Gercekte Format Nasıl Atılır
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Quick Format, Normal Format, Hard Format, Wipe
Kavram karmaşası yaşamaya gerek yok, sonuç olarak yapılan iş aynı...
-----------------------------iyi de abi madem hepsi aynı neden karmaşık farklı farklı isimlendirilmiş ?
-----------------------------quick ve normal format atılmış makinelerden veri kurtarmışlığım var. hem de gigabytelarca.
wipe tamamen yok eder. gerekli midir? ev kullanıcısına gerekli değildir wipe falan.
-
YasamaK bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Quick Format, Normal Format, Hard Format, Wipe
Kavram karmaşası yaşamaya gerek yok, sonuç olarak yapılan iş aynı...
-----------------------------iyi de abi madem hepsi aynı neden karmaşık farklı farklı isimlendirilmiş ?
-----------------------------Bir bilgisayar diski, İçindekiler sayfası olan bir deftere benzer...
Elinde 1 mektup varsa, onu gidip boş bulduğu 12. sayfaya yazar ve daha sonra ilk sayfadaki içindekiler sayfasına gidip ben 12. sayfaya gelen mektubu yazdım yazar.
Sonra 2. mektubu yazmak için 14. sayfa boşsa gider oraya yazar ve içindekilere ben 14. sayfaya yeni mektup yazdım yazar.
Eğer sen ilk mektubu sileceksen, içindekilere gider ve 12. sayfada mektup yazılı yazısını siler. artık 12. sayfada birşey yoktur, (fiziksel olarak varsa bile artık bilgisayar içindekilere baktığında onu göremez ve oraya yeni br mektup yazabilir..)
eğer içindekiler sayfasını silersen quick format atmış olursun
eğer içindekileri silip, sonrada gidip tüm sayfaları silersen normal format atmış olursun...
eğer içindekiler sayfasını tüm diski inceleyerek hangi sayfa nerede bitiyo nerede başlıyo şekilde yeniden oluşturmak istersen hard format atmış olursun. (Günümüzdeki hiç bir disk firması bunu önermiyor, diskin fabrika cıkışını kullanmak en doğrusu, hard format diskin performansını bile düşürebilir, günümüzdeki sistemlerde)
eğer tüm diske tekrar tekrar 0 yazarsan bundada wipe yapmış olursun...
-
doğru söylemiş arkadaşın. IBMnin80lerdeki makinelerine win7 kurmaya kalk 3 ay bile sürer.
-
500 gb hdd wipe çektim 6 saat sürdü
-
ersn bunu yazdı:
-----------------------------500 gb hdd wipe çektim 6 saat sürdü
-----------------------------buyrun burdan devam edin :)