Geometri Sorusuu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Resimle anlatırsam fikrin yanlışlığını daha iyi olur herhalde:asf

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:
    -----------------------------
    "Atış yaptımı kim söyledi ki? Bakınız Kök2 ve 1 kenar uzunlukları. Aynısı aşağıdaki üçgen. İki kenar uzunluğu aynı demekki dediğim köşenin açısı yukarıdaki açı ile de aynı" yazmışsın ya oraya değineceğim.

Sakinleştireyim biraz uslubu.
    Burda yanlış düşünüyorsun, direkt değer atama yapıyorsun...
    O açı aynı değil, kenar açı kenar ilişkilerinde sırayla gitmen gerek.
    Ne düşündüğünü anlamaya çalışıyorum da net çözemedim. Sanıyorum iki üçgende de 1 var kök2 var diye düşünüp yakıştırma yapıyorsun...

Yani deneme yapıyorum çıkar gibisinden ondan kesin yüklem kullanmadım cümlemde. İki kenarı eşitse açısı da eşittir diye düşündüm birşey vermemiştir açıkça ama bunu vermiştir ipucu olarak diyorum yani.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek

bunları çözmeyeli uzun zaman oldu ama sanırım 30

Fak yu!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    code_46
    code_46's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

C ' de ve D den dikme indirip benzerlikten çöz

En mükemmel insan yaptığı hatayı tekrar yapmayan insandır; hatasızlık Yaratıcıya aittir, insanlar ulaşamaz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

zynp92 bunu yazdı:

ya eksik veri olmadığına emin değilsen bi kontrol edermsin,bişeyler eksik sanki. sinüs teoremiyle çıkması lazım 

eksik değil zynp soru aynen böyle kendim geçirdim ve kaç kerede kontrol ettim yanlış geçirmiyim diye, dershane birincilerinede gösterdim ilk bakışta herkes bunela böyle diyo sonra veri eksik diyo sonra cevabın 180/7 oldugunu duyuncada ohaa diyolar başka bişi demiyolar bu akşam uğraşıcak herkes yarın ne yaptıklarına bakıcam tek çözen birisi var oda geometri hocamız. Bende çözen yada fikir üreten biri cıkar belki diye paylaştım.

Cagito ergo sum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

hep sorulan sorudur. Şimdi bizim üçgenle ne işimiz olurda bu soru hayatımızda karşımıza çıkar? :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sergen
    Sergen's avatar
    Erkek

sanırım 30 hocam ben öyle buldum :)

Hayat Bir Savaşsa Tek Silahın Aklın Ve İnancındır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Alfa açısının karşısında ki değer  ve hemen komşu değerin oranı tanjant değeridir. Karşı / komşu yani. Oda   kök2 / 1  yapar.    Tanjantın kök 2 olduğu değer de 60 derecedir.  Bence böyle yani alfa= 60

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
Toplam Hit: 2630 Toplam Mesaj: 19