folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Genel Sağlık Sigortası (GSS Sistem Değişti) Gelin Anlatıyorum.

Genel Sağlık Sigortası (GSS Sistem Değişti) Gelin Anlatıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Ben bu gss'den mağdur olmuş biriydim. Ta ki bugüne kadar.
    Hep mücadele ettim. Ailemin zoruyla 3 taksit yatırdım 44'er liradan..

Son 8 aydır yatırmıyordum, yatıramıyordum.
    Bu 8 ay içerisinde bakanlığa dilekçe, cumhurbaşkanına mektup gibi ulaşabileceğim her yere bişeyler yazdım.

Benim gibi bir çok kişi de şikayetçiydi bu durumdan.

Dün sgk'dan cep telefonumu aradılar. Gel sistem değişti muhtemelen yeşilkartlı olcaksın (yeni adı gss 0)

Bugün gittim. Sistem artık hanedeki gelire bakmıyor. Aylık senin gelirine bakıyor. Gelirin 357 lira altındaysa artık yeşilkartlısın.

Gittim kiramdan bana düşen payı söyledim, giderlerimi sordu cevapladım. 357'yi geçirmedim giderimi..
    Burs / kredi alıyor musun diye de sordu almıyorum dedim. Zaten almıyodum. Siz alıyorsanız ailemden para yardımı almıyorum deyin.

Artık borç yazılmayacak.. Önceki borçlar silinip silinmeyeceğini onlar da bilmiyor. Haftaya öğreneceğim sizi de bilgilendiririm.

Dipnot: Oradaki memur beni cep telefonundan arayınca oraya vardığımda sordum

- Sağolasın hocam, yardımcı oldun ama neden bu kadar uğraştın benim için ta cep telefonumu arayıp?
    + Sen bakanlığa dilekçe yazmışsın sanırım 2 aydır oradan senin durumunu soruyorlar o yüzden aradım seni. İşlemin bitince orayı tekrar bilgilendireceğim.

Daha öncesinde bana kağıt gelmişti sosyal yardımlaşmaya gidin diye.. Bakanlıktan.. sözde yardım yapılacaktı.. Gittim yardım yapmadılar ama en azından bu işi çözmeye vesile oldular.

Siz de biranönce tekrar gelir testi yaptırıp kurtulun şu saçma illetten.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

Takip ___

Şuanda ne kadar borcun gozukuyor hocam?

İmza YOK !!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Benim borç sabitlendi zaten öğrenim gördüğüm için eski borcu sildirebilirsek amenna. 46 lira mı neydi aylık olanları devlet ödüyordu benimki 48 çıkmıştı 9 aylık şans işte.. :)

Yeniden test durumu olursa çok iyi olur bi kredi alıyorum derim o da 300 lira ama banka hesaplarımda aydan aya babamın para yatırdığı gözüküyor ona da ulaşamazlar sanırım..

darkroques61 tarafından 11/Haz/14 19:25 tarihinde düzenlenmiştir

Kendine İyi Bak ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

şuanki borcum http://prntscr.com/3rt8u6
    1
    9 TL faizi ile birlikte..

8 aylık 357

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Ben bu gss'den mağdur olmuş biriydim. Ta ki bugüne kadar.
    Hep mücadele ettim. Ailemin zoruyla 3 taksit yatırdım 44'er liradan..

Son 8 aydır yatırmıyordum, yatıramıyordum.
    Bu 8 ay içerisinde bakanlığa dilekçe, cumhurbaşkanına mektup gibi ulaşabileceğim her yere bişeyler yazdım.

Benim gibi bir çok kişi de şikayetçiydi bu durumdan.

Dün sgk'dan cep telefonumu aradılar. Gel sistem değişti muhtemelen yeşilkartlı olcaksın (yeni adı gss 0)

Bugün gittim. Sistem artık hanedeki gelire bakmıyor. Aylık senin gelirine bakıyor. Gelirin 357 lira altındaysa artık yeşilkartlısın.

