Gercekte Format Nasıl Atılır
-
format formattır hızlısı makbül olanıdır 3 saat onu beklersek 82 tane pc formatlamak demek 82*3=246 saat yapar 10 gün sürer değmez
-
bu arkadaşın söylemek istediği harddiski biçimlendirdikten sonra işletim sistemini ve gerekli programları yüklemek için geçen zamandan bahsediyor bana göre
ben öyle anladım .
-
Arkadaşlar açıklıyorum.
Gerçekte format amuda kalkarak atılır. Denemediniz mi hemen amuda kalkın ve format atın !
Yada
Neden bilgisayara 2. kez format atılamaz, atıcak forma kalmamıştır.
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar açıklıyorum.
Gerçekte format amuda kalkarak atılır. Denemediniz mi hemen amuda kalkın ve format atın !
Yada
Neden bilgisayara 2. kez format atılamaz, atıcak forma kalmamıştır.
-----------------------------GÜLÜN LA
-
Gerçek format
format c: [enter]
hdd 250 mb ise süre değişir 1 tb ise değişir.. O bilgi işlemci airkadaşın çok iyi biliyormuş doğrusu olayı..
Mantığı lurdan kur burdan izmiremi daha çabuk gidiyorsun yoksa antalyayamı işte büyük hdd ye format attığını düşün antalyaya gidiyorsun :)
Şu anki windows 7 nin ve vistanın attıkları format quick format ondan uzun sürüyor. Öyle biosdan felan format atıyorum diyorsa onlarda aynıdır 250 mb ile 1 tb nin süresi değişir.
-
Donanımcıların bu bilmişliklerine hastayım zaten.
-
Hast bunu yazdı:
-----------------------------Gerçek format
format c: [enter]
hdd 250 mb ise süre değişir 1 tb ise değişir.. O bilgi işlemci airkadaşın çok iyi biliyormuş doğrusu olayı..
Mantığı lurdan kur burdan izmiremi daha çabuk gidiyorsun yoksa antalyayamı işte büyük hdd ye format attığını düşün antalyaya gidiyorsun :)
Şu anki windows 7 nin ve vistanın attıkları format quick format ondan uzun sürüyor. Öyle biosdan felan format atıyorum diyorsa onlarda aynıdır 250 mb ile 1 tb nin süresi değişir.
-----------------------------format c: /q ya alıştığımızdan
formar c: nın süresini unuttuk :D
3 saat sürmez ama 10-20dk gibi bişey sürüyordu sanırım.
-
xp kurulmağa başlarken normal formt quick format var.normal formatı diyor senin arkadaş
-
yalan atmışlar işte arkadaşım her şey açık ve net bilmeyen mi kaldı formatı allahesen. Eskiden İnternet Explorer nasıl açılıyor diyen insanlar şimdi format cdin var mı diye soruyor.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Quick Format, Normal Format, Hard Format, Wipe
Kavram karmaşası yaşamaya gerek yok, sonuç olarak yapılan iş aynı...
-----------------------------iyi de abi madem hepsi aynı neden karmaşık farklı farklı isimlendirilmiş ?