Gitar Konusunda Biraz Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Ehuehehee bunu yazdı:
    -----------------------------

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2.5 senedir gitar çalıyorum ve değiştirmediğim gitar kalmadı. Önce klasik gitar aldım ve 2 ay sonra sattım. Ardından ibanez elektro aldım, onu da 1 ay sonra aşırı zararına sattım. Daha sonra yamaha klasik gitar aldım, onuda zararına sattım. Şimdi fender elektro akustik var. Yani bu gitar işlerinden sabırsızlığım yüzünden baya zarar ettim.

Artık kesin olarak elektro gitar gitar almaya karar verdim, eğer yine maymun iştahlık yaparsam diye satmıycam şimdiki akustiğimi. :D Neyse başlangıç olarak basit bi gitar almak istiyorum. Benim aklımdan Washburn X12 QVS geçiyor ve iyi diye bilirim. Tabi sizinde düşünceniz önemli, ama sakın cort demeyin, özellikle x2. Sevmiyorum cort markayı. Fenderin alt sanayi Square'lere baktım onların başlangıç düzeyi için ucuz olan gitarlarıda 21 perdeli. Birde floyd rose, akor kilidi tremolo kolu gibi özellikler varmış. Tremolo kolu gibi özellikleri başlangıç için kullanmam diye düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olursanız, sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

-----------------------------
    Hoca Gedikgross'un web sitesinden o resimdeki gitardan arkadaşıma doğum gününde hediye aldım ama herifler o resimdeki renk yerine washburn x12'nin siyahını gönderdiler :S Arkadaşımla sonralarda konuştuğumda gitarın iyi olduğunu söyledi..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    sadece markaya bakılarak gitar alınmaz gerçektende ( ibanez grg 170dx ) karşılık olarak bu özelliklere ve +sına cort x6 sahip sadece adına bakarak gitar alma. hea bu arada saten 300 milyon luk gitarların en iyisi die bişi çıkaramayız biton alternatif var yamaha larada bakabilirsin madem cort sevmiosun ? grg 170dx in tonları sert tir klavyesi de güzeldir X6 yla karşılaştır istersen emme ?? CORT u nie istemionki :S ama fiyat farkıda var tabi neyse KARDEŞ BU GİTARIN SESİ YOKMU ?? BEN BULAMADIM DA Bİ DİNLESEK YAFFF ...

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ehuehehee
    Ehuehehee's avatar
    Erkek
    Mydukkan.com'da satılan bazı gitarların sesini koymuşlar aga bi bak istersen amfi felan onlarında var ordan almayı düşünüyorum bende
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

Washburn X12 QVS Elektro gitar

Gövde:Sert ağaçlar
    Köprü / Tremolo: Hardtail
    Kontrol: 3 yollu switch
    Klavye: Gül Ağacı
    Perdeler: 24
    Akort mekanizması: die cast tuners
    Sap bağlantısı: Vidalı
    Sap malzemesi: Akçaağaç
    Manyetik: Washburn HH manyetik

SES KAYIT SİTEDE MEVCUT DEĞİL :S  259,60 YTL

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibanez GRG170DX Elektro Gitar

Gövde: Ihlamur
    Köprü: FAT 10 köprü
    Klavye-Tuşe: Gül Ağacı
    Perde: 24 Medium
    Donanım: Krom
    Sap: Akçaağaç
    Manyetikler:
    Sap - PSND1 (H)
    Orta - PSNDS (S)
    Köprü -PSND2 (H)

ÖRNEK SES KAYITI VAR BİRAZ GİTARLA İLGİLENMİŞSİN SESİ ALGILARSIN...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Squier Bullet Stratocaster by Fender
    Model adı: Squier Bullet
    Seri: Squier Affinity Series
    Gövde: Sert ağaçlar
    Sap: Akçaağaç (maple)
    Klavye- Tuşe: Gül ağacı (Rosewood), 9.5” eğrilik yarıçapı (241 mm)
    Perde sayısı: 21 Medium Jumbo
    Teknik Detay
    - Köprü-üst eşik mesafesi 648 mm
    - Üst eşik genişliği 41 mm
    - Mekanik aksam Krom
    - Hard-tail 6-Saddle Bridge
    Manyetikler
    3 Single-Coil Manyetikler
    5 kademeli Manyetik Anahtarı
    Pozisyon 1. Köprü Manyetiği
    Pozisyon 2. Köprü ve Orta Manyetik
    Pozisyon 3. Orta Manyetik
    Pozisyon 4. Orta ve Sap Manyetiği
    Pozisyon 5. Sap manyetiği

Ses kontrolü
    Ton 1 sap manyetiği
    Ton 2 orta manyetik

Teller
    Fender Super 250L, (.009 to .042) Nickel Plated Steel p/n 073-0250-003

280,33 YTL

bak bunlar senin için alternatif daha vardır CORT sevmiyorum diosun o yüzden onu koymuyoruz ESP lerde 500 den başlıo saten oda gitti otomatik. sen şimdi ANFİ de alıcaksın mecbur onada bayılıcan güzel bir para...ona göre hesabını yapıcaksın alıcaksın artık ne diiyim...En son verdiğim gitarda FENDER boru diildir ama marka dan kazanıyoda olabilir sonuçta senin yapacağın Müzik önemli Tonları hafif mi sertmi ona göre... 

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ehuehehee
    Ehuehehee's avatar
    Erkek

Bende elektro gitar amfisi Marshall mg10cd var 10 watt. Overdrive özelliğide var yani, elektro akustiğe bağlayınca overdrive yapabiliyorum. Ordan geldi zaten elektro hevesi. Square lerde 21 perde var, ondan onlarıda alamam ibaneze kaldık o zmn :D

Toplam Hit: 4679 Toplam Mesaj: 16