folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Genç Çiftçiler 30.000 Lira İçin Nasıl Başvuru Yapacak

Genç Çiftçiler 30.000 Lira İçin Nasıl Başvuru Yapacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

tarla var diyelim göstermelik tarlayada ektık ne değerliyse artık böyle oluyormu yoksa parayı neye göre veriyorlar ekeriz parada yalan olur emekte yada sadece meyve ağacı diksem ilgilenmesem olurmu ila paranın tamamını bir işe yatırmak zorunlumu 10k toprağa 10k gübre felan alet sulama sistemine 10k cebe atsak olurmu cebe dediğim zaten yola orda kalma fela derke gider güme kafama yatmadı ama tarlaları ekeriz en azında 100k 200k felan verecek anca öyle yoksa 30k bana versin tarlayı 5sene kıraya veririm derenın yanında kuyusu elektiriği olan yada gelsin eksin tesisatı kursun para vermesin yok öyle milleti saf dışı bırakacak mahkum edecek çifçiliğe

TOMBLACK tarafından 11/Nis/16 12:44 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı
    efsanemeric bunu yazdı

30.000 tl ile ne yapılabilirki tohum fiyatları gübre fiyatları uçmuş gitmiş zaten yanı sıra ilacı vs. bir sürü masraf bide ekipman kullanılacaksa mazot masrafı astarı yüzünü geçiyor

ne istiyorsun hocam havadan sana 1 trilyon mu versinler? 

bi bok da hosunuza gitsin lan ne biçim insanaınız ya.

30 bin veriyor birkaç koşul la birlikte ona bile e işe yarar diyorsun. madem yaramaz görüyorsun yorum da yapma. birçok insan için hiç ytokdan iyidir. 

sen anlamamışsın boş konuşuyorsun 30 binle olucak iş değil bu

araştır bakıyım piyasayı oluyormuymuş 

efsanemeric tarafından 11/Nis/16 13:26 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Köye gitsem 30000 TL ile ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Kendi tarlam bağ bahçem yok babamın ektiği yerleri ben eksem babam ne yapacak. Hadi tarla kiraladım desem imkanı yok abi. Bu miktar ile tarla bağ bahçe işi bana göre değil.

yıllık zaten SGK parası olarak bir kısmını alacak. Tarla kiralama işleri için para vereceksin. Mazot desteği almak için bir yere kayıt oluyorsun yine para vereceksin dönüm başına. Kaldı ki alet edevatın yoksa 30000 TL yok hükmünde bir miktar. Geçen yıl 35 dönüm arazi yağmurlama sulamak için 10000 TL civarında boru sistemi parası verdik. Bir de sulama için dönüm başına para vereceksin. ilk kez bu işe girecekseniz miktarın gerçekten az olduğunu farketmişsinizdir.

Babadan kalma alet edevat traktör tarla vs. varsa yapılabilir. Şu anda babama verseler gerçekten güzel iş çıkartır çünkü aletler var geriye alanı büyültmek ve yanında birkaç adam çalıştırması kalıyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @izzmarit @efecan123 :D

canımıs devletlimis -.^)

o çiftçi yer mi onu bir daha.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

10 dekar bağ yapılır ama sadece yapılır bu adam seneye napacak ? 30 bin az bunun yaninda alet edevat desteği verilmesi lazim ilk 5 yıl vergi alinmamasi lazım tabi bunlar kısa vade isi değil ama bizim ülkede hemen sonuç görmek istediklerinden uzun bi destek olmucak seneye keserler

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Boş konuşuyorsunuz. Beğenmiyorsanız almayın gidin işinizi yapın.  tarım la ben de uğraşıyorum sıkıntım yok neden biliyormusunuz? çünkü sizin gibi aç gözü değilim. yaptığım yetiyor. 

devletten aldığım yer yardımı yetiyor mazot yardımı da yetiyor. 

aldığım karımın yanında kar kalıyor. 

madem hoşunuza gitmedi almayın keyfinize bakın. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek

Boş konuşuyorsunuz. Beğenmiyorsanız almayın gidin işinizi yapın.  tarım la ben de uğraşıyorum sıkıntım yok neden biliyormusunuz? çünkü sizin gibi aç gözü değilim. yaptığım yetiyor. 

sen burda yorum yapan arkadaşlara aç gözlü diyemezsin ilk başta lafını bil bizde tarımla uğraşıyoruz bizimde yaptığımız yetiyor artıyor ama senin elinde arazin ekipmanın vs. varda yetiyor olmasa 30.000 tl ile yapabilcekmisin yapamazsın kaş yapıyım derken göz çıkarma oluyor 30.000 tl hemen biticek bu sefer insanlar işini yürütmek için borca girmeye başlayacak zaten 1 sene sonra alacak hasatını desteğin en kötü 50.000 tl olması lazımki peşinatlarla hasatı anca getirebilsin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Devlet size 30 bin lira ile ful + ful çiftlik kurarsınız diye vermiyor. Bu para bu işi ciddi olarak yapanlara veya yapmayı düşünenlere verilen bir teşvik sadece. Tarımdan para kazanılmıyor diyenlerin alnını karışlarım. Az biraz arazisi olan herkes tarımdan kazanır. Ayrıca nedense bizim ülkede bir guruh oluştu. Bunlar hiç bir bok yapmazlar rahat çalışayım ama asgari ücret olsun fark etmez derler ama konuşmaya gelince mangalda kül bırakmazlar. Ayrınca hükümet ne yapsa beğenmezler. Bunlar benim gözümde aptalın ahmağın önde gideni. Hnagi devirde bu kadar teşvik destek vardı. Küçük işletme kurmak isteyenler Kosgeb ile biraz büyük işletmesi olanlar veya kurmak isteyenler Kalkınma Ajansları ile , daha büyük tarımsal üretim yapmak isteyenler Tkdk ile destek teşvik alıyor. Daha nasıl bir hibe teşvik yapısı olmalı ki memnun olasınız. Lütfen bu yazdıklarımı siyasete çekmeyin partileri ve şahışları katmayın. Şu an ülke olarak sıkıntımız şu toplumsal bir huzursuzluk hakim. Kimse memnun değil herkez maddi olarak bir üst basamağı istiyor. Elindekiyse yetinme diye birşey kalmadı. Herkes birşeylere karşı. Kimse hoşnut değil.  Yapmayın.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Sadece gülünçsun :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hokomoko
    hokomoko's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Devlet tarim aletlerinde %50 hibeli veriyor zaten ne biliyosunuzda triviri yapiyorsun cikar urunu pazara sat kim vergi aliyor 

Toplam Hit: 4201 Toplam Mesaj: 28
genç çifçi 30 binlira hibe 30.000 lira