Gitar Öğrenmeye Başlama Konusunda Birkaç Sorum Var?
-
bir kaç sorum var (önerileriniz daha önce hiç gitar çalmamış birisini dikkate alarak olursa sevinirim),
1)Gitar öğrenmeye akustik gitar'la yahut klasik gitarla başlamanın bir önemi var mı?
2)Gitar'ı internettten satın almanın bi sakıncası var mıdır?
3)Gitar kursuna başlamadan önce öğretecek hocanın iyi olduğu nasıl anlaşılır?
4)Gitarı sadece popüler şarkıları çalabilmekten öte bir amaçla öğrenmeyi düşünen birisine önerileriniz ne olur?(azim-sabır onları geçtik)
5)Aramızda konservatuarda okuyan birileri var mı ?
aklıma gelen sorular şimdilik bunlar.
-
edit:1- i yanlış yere koymuşum :)
1- klasikle başla, akustik çok sonra, ikisinin tellerine basmak arasında dünya kadar fark var, eğer akustikle başlayim ben artizim diyorsan, gider o parmakların.
ızdırap çekersin resmen :D
Ve sıkıldığın zaman bırak gitarı, sadece istediğin zaman çal, canın sıkkınken de eline alma gitarı, zor bi iş olduğu için çabuk vazgeçebilirsin, ya da soğuyabilirsin.
Bi de yaz akşamları ateşin etrafında "akdeniz akşamları" nı çalma plz :)
2- Git gitarını kendin seç. Al sırtına hiçbiyere çarpmadan gel evine :)
3-Daha önce o hocadan ders almış elemanlar bul onlarla konuş, hoca kaç yıldır çalıyor? başka neler çalıyor, "ne tür müzik dinliyor"? bunlar önemli öğren.
4- En önemlisi - Eric Clapton, B.B. King, Mark Knopfler (Dire Straits) dinle, bu büyüklerin adını duyduğunda, besmele çek, selavat getir :P
Halk müzikleri dinle, ispanya, irlanda, iskoçya, italya gibi kulağını geliştir, bir dee, "100 Greatest Rock Guitar Solos" diye arat bunları hepsini dinle.
bulamazsan ben bi şekilde sana ayarlarım :)
Hadi kolay gelsin.
Hıı 5- Fizik okuyom :)
-
1)klasikle akustik gitarın en büyük farkı telleridir. ileride hangisi çalmak istiyorsan onu al. (akustik tavsiyemdir)
2)mydukkan.com dışında bi siteden alışveriş yapma derim..(daha önce ben aldım, bozuk mal göndermiyorlar)
3)hocanın iyi olup olmadığını bilemezsin :) arkadaş çevrene sor, referans al öyle seç hocanı..(bilen bi arkadaşından öğrenmek daha makbuldur aslında)
4)hiç acele etme.5)lise okuyorum :P
-
1-Klasik gitarla başla hocam akustiğin telleri sertir ,parmkaların sertleştikçe onuda çalarsın sorun olmaz..
2-Tabikide yoktur özellikle mydukkan.com tercih edebilirisn..
3-Konservatuarda okuyan öğrenci bul hem ucuz hemde kuralına göre öğrenirsin..
4-O senin müzik tarzına bağlı hocam eğer gerçketn iyi olmak istiosan hergün düzenli 3-4 saat çalış,sonuç verecektir...
Edit:elektro çalmaya karar verirsen bi gün bar programı yapan aktif sağlam bi eleman bul,müzik tarzında o adamla uysun...
-
@erbogan : popüler şarkılardan kastım zaten yaz akşamları ateşin etrafında akdeniz akşamları tarzı şeylerdi... o hususta rahat olabilirsin..:) halk müziği konusunda isponyol müzikleri gerçekten gitarı konuşturur nitelikte..bulamazsam müzik konusunda sana ulaşırım. tşkler..
