Gezegenlerin İnsanlar Üzerinde Bir Etkisi Varmıdır
-
Böyle bir şey olabilirmi sizce arkadaşlar,
-
ben sanmıyorum ama kasdettiğin şey astronomi mi
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Böyle bir şey olabilirmi sizce arkadaşlar,
-----------------------------şuan hava çok sıcak her yerimden ter atıyor belki de sende öylesin nasıl hissediyorsun kendini?? muhakak kötü yada bunalımlı takılıyon ee güneş bir gezegense yıldız ise demek ki etksi varmış :)
-
çok uzaktalar bu yüzden herhangi bir biyomanyetik etkileri oduğunu sanmıyorum.
-
Bende sanmıyorum etkisi olacağını, kast ettiğim şey astoroloji değil,
-
yılın belli bir zaman kısmı nisan mayıs gibi aşırı derecede sürükleyici kabus desen değil mutlu desen değil aksiyon dolu garip ve kalktığımda etkisini hala devam ettiren rüyalar görüyorum bu üniversiteye başladığımdan beri yani 3 senedir oluyo. her sene bu aylarda oluyo bu olay aynı geçiş döneminde birden rüyalarım tekrar eski anlamsız düzenine oturuyo :W bunu bi arkadaşım gezegenler yükselenler bişeyler bişeyler diye anlatmıştı tabi tam olarak bilmiyorum sallamışta olabilir :|
-
var hocam.
ayriyeten ay ve güneşinde etkisi vardır.
-
etkisi varmı yokmu bilmiyorum ama her sene bu aylar bütün tanıdıklarım bunalım takılıyo. Bu sitede de varmı acaba bu aralar hayatının anlamını kaybetmiş arkadaşlar (:
-
Gezegenlerin canlılar özellikle insanlar üzerindeki etkisi belki çevrenin etkisinden de fazladır hocam.
Ayrıca burçlara inanın veya inanmayın kişiliğinizin oluşmasında etkisi çok büyüktür. Bu tercihleriniz seçimleriniz tüm hayatınızı ömür boyu kapsamakta ve anlık olarak gezegenlerin konumuna göre değişmektedir.
Buna etki eden ayın ve diğer gezegenlerin çekim kuvvetleridir .
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 23:15'da PanxeR tarafından düzenlendi. -
mesafeler sebebiyle bu çok olası görünmüyor. şu anki verilerle etkisi yok diyebiliyoruz. sanıyorum ki ileride etkisi kanıtlansa bile önemsenmeyecek kadar az olduğu da söylenecektir.
bununla birlikte astroloji bir pozitif bilim değildir. işin özü şudur ki eski medeniyetler gezegenlerden bahsederken aslında bir çeşit enerjiden bahsediyorlardı. yani mesela satürn etkisi dendiğinde gezegen olan satürn etkisi değil de bir çeşit enerjinin, başka bir gezegen adıyla da başka bir enerjinin etkisinden söz ediyorlardı. ancak bu gizemler sıradan insanlara açıklanmıyor, gizem okullarında eğitilen öğrencilere öğretiliyordu.
bunun sonucu olarak mesela bir tanrı heykeli yapıldı, okült okulların öğrencileri için bu heykeller belli sırları sembolize ediyorken sıradan halk bunları anlamayarak heykellere tapınmaya başladı veya böyle olduğunu zannetti.
sonuç olarak bunların gizemi hâlâ sırdır. astroloji gibi kavramlar ise bu sırları açıklayamadan sadece uygulamalarını hayata geçirerek insanlara bilgi vermeye çalışmakta. ne kadar güvenilir oldukları ise son derece tartışılır.
günümüzde hem eski okült okullar kalmadığından hem de bunların bilimsel verileri de elde edilememişken hayatımızı astrolojiye göre yönlendirmek akıl işi değil. yine aynı sebeplerden dolayı da bunları batıl olarak kabul etmek gerekir.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------Bende sanmıyorum etkisi olacağını, kast ettiğim şey astoroloji değil,
-----------------------------Sadece merakımdan soruyorum: madem bir kanı sahibisin o halde neden bir başlık açıyorsun?
Mesaj 27 Temmuz 2012 (Cuma) Saat: 23:42'da Fatih tarafından düzenlendi.