Gitar Almaya Karar Verdim
-
@frank sen igor diyince bi bakayım kimmi bu nasıl çalıyor falan diye adam yaşıyor ya http://www.youtube.com/watch?v=OFBuWtcfDiM
hocam benim de odada yatıyor bi klasik 1 ay kursa gittim kur kur zaten sonra başka işlerden ötürü bırakmak zorunda kaldım onlar çıksın aradan yine devam edicem en azından tutmayı akorları çat pat öğrendim gerisi gam solfej vs şimdi ara sıra elime alıp kurcalıyorum serileşmeye çalışıyorum kursa git bir ay da olsa en azından tutmayı öğrenirsin nolcak deme önemli ve şu var mesela fonda igoru dinliyorum şu an bu tarz şeyleri dinleyip gaza geliyo insan senin de paylaştığın videodaki gibi ama eline alınca hiçte öyle olmuyo yıldırmasın seni yani ben yılmadım henüz tın tın devam vazgeçmem defalarca bişey yapamasam da motivasyonumu kaybetmem diyosan durma -
Frank bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam öncelikle akustik mi, klasik mi istiyorsun?
Takamine gerçekten kalitelidir ve fiyatı biraz pahalı. min 350(edit:bu fiyatlardan başlar) gibi olur diye tahmin ediyorum. Pahalı gelirse, yamahanın modellerine bak internetten. Mydukkan.com da istedigin kadar inceleme yapabilirsin. stagg deneme şansım oldu akustik, o da fena değildi. Klasik diyorsan o fiyat aralıgında yamahalara bak derim
-----------------------------bana klasik lazım hocam. Baktım hepsi buradadan 70 tl ye bile var hemde baya şık görünüo. Anlamadığım onla bi 500 milyonluk arasında ne fark var ki
-
Tengri bunu yazdı:
-----------------------------Frank bunu yazdı:
Takamine gerçekten kalitelidir ve fiyatı biraz pahalı. min 350(edit:bu fiyatlardan başlar) gibi olur diye tahmin ediyorum. Pahalı gelirse, yamahanın modellerine bak internetten. Mydukkan.com da istedigin kadar inceleme yapabilirsin. stagg deneme şansım oldu akustik, o da fena değildi. Klasik diyorsan o fiyat aralıgında yamahalara bak derim
-----------------------------bana klasik lazım hocam. Baktım hepsi buradadan 70 tl ye bile var hemde baya şık görünüo. Anlamadığım onla bi 500 milyonluk arasında ne fark var ki
Klasik gitarlarda gövdenin agacinin cesidi ve el yapimi olmasi fiyati etkiler. Sesi daha kaliteli veren agaclar daha pahalidir -
Videodaki şarkı gitar için çokseslendirilmiş. Eğer videodaki şarkının notalarını bulup çalmak istiyorsan klasik gitar'da belirli bir seviyeye gelmen lazım. Kursa gitmeni öneririm. Gitar olarak (klasik gitar düşünüyorsan) Valencia CG160 veya Valencia CG170 öneririm. (gitarı almaya bilen biriyle gitmeni öneririm)
-
Tengri bunu yazdı:
Frank bunu yazdı:
-----------------------------Hocam 70 liralık gitarla 500 liralık gitarın arasındaki fark geceyle gündüz gibidir.
kısaca anlatacak olursam; Gitarın gövde, sap ve tuşe ağaç malzemeleri değişir. Bu hem tona etki eder hem de rahat kullanımı etkiler.
Arkadaşın biri 160 lira civarına yamaha aldı klasik. onun ev arkadaşıda görünüş olarak aynı ama ucuz bi gitar almış 60-70 liraya. yamaha olana bile çok iyi gitar diyemem ama başlangıc icin gitardan sogutmayacak kadar iyi. Diğerini konuşmaya bile gerek yok. Malzemesi çok kötü. İşçilik aşırı kötü. doğru düzgün notaları tam vermiyor. Tellerle tuşe arası mesafe cok fazla, kendi gitarımda rahat caldıgım parcaları onunla calamadım cunku tellere basıp klavyeye bastırmak cok güçtü ve cızırtılar cıkıyordu.
Şuandaki bass gitarım 480tl civarı mâl olmuştu bana.şimdilik memnunum gitarımdan ama 3-4 bin lira param olsa direk fender american standard jazz bass alırım :)
-
hacılar şu gitar nasıl, yorumlar genelde iyi fiyatıda uygun ama.
bir de klasik gitar kategorisi şu link, 100-150 civarı öğrenmek için uygun bir gitar önerebilir misiniz.
http://www.hepsiburada.com/liste/klasik-gitarlar/department.aspx?CategoryId=19018197
-
100-150 lira vericeniz gitar a o kadar çok özen göstermeyin tabi kötü de olmasın o kadar da ama bu gitarlardan fazla performans beklemeyin asıl seçiminizi bundan sonra öğrendikten sonra yapıcaksınız. KURSA kesinlikle gidin ki zorlanmayın fazla yol gösteren biri olursa daha kolay oluyor herşey.
-
AMpul bunu yazdı:
hacılar şu gitar nasıl, yorumlar genelde iyi fiyatıda uygun ama.
bir de klasik gitar kategorisi şu link, 100-150 civarı öğrenmek için uygun bir gitar önerebilir misiniz.
http://www.hepsiburada.com/liste/klasik-gitarlar/department.aspx?CategoryId=19018197
-----------------------------bende barcelona cutaway gitardan var gitar idare ediyor ancak telleri yeni başlayanlar için çok yüksek,ben alt eşiği törpüleyerek telleri indirmiştim.
-
ok