@by_kamu:akustik gitar'ın bi çekiciliği var bende klasikten daha çok hoşuma gidiyor ama söylenenlere bakılırsa (yeni öğreneceğim için) biraz daha araştırmam gerekecek.çevremde buna fazla ilgi duyan yok.var aslında da akdeniz akşamı çalangillerden..
@korhan:elektro şimdilik düşünmüyorum , gitara hepsiburadan'a bakmıştım. o siteyi de inceleyeceğim ama önce hoca bulmadan aceleye getirmek istemiyorum..
-
İlk gitara başlayınca sağ elin tırnakları uzayana kadar bayağı su toplar özellikle sağ el tabi akustikle başlarsan parmaklarına yazık olur o nedenle klasikle başla
Dünya kadar gitar satan yer var internetten almak yerine oralardan almak daha mantıklı.
Hocayı bilemezsin çevreye sor
Zaten kursa gidersen verirler Arenas diye bi kitap diye geçiyor sanırım turuncu bir kitap orda exerciselara çalışırsın( Kitap İspanyolcaydı sanırım :D )
Konservatuara gitmedim ama 6 senedir çalıyorum..
-
valla bu gıtara ılk baslayanlar konu acınca hep soolerım sooledımde ben 12 telli akustıkle basladım gıtara evımde o vardı emektar cokda guzel hala durur akustık gıtarın tınısı ve sesı onemlıdır
sen bosveer demısın ama onemlısı azım ben kıbrısta ogrencıyım ve canlı muzk yapıyorum ve daha hiç ama hiç hoca yuzu gormedım he en buyuk hocam googleydı :)
akor nedır den basladım he sıte tavsıyesı ıstersen www.gitarakor.com u tavsıye ederım gıtarı senın alman onemlı tınısına bakarsın sesıne bakarsın ama ılk olarak ucuz bı ogrencı gıtarı 2. el bıle olabılır senın ıcın bence en ıyısı onu ye yut sonra emektar olarak kalsın sonra gıt canlı bı gıtar al derım bence...
-
@ilker06 internet derslerinden faydalanmak istemiyorum..dediğin gibi faydası olabilir ama iyi bir gitar hocası bulabilirsem benim için daha iyi olacağını düşünüyorum..sabır-azim konusunu boşvermişliğim yok onun bilincinde olduğumdan öyle dedim.gitar alma konusunda söylediklerini okudum...
-
1-) basit bir klasikle başla. o sırada para biriktir. çok iyi öğrendiğine kanaat getirince süper bir akustik al. o sırada ilk aldığın dandirik gitarı kır.
2-) yoktur. ama imc çarşısından alman önerimdir eğer istanbul'da yaşıyorsan. hem ucuz hem kaliteli. hem belki seni keşfederler hemen bir kaset yaparsın. albüm değil kaset. evet.
3-) referanslarına bak. sadece para için değil severek yaptığına emin ol.
not: eğer sadece öyle günlük, uyduruk şarkılar çalabilmek için öğrenmek istiyorsan şimdiden bırak. şimdi bırakmazsan tam olayın ortasında bırakırsın. ha yok 'ben çok seviyorum müzik yapmak için doğmuşum, bu benim hayatım' falan diyorsan günde 6 saat falan çalışmak sana koymaz zaten. azim sabır lakırtısı istedikten sonra zaten oluyor. nokta. -
@epigonion: keşfedilip müzik piyasasına atılma gibi bir hedefim yok yani gitar, para için yapacağım son şeydir.yorumlarımda da bahsettim zaten gündelik şarkıları öğrenerek gitar hevesimi tatmin etmek gibi bir niyetinde değilim.Nota öğrenmek, notaya baktığımda çalabilecek , bilgisayarım kadar hayatımın bir parçası olabilecek bir şey diye hevesleniyorum ama bakıcaz..
-
hocam sen hangisini çalıcaksan onla başla nedendir bilinmez ortalarda klasikle başlanması gerektiği gibi saçma sapan bir hikaye dolaşıyor önceden klasik gitar örenirsen sadece önceden klasik gitar öğrenmiş olursun