Gitar Almaya Karar Verdim
-
Selam hocalar,
Bu internette 2 3 video izledim çok heveslendim. Yani ben yavaş çalıp şarkı söylemek istemiyorum, sadece sevdiğim filmlerin soundtracklarını çalmak istiyorum. Şimdi 2 3 soru sorcam;
1- bana 100 den 150 tl ye kadar sağlam klasik gitar önerir misiniz?
2- Kursa felan gitmeden bu işi kendim bilgisayar başında öğrenebilr miyim?
3- Şu velet kadar ne kadar zaman da olurum?
http://www.youtube.com/watch?v=g5WB-p-QBJc
Yardım ederseniz çok makbule geçer. Bu arada gitarı internetten alcam.
-
kursa gitmeden bilgisayar başında zor öğrenir sıkılır bırakırsın. Bu velet kadar ise kursa gidersen 2 yılda olursun
-
puaha o veledin videosunu izleyip ben de gitar temin etmiştim bi tane :)
Desperado'yu falan dinliyordum paso 2 hafta sürmedi hevesim nerede olduğunu bile hatırlamıyorum şimdi:D
-
kurs şartsa giderim ya nolcak. Ama böyle çalabiliyim amk, kendim çalar kendim dinlerim evde:D bilgisayardan başka yaptıgım bişi yok.
-
qra51 bunu yazdı:
-----------------------------
kursa gitmeden bilgisayar başında zor öğrenir sıkılır bırakırsın. Bu velet kadar ise kursa gidersen 2 yılda olursun
-----------------------------ondan bi bok olmaz hacı 2 günde sıkılır bırakır zaten :) şuan edirnede olduğum için istanbuldaki en tembel insan.
-
AMpul bunu yazdı:
qra51 bunu yazdı:
-----------------------------ondan bi bok olmaz hacı 2 günde sıkılır bırakır zaten :) şuan edirnede olduğum için istanbuldaki en tembel insan.
-----------------------------ayip etttin moruk. Ben yaparım dediysem yaparım amk.
-
Tengri bunu yazdı:
AMpul bunu yazdı:
qra51 bunu yazdı:
-----------------------------ayip etttin moruk. Ben yaparım dediysem yaparım amk.
-----------------------------yap tabi olm hippi gibi tamtam çemberi oluşturursunuz sahilde , iyi kız kaldırılır :D
-
fatX bunu yazdı:
puaha o veledin videosunu izleyip ben de gitar temin etmiştim bi tane :)
Desperado'yu falan dinliyordum paso 2 hafta sürmedi hevesim nerede olduğunu bile hatırlamıyorum şimdi:D
-----------------------------adam gitar firmalarının ajanı amk.
-
hocam kursa gitsen iyi olur fakat en önemli husus bırakmamak. Yoksa kursa gidipte yine öğrenememekle sonuçlanır.
Ha bu konuda azimliyin diyosan pc başında da önemli bi yol katedersin. Ama bilen bi hocayla calısmak daha hızlı sonuç verir ve yaptığın yanlışları anında görebileceğin için alışkanlık haline gelmeden düzeltirsin. Sonradan düzeltmesi zor oluyor, kendimden biliyorum :) Ha yine yanlıs tutuşla calsam da calıyorum ama zorluyor. Klasik caldım 1 yıl kadar kendi kendime. 1 senedir de bass gitarım var onla avunuyorum.
Sonuç itibariyle kendi kendine de olsan, kursa da gitsen, başta çalamadıgın icin moralin bozulacak, eline alasın gelmeyecek, benim gitarın sesi bunlar gibi cıkmıyo diceksin falan ama belli bi aşama kaydedene kadar sabredersen, devam etmek icin gerekli motivasyonu sağlayacak kadar iyi çalarsın.
Birde gitar seçimini ucuz diye kötü gitarlardan yana kullanma. Takamine öneririm
Edit: şu videodaki çocuk aynı igor presnyakov gibi çalıyor diye icimden geçiyodu. Smells like teen spirit'i çalmış. Aşağıda yorumlara baktım
tantoxer 5 days ago -
Frank bunu yazdı:
hocam kursa gitsen iyi olur fakat en önemli husus bırakmamak. Yoksa kursa gidipte yine öğrenememekle sonuçlanır.
Ha bu konuda azimliyin diyosan pc başında da önemli bi yol katedersin. Ama bilen bi hocayla calısmak daha hızlı sonuç verir ve yaptığın yanlışları anında görebileceğin için alışkanlık haline gelmeden düzeltirsin. Sonradan düzeltmesi zor oluyor, kendimden biliyorum :) Ha yine yanlıs tutuşla calsam da calıyorum ama zorluyor. Klasik caldım 1 yıl kadar kendi kendime. 1 senedir de bass gitarım var onla avunuyorum.
Sonuç itibariyle kendi kendine de olsan, kursa da gitsen, başta çalamadıgın icin moralin bozulacak, eline alasın gelmeyecek, benim gitarın sesi bunlar gibi cıkmıyo diceksin falan ama belli bi aşama kaydedene kadar sabredersen, devam etmek icin gerekli motivasyonu sağlayacak kadar iyi çalarsın.
Birde gitar seçimini ucuz diye kötü gitarlardan yana kullanma. Takamine öneririm
-----------------------------gitar hakkında bilgi verir misin hocam biraz? Fiyat felan
-
Hocam öncelikle akustik mi, klasik mi istiyorsun?
Takamine gerçekten kalitelidir ve fiyatı biraz pahalı. min 350(edit:bu fiyatlardan başlar) gibi olur diye tahmin ediyorum. Pahalı gelirse, yamahanın modellerine bak internetten. Mydukkan.com da istedigin kadar inceleme yapabilirsin. stagg deneme şansım oldu akustik, o da fena değildi. Klasik diyorsan o fiyat aralıgında yamahalara bak derim
he is the next igor presnyakov :D