Gittim kiramdan bana düşen payı söyledim, giderlerimi sordu cevapladım. 357'yi geçirmedim giderimi..
    Burs / kredi alıyor musun diye de sordu almıyorum dedim. Zaten almıyodum. Siz alıyorsanız ailemden para yardımı almıyorum deyin.

Artık borç yazılmayacak.. Önceki borçlar silinip silinmeyeceğini onlar da bilmiyor. Haftaya öğreneceğim sizi de bilgilendiririm.

Dipnot: Oradaki memur beni cep telefonundan arayınca oraya vardığımda sordum

- Sağolasın hocam, yardımcı oldun ama neden bu kadar uğraştın benim için ta cep telefonumu arayıp?
    + Sen bakanlığa dilekçe yazmışsın sanırım 2 aydır oradan senin durumunu soruyorlar o yüzden aradım seni. İşlemin bitince orayı tekrar bilgilendireceğim.

Daha öncesinde bana kağıt gelmişti sosyal yardımlaşmaya gidin diye.. Bakanlıktan.. sözde yardım yapılacaktı.. Gittim yardım yapmadılar ama en azından bu işi çözmeye vesile oldular.

Siz de biranönce tekrar gelir testi yaptırıp kurtulun şu saçma illetten.

Hocam GSS 0 yani yeşil kart zaten vardı ama devlet vermiyordu çoğu kişiye. Değişen birşey olduğunu düşünmüyorum. Sadece senin verdiğin dilekçelerden dolayı bulunduğun ilin SGK müdürlüğüne baskı yapmışlar o kadar. Millete gene hane gelirinden geçiriyorlar.

DrKill tarafından 11/Haz/14 19:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Bilgi için teşekkürler güzel gelişme.

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Bilgilendirme için sağol hocam, bende aylardır bu haysiyetsiz devlete aksatmadan yatırdım değişmişdir umarım hemen gidip tekrar yapılandırayım. Şuan aslında tekrar sinirden elim ayağım titredi ama küfür edip uzaklaştırılmamak için kısa kesiyorum

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

benimki de 1300 küsür liraydı, ikametimi y.dışı olarak değiştirmeme rağmen hala borç yazılıyordu, aradım en son sgk yı, kaydı aldırdığım tarihten itibaren sildiler.. daha eskileri varsa polisten giriş çıkış belgesi alıp sgk ya götürürsen onlar da silinir dedi..  şuan 1100 küsür borç var..

bu anlattığın yeni sistem mantıklı, zaten olması gereken bu. dünyada da böyle.. eğer bir gelirin yoksa senden para almazlar üstüne para verirler işsizlik maaşı gibi hem de o maaş çok yüksektir türkiyedeki gibi değil.. bizde çalışmayandan bile sigorta parası alıyor.. insanları ahmak yerine koyuyorlardı.. neyse bu şekilde değişmesi iyi olmuş ama geriye dönük borçları silmeleri gerekiyor.. hatta para ödeyenlere de iade gerekiyor. Adalet varsa tabii..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

@Drkill sistem sadece benim için değişmedi.. herkes için değişti..
    Artık tekrar gelir testi yaptıran herkes için hane geliri değil şahıs geliri önemli...

Yani bi nevi yeşilkart vermeyi kolaylaştırdılar..

Ki zaten yaşım 25'den büyük öğrenciyim. çalışmıyorum. nası ödiyeyim. ay sonunu getiremiyorum zaten iyi oldu bu.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Artık tekrar gelir testi yaptıran herkes için hane geliri değil şahıs geliri önemli...

Ki zaten yaşım 25'den büyük öğrenciyim. çalışmıyorum. nası ödiyeyim. ay sonunu getiremiyorum zaten iyi oldu bu.

Hocam kaynak verir misin? 

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Yigit bunu yazdı

Hocam kaynak verir misin? 

birebir memurun ağzından duydum. Sistem değişti son 1 aydır dedi. Artık hane gelirine değil şahıs gelirine bakılıyor dedi. Ve bana gelir testi yapılırken hanemle ilgili hiçbirşey sorulmadı sadece şahsi giderlerim, gelirlerim soruldu.

Toplam Hit: 6742 Toplam Mesaj: 46