Genç Çiftçiler 30.000 Lira İçin Nasıl Başvuru Yapacak
-
18 ila 40 yaş arasında olup da 20.000 nüfusun altında yerleşim yerlerinde ikamet eden ve işletmesine hibe alırsa işletmesinin başında durabilecek (biyerde çalısıyor olmayacak, örgün eğitim görmüyor olacak) kişiler hemen başvurularını yapsınlar. Hibe başvuran birçok kişiye verileceği yönde.
Ancak ben şehirde duracağım işletmem köyde annemlerin orada olacak şeklinde düşüncesi olanlar başvurmasın kabul görmez. ikametinizin olduğu ve hibe almak istediğiniz işletmenizin aynı yer olması gerekmektedir.
detaylı bilgiyi websitesine ekledim. oradan takip edebilir yada sorularınızı sorabilirsiniz.
http://tarim.site/genc-ciftciler-nasil-basvuru-yapacak.html
MuhammeT tarafından 11/Nis/16 00:45 tarihinde düzenlenmiştir
-
Sağ ol hocam, aklıma takılan bir konuydu.
-
Devletin çiftçiyi desteklemesini destekliyorum. Örneğin Erzincan'da çoğu köylü hayvanları vs satıp İstanbul'dan ev aldı. Köyede yazları tatil için gidiyorlar.
Çiftçilik, hayvancılık vs zor iş. Sürekli başında durmak ister. Gecesi gündüzü olmaz.
-
30.000 tl ile ne yapılabilirki tohum fiyatları gübre fiyatları uçmuş gitmiş zaten yanı sıra ilacı vs. bir sürü masraf bide ekipman kullanılacaksa mazot masrafı astarı yüzünü geçiyor
efsanemeric tarafından 11/Nis/16 00:46 tarihinde düzenlenmiştir -
efsanemeric bunu yazdı
30.000 tl ile ne yapılabilirki tohum fiyatları gübre fiyatları uçmuş gitmiş zaten yanı sıra ilacı vs. bir sürü masraf bide ekipman kullanılacaksa mazot masrafı astarı yüzünü geçiyor
karşılıksız 30.000 lira veriyor. sen eğer projeni hazırlarsan ve projen mantıklı olursa 30.000 üzeri veriyor. en son bildiğim kadarı ile 30.000 karşılıksız, 30.000 üzerine çıktığında faizsiz kredi sağlanıyor.
ülke tarımının bu hale gelmesi kötü tabi. ama iyi bişiler yapılıyor olmasıda hiçbişi yapılmıyor demekten iyi gibi.
-
MuhammeT bunu yazdıefsanemeric bunu yazdı
karşılıksız 30.000 lira veriyor. sen eğer projeni hazırlarsan ve projen mantıklı olursa 30.000 üzeri veriyor. en son bildiğim kadarı ile 30.000 karşılıksız, 30.000 üzerine çıktığında faizsiz kredi sağlanıyor.
ülke tarımının bu hale gelmesi kötü tabi. ama iyi bişiler yapılıyor olmasıda hiçbişi yapılmıyor demekten iyi gibi.
ben çiftçi torunuyum faal olarak gene tarımla ilgileniyoruz ülkemizde tarımı kötü yapan faiş fiyatlandırmalar projenin mantıklı olması demişsin ülkemizde tarımsal olarak yapılacak fazla birşey yok ya buğday arpa kavun karpuz vs. yada bulunduğu bölgeye göre ceviz muz limon vs. en büyük desteği büyük şirketler alır örneğin topraksız domates yetiştirilmesinde bir milyon lira eski parayla bir tirilyon destek alan firma bilirim onun için hocam bu işler zor muhakkak kendi arazinin olması lazım hicardan kiralama veya ufak bir yer alıyımla kendini çeviremezsin zaten ceviz veya meyve bahçeleri fidan ekildikten 3 4 sene sonra büyüyüp hasatını veriyor
efsanemeric tarafından 11/Nis/16 01:01 tarihinde düzenlenmiştir -
ticaret varsa ben varım çizik dursun
-
BosphorusPasha bunu yazdıefsanemeric bunu yazdı
ne istiyorsun hocam havadan sana 1 trilyon mu versinler?
bi bok da hosunuza gitsin lan ne biçim insanaınız ya.
30 bin veriyor birkaç koşul la birlikte ona bile e işe yarar diyorsun. madem yaramaz görüyorsun yorum da yapma. birçok insan için hiç ytokdan iyidir.
çiftçinin anasını belledin herkes dağıttı tarlasını hayvanını şimdi mi aklı başına geldi bizimkilerin napacak çiftçi şimdi tarlasına geri mi dönecek 30 bin için..
çok zor bundan sonrası 30 değil 100 versen bazı şeylerin eski haline gelmesi çok zaman alacak. daha büyük teşvikler verilmesi gerekir başka türlü olmaz bu iş.
sadece şu örneği vermek istiyorum rusyada kıymanın kilosu 10 tl nin altında ya bizde ne kadar ?
-
Bende ek is olarak ciftciyim 30 bine ne olacak diyenler gidipte bugday misir ekmesinler meyve sebze eksinler para altinda kalsinlar 1 dekar bile makul
-
efecan123 bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdıefsanemeric bunu yazdı
ne istiyorsun hocam havadan sana 1 trilyon mu versinler?
bi bok da hosunuza gitsin lan ne biçim insanaınız ya.
30 bin veriyor birkaç koşul la birlikte ona bile e işe yarar diyorsun. madem yaramaz görüyorsun yorum da yapma. birçok insan için hiç ytokdan iyidir.
çiftçinin anasını belledin herkes dağıttı tarlasını hayvanını şimdi mi aklı başına geldi bizimkilerin napacak çiftçi şimdi tarlasına geri mi dönecek 30 bin için..
çok zor bundan sonrası 30 değil 100 versen bazı şeylerin eski haline gelmesi çok zaman alacak. daha büyük teşvikler verilmesi gerekir başka türlü olmaz bu iş.
sadece şu örneği vermek istiyorum rusyada kıymanın kilosu 10 tl nin altında ya bizde ne kadar ?
Bi kere de ay cinim divlitim bizi ne guzel dusunuyor hihihih diye halay cekmeye kalkin ne bicim insanlarsiniz. Nankorler sizi.
-
alacak olan elini cabuk tutsun yoksa esnaf kredisi gibi biraz verir sonra vermezler.