Genç Osman Nasıl Öldürüldüğüne Dair Kaynak Arıyorum
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------açıkcası ilk defa senden duyuyorum. osmanlı tarihininin çoğu şeyini ezbere bilirim ama bunu ilk defa duyuyorum. ben boğularak yedi kule de öldürüldüğünü biliyorum
mensucat santral lisesnin karşısı olur :p eski okulum:P
-----------------------------
tam aynısını yazcaktım la :|
haftaya tarih hocasına söyliyim bakam ne kadar dogru :|
edit:
bende özel osmanlı ansiklopedisi var , orda da bogularak yazıyor.. :|
ama taşşak vs vs yazmıyo ilgimi çekti biraz araştırayım bakam... -
Bi okuyun hele
http://www.istanbullife.org/bir-padisahin-irzina-gecmek-yedikule-zindanlari.htm
-
yakintakip verdiğin link çok çok çok enteresan allahallaa hangi biri doru bu rivayetlerin
-
linkteki yazıya inanamıyorum ya :| ne kadar öldürmek isteseler de padişahlarının ırzına geçecek kadar ..... deildir yeniçeriler bence :| noktalı yere istediinizi koyun :D
-
yakintakip bunu yazdı:
-----------------------------Bi okuyun hele
http://www.istanbullife.org/bir-padisahin-irzina-gecmek-yedikule-zindanlari.htm
-----------------------------çok ilginçmiş ilk defa duydum gercekmi acaba
-
insan ister istemez dorumu acaba diye düşünüyor o zaman bu zindanların criminal inceleme ve tarihçileri istişareye çağıran bir kampanya başlatalım :D gerçekler ortaya çıksın belge ve delilleri ile rivayetler ve mişmişlerle değil
-
bizim tarih hocasıda sınıftyken genç osman cok acı bir şekilde öldürüldü dedi kızlardan doalyı herhalde hocaya tenefüste sorduğumuzda nasıl hocam cok acı şekilde yani dedik. o da hayalarını sıkarak öldürmüşler dedi. yani haya meselesi bütün tarihçiler tarafından kabul ediliyo herhalde.
-
ben yokum siz gidin yedi kule zindanlarına.
-
walla bu hayalarını sıkma meselesını bende ılk defa duyuyorum:S
ama ben koskoca yeniçeri askerlerine yakıştıramadım şimdi tasak sıkma fln oldmu smdı aa:D:D
-
oull bunu yazdı:
-----------------------------walla bu hayalarını sıkma meselesını bende ılk defa duyuyorum:S
ama ben koskoca yeniçeri askerlerine yakıştıramadım şimdi tasak sıkma fln oldmu smdı aa:D:D
-----------------------------
adamlar işin taşşaandalar