Genç Osman Nasıl Öldürüldüğüne Dair Kaynak Arıyorum
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
oull bunu yazdı:
-----------------------------walla bu hayalarını sıkma meselesını bende ılk defa duyuyorum:S
ama ben koskoca yeniçeri askerlerine yakıştıramadım şimdi tasak sıkma fln oldmu smdı aa:D:D
adamlar işin taşşaandalar
ortaya genc osman'I etkısız hale gtrmek ıcın tasak'larını sıkarak etkısız hale getrmeye calısmıslardır dıe bı laf atarlarsa bende tasaga wururmm!!koskoca yenıceri ordusu butun dunyayla savasıyor herkesi yeniyor bı padısah'ımı yıkamıcakk! mantıkk braz
-
burda insanlardan bahsediyoruz durum düşündüğümüz kadar basit olmayabilir sen yeni çerisin ve koskoca padişaha dikleniyosun günün koşulları ve o durumun hassasiyeti ne göre düşünmek gerekir ve evet koskoca dünyayı yenen yeni çeri bir padişahı yenemeyebilir hatta 3 ü bile yenemeyebilir padişahları küçümsemeyin heybeden padişah olunmaz
-
bence cok sacma adamın orda gozu donmuskı padısah'a saldırıo we hadı tmm tek'e tek padısah alır ama 3'e tek de alamaz be kardesım ole tasak masak sıkma yalan bunlar
hem farzet'ınkı yenıcerı'ler padısaH'ın tasak'ını sıkıpta onu etkısız hale getırdıler.e zaten adamdan nefret edıolarkı onu olduruolar derlermı sora bız padısah'ın tasak'ını sıkp etkısız hale getırdkde ancak oldrdk dıe mert'lıgede bok surdurmez bence yenıcerı askerlerı
-
bi padişahı mı deviremiicek demişsin 4. murad 200 küsür kg lık gürz le savaşırmış (biz kaldıramayız bile) yıldırım bayezid ankara savaşında 1000 küsür düşman devirmiş sence bunları nasıl yensin yeniçeriler...
-
boğma meselesine şölede bişe demek isterim osmanoğlu soyundan birinin kanının dökülmesi haramdır bu yüzden boğulur ve boğdurulur yani padişahlarda kardeşlerini boğar daşak olayı gerçek olabilime nedeni her erkekte standart bir zayıf nokta mantıklı tarihte çok ilginç olay war daşak bunlardan biri olma düzeyinde bile olamayabilir :D
-
oull bunu yazdı:
-----------------------------hem farzet'ınkı yenıcerı'ler padısaH'ın tasak'ını sıkıpta onu etkısız hale getırdıler.e zaten adamdan nefret edıolarkı onu olduruolar derlermı sora bız padısah'ın tasak'ını sıkp etkısız hale getırdkde ancak oldrdk dıe mert'lıgede bok surdurmez bence yenıcerı askerlerı
http://www.istanbullife.org/bir-padisahin-irzina-gecmek-yedikule-zindanlari.htmburda yazılanlar dogruysa olayı konagın cumbasından seyreden pecevi ibrahim efendi aktarıyor yeniçeriler degil
-
daşşağı geçın daha başka şeylerin yapıldığıda rıvayetler arasında
-
oda enteresandır ( diğer rivayet)
şimdi bir osmanlı askerisin ve o kültür dönem düşündüğümde bence awp. lı tarihçilerin bize öğrettiği dier çarpık rivayetler
buna benzerde arayanlar bulur saray içi oğlanları rivayetidir. yani ne hikmetse sürekli osmanlıda bi ibnelik olması gerekiyormuş yada varmış gibi bi kaç rivayet mevcut lezbiyen cariyeler gibi