Gitar Nasıl Akord Edilir?Teknikleri?
-
mi sesini bilen herkes akord edebilir. ben notaların cogunu tanırım ama mi yeterlidir.. mi yi iyi dinleyin.. guitar pro yuklersenız yardımcı olur program sıze
-
kivanchh bunu yazdı:
-----------------------------
OBAA beyler buldum
http://www.mygitar.com/dl_info.asp?id=3
tek gereken sey mikrofon harika oldu falla gitar herkese tesekkürler yardımları icin.Programı acın direk en üstteki tele vurun o kendisi buluyo tam ordaki en soldaki en kalın tel ona göre vurdugunuz teldeki sesle o cubugu getircek ordaki yerlere cubugu en ortaya getirmeye calısıyonuz cok harika.ya arkadaslar ben indirdim ama programı calıstıramıyorum yani calısmıyo ne yapabilirim lütfen yardım ediiin :(
----------------------------- -
muhakkak ogrenmıssındır bıkac solo parca degılmı ?
misal sarkı olarak caddelerde ruzgar ...
onun solusunu kullanarak akor et
kulakdan anlarsın ses tonunu yakalamaya calıs
Am- Dm -E akorlarını kullanarak solosunu vurgula ses tonunu yakalamaya calıs
bence en ıyı akor seklı iyi bıldigin parcadan yola cıkarak yakaladıgın ses tonudur
-
aaaa bunu hiç denememiştim sağoll :)
-
En basidinden gidersin bi müzik markete tuner alabilir miyim dersin verirler kullanacağın akorların simgelerini ezberlersin(E A D ) ekranda # yada b harfi vardır telin durumuna göre sıkarsın yada gevşetirsin
-
işte o oyle olmaz
bu sekılde sağlıklı sonuc alamaz
adam onu yapabılecek kadar gtar telınden gtarının sesınden anlıyo olsaydı bu konuyu açmazdı
en basıt ve saglıklı yontem en ıyı bıldıgınız sarkının düzesınden ılerlemek... sesını ıyı tanıdıgın ıcın o sesı yakalayana kadar akordlarsın zaman ıcınde zaten gtarın sesı oturur yerıne
-
hortlattığımın farkındayım bu gitarlarda akord kaçma diye bi olay varmış klasik var bende yeni yeni başladım alınan yerdeki adam ben şimdi ayarlıyorum ama siz burdan çıkarken bozulucak falan demiş paso ben gitarı akord etmekle mi uğraşıcam bi teli ayarlarken öteki telin akordu kaçıyo bunun için yapılabilecek bişiy yok mu ?
-
kilit sistemi şart. aksi halde mecbursun. bir luthiyer'e git derdini anlat, güzel bir kilit yaparlar..