediler ki: "Niye aleyhimizde şahitlik ettiniz?" Dediler ki: "Herşeye nutku verip-konuşturan Allah, bizi konuşturdu. Sizi ilk defa O yarattı ve O'na döndürülüyorsunuz. Siz, işitme, görme (duyularınız) ve derileriniz aleyhinize şahitlik eder diye sakınmıyordunuz. Aksine, yaptıklarınızın birçoğunu Allah'ın bilmeyeceğini sanıyordunuz. İşte bu sizin zannınız; Rabbiniz hakkında beslediğiniz-zannınız, sizi bir yıkıma uğrattı, böylelikle hüsrana uğrayan kimseler olarak sabahladınız." Şimdi eğer sabredebilirlerse, artık onlar için konaklama yeri ateştir. Ve eğer onlar hoşnut olma (dünya)ya dönmek isterlerse, artık hoşnut olacaklardan değildirler. (Fussilet Suresi, 19-24)
Kafirler, kendilerini yaratan ve yaşatan Allah'a isyan etmekle, olabilecek en büyük suçu işlemişlerdir. Bu yüzden hesap günü kendilerini savunmalarına dahi izin verilmez. Hatta seslerini çıkarmalarına dahi fırsat tanınmaz. Aşağılanmış ve zavallı bir şekilde haklarındaki hükmün verilmesini beklerler:
O gün, yalanlayanların vay haline. Bu, onların konuşamayacakları bir gündür. Ve onlara özür beyan etmeleri için izin verilmez. O gün, yalanlayanların vay haline. Bu, hüküm günüdür; sizi ve öncekileri 'birarada topladık.' Şayet kurabileceğiniz hileli bir düzeniniz varsa, durmaksızın bana karşı kurun. O gün, yalanlayanların vay haline. (Mürselat Suresi, 34-40)
Kafir o gün kendi yaptıklarından şiddetle nefret eder ve kendi nefsine karşı da büyük bir öfke duyar. Fakat Allah'ın onlara karşı duyduğu öfke çok daha büyüktür. Küfredenlere şöyle seslenilir:
... Allah'ın gazablanması, elbette sizin kendi nefislerinize gazablanmanızdan daha büyüktür. Çünkü siz, imana çağrıldığınız zaman inkar ediyordunuz. (Mümin Suresi, 10)
-
hipokondriyak bunu yazdı:
turkıyede ınanmayan olabılır eywallah tamam yurtdısında hristiyanlar gelıpde tasak gecmıyorlar muslumanların dınlerıyle
burada nufus cuzdanında musluman yazmasına ragmen dalga gecılıyor.
aynen devam annelerının mesleklerını bu sekılde ıfade edıyorlar durmak yok yola devam kurtuluş savaşında olenler toprak oldu demı
dınle tasak gecın şehitlik kavramınınne oldugunu bılmeyın.
solcugulu Atatürkçülüğü dinsizlik sayın devam edin
-----------------------------şehitlik kavramının ne olduğunu bilen zihniyet şu o halde? http://www.tumkoseyazilari.com/yazar/engin-ardic/01-10-2011-kim-o-babayigit.html
-
Poet bunu yazdı:
-----------------------------Okumayanların kültür seviyesi zamanı gelince anlaşılacak ok?
bkz : kıyamet vakti.
O gün, öyle yüzler vardır ki, 'zillet içinde aşağılanmıştır.' (Gaşiye Suresi, 2)
Ve o gün öyle yüzler vardır ki üzerini toz bürümüştür. Bir karartı sarıp kaplamıştır. İşte onlar da, kafir facir olanlardır. (Abese Suresi, 40-42)
Kıyamet günü, Allah'a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerinin kapkara olduğunu görürsün. Büyüklenenler için cehennemde bir konaklama yeri mi yok? (Zümer Suresi, 60)
- Kafirler kıyamet günü kör olarak haşredilirler.
Kim de benim zikrimden yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir geçim vardır ve biz onu kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz.
O da (şöyle) demiş olur: "Ben görmekte olan biriyken, beni niye kör olarak haşrettin Rabbim?"
(Allah da) Der ki: "İşte böyle, sana ayetlerimiz gelmişti, fakat sen onları unuttun, bugün de sen işte böyle unutulmaktasın." (Taha Suresi, 124-126)
Allah, kimi hidayete erdirirse, işte o, hidayet bulmuştur, kimi saptırırsa onlar için O'nun dışında asla veliler bulamazsın. Kıyamet günü, biz onları yüzükoyun körler, dilsizler ve sağırlar olarak haşrederiz. Onların barınma yerleri cehennemdir; ateşi sükun buldukça, çılgın alevini onlara arttırırız. (İsra Suresi, 97)
--
Sur'a üfürüleceği gün, artık siz dalga dalga geleceksiniz. (Nebe Suresi, 18)
Sur'a üfürülmüştür; böylece onlar kabirlerinden (diriltilip) Rablerine doğru (dalgalar halinde) süzülüp-giderler. Demişlerdir ki: "Eyvahlar bize, uykuya-bırakıldığımız yerden bizi kim diriltip-kaldırdı? Bu, Rahman (olan Allah)ın va'dettiğidir, (demek ki) gönderilen (elçi)ler doğru söylemiş". (Yasin Suresi, 51-52)
Bunu hiç unutma.Aynı cümleleri kurduğun zaman iş işten geçmiş olacak.Başka bişey yazmıyorum sana.
