Gezi Parkı Eylemi Davası
-
Konu siyasi değildir..
Eylemler sırasında benim 18 yaşından küçük kuzenimi polisler içeri almıştı.Kuzenimin cebinden gülle ve bıçak çıkmış.Gençlik işte bıçağı sürekli taşıyormuş zaten.Eyleme özel değil yani.Kuzenimin babası öğrenmeden ben kendisini karakoldan amcasıyım diyerek aldım.Amcası olduğum yalanını da polisler söyledi.Burası pek önemli değil sonuçta çıkardım.Ertesi gün adliyeye götürüldü diğer 10 çocukla birlikte.Orada yanımıza 5 tane gönüllü avukat geldi sağolsunlar.Avukatlar takipsizlik falan çıkmazsa gönüllü olarak davayı üstleneceklerini söylediler.Ama o gün takipsizlik çıktı.Ya da ben öyle sanıyorum.Savcı bırakmış herkesi.
Aradan bu kadar zaman geçti geçen bana bir mesaj geldi.Kuzenimi sulh ceza mahkemesinde bilmem kaç sayılı dava numarası ile mahkemeye çağırıyorlar.Demek ki olay kapanmamış.
1-Davanın konusu hakkında nereden bilgi alabilirim ?
2-Hiçbir şey yapmadan gitsek nasıl bir sonuç çıkabilir ?
3-Neden mesaj gönderdiler.Dava konusunu anlatan tebligat falan neden gelmiyor ?
-
kuzenin burrdan davayı varmı yokmu öğrenebilir.
-
samaccc bunu yazdı
Bu işide mi e-devlet'e bağladılar amk.e-devlet şifremi unuttum.Neyse yarın gider alırım postaneden.Yine 10 tl girecek götümüze...
-
samaccc bunu yazdı
buradan sonra numarası cart curt öğrensin sonra gitsin o mahkemenin kalemine baksın oradan soyasına vs veya vatandaş girişi var uyapın oradan kendiyle ilgili mahkeme dosya bilgilerine ulaşabilir yada o gönüllü avukat dediklerin yapabilirler telefonlarını vs almadınız mı? -
Bu konunun sonunun nereye gideceğini biliyorum burayı alayım da ilginç olacak gibi.
-
SeRDaR bunu yazdısamaccc bunu yazdı
buradan sonra numarası cart curt öğrensin sonra gitsin o mahkemenin kalemine baksın oradan soyasına vs veya vatandaş girişi var uyapın oradan kendiyle ilgili mahkeme dosya bilgilerine ulaşabilir yada o gönüllü avukat dediklerin yapabilirler telefonlarını vs almadınız mı?Yok almadık avukatların telefonunu zaten baya zaman geçti.Orada da takipsizlik çıktı demişlerdi.Neyse hocam bana gelen mesajda dosya numarası var.Herhalde dosya numarasını bu https://www.turkiye.gov.tr/ giriş yaptıktan sonra sogulamaya yazacaz ? Peki benim alacağım e-devlet şifresi ile sorgulama yapılır mı, yoksa kuzenim kendi hakkındaki davayı kendi e-devlet şifresi ile mi görebilir sadece ?
-
mfatihbodur bunu yazdı
Bu konunun sonunun nereye gideceğini biliyorum burayı alayım da ilginç olacak gibi.
Nereye gidecek ya bir yere gitmez.Ben izin vermem bir kere ona..
Konuya bir avukat gelsede içimi rahatlatsa biraz...Bıçakta baya büyüktü şimdi.Hani babasının da haberi yok ceza falan durumu olursa niye haber vermedin, söylemedin muhabbetleri olacak.
-
hocam o gün sadece serbest bırakmış savcı sizi.
çünkü tutukluluk gerektiren bi suç işlemedikleri için.
telefona gelen mesajda hangi mahkemeden geldiği yazar.
muhtemelen sulh ceza mahkemesinde yargılanıcaklar.
kamu malına zarar verme, görevli memura mukavemet veya saldırı veya yaralama isnat edilen suçlar olabilir.
kuzenin yaşı 18 yaşından küçük olduğu için ve sicili temiz olduğu için yaa hüküm geri bırakılacak ya da ceza alacak 5 yılla ertelenecek.
o gün gelen avukatlardan birinin telefonu varsa onunla bi görüşün.
olmazsa çhd'yi arayıp yine yardım isteyebilirsin.
o da baktın olmadı yeğeninin yaşı küçük olduğu için zaten mahkemede barodan ücretsiz avukat isteyecekler.
suçu inkar etme gibi bi lüksü yok şu dakkadan sonra.
pişmanım toplum psikolojisiyle hareket ederek olaylara karıştım desin yırtar.
bu dkdan sonra bi 5 yıl uslu dursun yalnız yoksa paketlenir malesef.
MbK tarafından 23/Ağu/13 19:44 tarihinde düzenlenmiştir -
size yardımcı olan avukatlara ulaş hocam.
-
Tahminen bi bok olmaz ama başınız ağrır biraz.
-
hangi şehir hocam?