folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Geri Kafalımıyım Neyim?

Geri Kafalımıyım Neyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

geçenlerde okumuştum çiftçimizden buğdayı 25 kuruşa alıyolarmış.şehirler arası otobüs terminallerinde tuvalet 1.5 lira yani bi sıçmaya 6 kilo buğday gidiyo.

buna karşın 1500+tl lik telefonları herkesin elinde görüyorum.hani tamam paranız var harcıyosunuzda ne bileyim yazık değilmi ya?

yerli falan değil bu markaların hiçbiri paramız komple dışarıya gidiyo.biz intel amd diye savaşırken hiç farketmiyoruzki ikiside yabancı, her iki şekildede götümüze giriyo

ya cep telefonunda 1,5 ghz 4 çekirdekli işlemci nedir ya? hani bu telefona gerçekten ihtiyacı olan insanlar olsa tamam kullansınlar almaya paraları yetmiyosa ben borç vereyim.tüm dünya tüketimden başka bişey yapmıyo

yaratıcılık denen şey tüketicek daha cafcaflı bişey bulmak olmuş artık. biliyorum bi çok kişi bana gerikafalı diycek belkide "göt" edicek burda ama buğdayın kilosu 25 kuruş abi, karadenize git çay farklı değil, yada tütüne bak yine aynı.

asgari ücretle çalışan insanlar 2-3 ay bi telefon için çalışıyolar gözümle görüyorum.uzun ömürlü cihazlar falanda değiller

(not: karmakarışık yazmış olabilirim, duygulandım üzüldüm kendimi çok yalnız çaresiz falan hissettim ondan yazdım.hem zaten silerler bu konuyu.amacımda siyaset yapmak değil ) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

"sahip oldukların,sonunda sana sahip oluyor".

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

edit

http://www.leyladansonra.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

dün rusya konusunda olduğu gibi.

Eğer kendi ürettiğin malı kullanmayı kolektif hale getirmek istiyorsan yapılması gereken tek şey var.

Bunu siyasilerin aklına koymak.

Tayyip çıksa artık biz kendi malımızı kendimiz üreticez kardeşim. Telefondan çorabına türk malını biz üreticez bunu almaya teşvik edecek ki olsun. Fabrikalar kursun.

Oysa bizde ki durum çok fena. 

En adi mallar iç piyasaya kaliteli mallar dışarıya.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    MrMonk
    MrMonk's avatar
    Erkek

yok konuyu silerler yok beni göt ederler falan bu kadar aglamayaydın yazdıklarına hak verecektim az kalsın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bu anlattıklarında haksız bir durum varsa sıkıyorsa köylu bir iphone yapsın aq

Yani adam köylü doğdu diye buğday üretmesi gerekiyor gibi bir zorunluluk olsa haklısın.

Fakat serbest piyasada herkez istediği malı istediği fiyata alır, satar.

Birgun savas vs çıkarsa da 5 iphone verir 1 kg buğday alırsın köylüden =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Anlayana....

Okan Bayülgen+Hayko Cepkin-Consume Obey Die

http://www.youtube.com/watch?v=dXGFHvNbVtU

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu anlattıklarında haksız bir durum varsa sıkıyorsa köylu bir iphone yapsın aq

Yani adam köylü doğdu diye buğday üretmesi gerekiyor gibi bir zorunluluk olsa haklısın.

Fakat serbest piyasada herkez istediği malı istediği fiyata alır, satar.

Birgun savas vs çıkarsa da 5 iphone verir 1 kg buğday alırsın köylüden =)

-----------------------------

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    İsteyen istedigini istedigi fiyata alir . Pahali geliyorsa almaz yada almak icin 3 ay calisir o o kisiyi ilgilendirir kusura bakma ama biraz sacmalamissin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Başta otomativ olmak üzere, bilişim sektörü gibi katma değeri yüksek ürünlerin ithalatı cari açığın en önemli sebeplerinden. Malesef bunları engelllemenin tek yoluda dünya ülkeleriyle küsmek. wto, gümrük birliği anlaşmaları korumacı bir politikanın oluşmasını engellemekle birlikte ülkemizde zaten olmayan üretimin hiç gerçekleşmemesinede sebep oluyor. 

Açtığın bu konu yarı sömürge gelişmekte olan (!) ülkelerin acı durumunu özetliyor. 

Ricardo'nun karşılaştırmalı üstünlükler yasasına bakmanı öneririm. İngilterenin kumaş ve portekizin şarap üretmesinin verimliliği arttıracağı daha az maliyetle daha yüksek refah üretileceğini söylüyor. Tüm dünya bu düstur ile ilerliyor ancak tökezlemesi yakındır. Çünkü katma değeri yüksek ürün ve teknoloji üreten ülkeler gelişip dünyaya yön verirken, portekiz bir metre kumaş için 5 şişe şarabı üretmeye çabalıyor...

İşte ülkemizdede durum budur, evet yazıktır, tüketim toplumu olmaktan bir an evvel vazgeçmeliyiz, stratejik sektörleri belirleyip en azından bir kaç sektörde lider olup, teknoloji üretmeliyiz. Yoksa kaderimiz hep başkalarının elinde olacak.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
Toplam Hit: 3207 Toplam Mesaj: 26