-----------------------------Ben diyorum hadımım sen diyorsun kaç çocugun var, gelmiş kurandan ayet getirmiş, akıl karı iş diil
-
doğru dedin senin gibileri hadım etmek dünyaya faydalı olur.
-
turkıyede ınanmayan olabılır eywallah tamam yurtdısında hristiyanlar gelıpde tasak gecmıyorlar muslumanların dınlerıyle
aynen devam annelerının mesleklerını bu sekılde ıfade edıyorlar durmak yok yola devam kurtuluş savaşında olenler toprak oldu demı
-----------------------------aynen devam seviyenle hangi dine mensup oldugunu bu şekilde ifade ediyorsun demekki, bu milletin mazisini kurtuluş savaşından, osmanlıdan ibaret sanan nfk ;
söz konusu türk olmaksa, türk müslüman olduktan sonra türktür demişti
gözü yiyorsa onu çıksın da oğuzkağanın karşısında söylesin adamın götünden kan alırlar kan. Şehitlikse herkes şehit zaten sorsan pkklıya da şehit diyen birileri çıkar.
-
Poet bunu yazdı:
-----------------------------yoksa nasıl koruyacaksınız karınızı kızınızı di mi, baktınız olmuyor kara kara çarşaflarla kapatmayla, kuyruk acısı tabi.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------şehitlik kavramının ne olduğunu bilen zihniyet şu o halde? http://www.tumkoseyazilari.com/yazar/engin-ardic/01-10-2011-kim-o-babayigit.html
-----------------------------ak partzı zok partı tak partı benı sıklemez
tanrıbılmez bır toplulukta dusunenlerde sehıtte yoktur .Sehid nedir ?
sen ınanmıyorsan olunce cennete nasıl gıdeceksın
o nedenle orda otur sakın ol alıntı lınk verme ok ?
-
ak partzı zok partı tak partı benı sıklemez
tanrıbılmez bır toplulukta dusunenlerde sehıtte yoktur .Sehid nedir ?
sen ınanmıyorsan olunce cennete nasıl gıdeceksın
o nedenle orda otur sakın ol alıntı lınk verme ok ?
-----------------------------alıntı link verme, şunu yapma, yazma zaten niye yazıyorsun ki, kimliginde müslüman yazıyor bu konuda eleştiri yapma, ne güzel dünya be
-
glaurung bunu yazdı:
Poet bunu yazdı:
-----------------------------yoksa nasıl koruyacaksınız karınızı kızınızı di mi, baktınız olmuyor kara kara çarşaflarla kapatmayla, kuyruk acısı tabi.
-----------------------------Lan dallama şeriatı savunduğum yok.Tanımadan yargılamak senn gibi örümcek beyinlerin yaptığı şey işte,şaşmadım.Ben türküm,Atatürk atam.Dinim islam.Bu sadece tamam?Ne olduğum belli.Ne olduğu belli olmayanlar utansın.Hep böle konulara girip saçma sapan herşeyi bilmiş triplerindesin,hep bi aşşağılayıcı tavırlar.Nesin olm sen?Adam ol önce,sonra gel burda tartış.Sana daha yazmıyorum.sen böle devam.
bkz : Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir.
-
Poet bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
Poet bunu yazdı:
-----------------------------Lan dallama şeriatı savunduğum yok.Tanımadan yargılamak senn gibi örümcek beyinlerin yaptığı şey işte,şaşmadım.Ben türküm,Atatürk atam.Dinim islam.Bu sadece tamam?Ne olduğum belli.Ne olduğu belli olmayanlar utansın.Hep böle konulara girip saçma sapan herşeyi bilmiş triplerindesin,hep bi aşşağılayıcı tavırlar.Nesin olm sen?Adam ol önce,sonra gel burda tartış.Sana daha yazmıyorum.sen böle devam.
bkz : Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir.
-----------------------------bırak hoca bırak aq malla mal olamazsın mallıklarını anlatmak ıcın .
O yuzden bunlar papagan gıbıdır ezberler ve tekrarlar.
19 yasında kanı kaynıyor gencın adam sanıp cevap yazma bıle7 Aralıkta düşsün bi göktaşıda hepiniz ağlaşın aq
dusen bır ucakta hıc ateıst olmazmıs. got zora kosunca anca
ne olursa olsun kımsenın dınıyle vs durumlarıyla dalga gecmek anca ezıklerın;bır boka yapamayan kendı pıslıgını yıyp :
kendı sıklerını yalayanların kansızların işidir.