Gitar Öğrenmeye Başlama Konusunda Birkaç Sorum Var?
-
gundelık hayat ıcın basıt bı kac akor ogretecekler sana once cok sıkıcı gelecek hemde cok parmak egzersızı falan filan ama sonra yavas yavas cok eglencelı gelmeye baslayacak ve zamanla ıstedıgın gıbı notaları okumaya baslayacaksın gıtarın o kuck sapında bı dunya gızlı kolay gelsın basarılar dılerım..
-
Klasik bi gitar almak istiyorum hazır konusuda varken yeni bi konu açmakdansa burdan devam etmeyi uygun gördüm.
Klasik gitar alacağımı belirttim ama marka konusunda hiç bi bilgim yok
önerebileceğiniz bi marka var mı?
-
tahta bunu yazdı:
-----------------------------
Klasik bi gitar almak istiyorum hazır konusuda varken yeni bi konu açmakdansa burdan devam etmeyi uygun gördüm.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1750&gid=564 şu mesela başlangıç için :)gerekli adit büdüt : fiyati biraz tuzlu ( ne birazı be :D )
-
gitarda klasik gitarla başlamak diye birşey yoktur. 0 dan elektro ile de başlayabilirsin. sadece akustik ile klasik birbirine benzer. elektro apayrı bi enstrümandır tabi.
önce yapacağın müzik tarzını iyi belirlemen gerekir. bencede klasik yerine akustik alman daha iyi olacaktır. tonları daha metalik ince ve hoşnut edicidir.
2- alacağın yere bağlı. mydukkandan çok alışveriş yaptım tavsiye ederim. kontrol edilip gönderiliyor. 24 saatte elinde.
3- hocanın genç olmasına bak derim. kumsal gitaristi olmasın. armoni bilgisi olan şöyle 13-14 yaşlarında gitara başlamış 25 30 yaşlarında bir hoca yeterli olur. gidip 40 50 yaşındaki adamlardan birde topluca ders alırsan hiçbir yararı olmaz.
4- günlük olarak saatlerini vermen. 10 dakka parmak egzersizi yapıp bırakmaman. yeteri kadar hızlandığını hissetsen bile her gitarı eline aldığında belirli birkaç egzersizi yapmalısın. parmaklarını açmalısın. ilk gitara başlangıçta ellerin soyulup nasırlaşabilir bir gün ara verip çalışmalara devam etmelisin v.s v.s kısaca azim..
5- konservatuar okumadım.
-
Blitz bunu yazdı:
tahta bunu yazdı:
------------------ < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> -----------
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1750&gid=564 şu mesela başlangıç için :)gerekli adit büdüt : fiyati biraz tuzlu ( ne birazı be :D )
-----------------------------hocam naaptın ya:) başlangıç için bunu alırsak ilerisi için evi arabayı felan mı satacaz.
ben o gitarı kullanmaya kıyamam. hatta ben kanepede yatar, yatağıma da onu yatırırım yaw:)))))
-
Blitz bunu yazdı:
tahta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam naptın sen yaw :D
-
ben müzik öğretmenliği okuyan ve de bölümü gitar olan birinden ders alıyorum hem onlar pedagoji dersleri alıyolar
yani nasıl öğreteceklerini biliyorlar. bence konservatuar okuyan yrine bi müzik öğretmenliği okuyan birinden ders al
daha etkili olur.zaten bu adamlar enstruman çalarak girmişler buraya
-
Bu gün bir gitar hocasıyla tanıştım, klasik gitar çalmamın daha iyi olabileceğini söyledi.
eğer bir iki tele vurupcanın sıkıldığında 3-5 şarkı çalıp öğrendim diyeceksen canın sıkıldığında bırakacaksan hiç başlamayalım diye en başından sordu..
biraz anlattı, gelen öğrencilerine nota öğrenmeleri için biraz zorladığından bahsetti.
yan flüt, saksafon , piyano , bateri ve bağlama çaldığını öğrendim.kendi hazırladığı bir kitapçıktan bahsetti .
kurs ücreti için de çok düşük bir miktar istedi.Nota öğrenmedeki ısrarı ve bu konuda disiplinli olduğu sanırım askeri bandodan emekli oluşu..
sanırım bu hocadan müsait bir zamanda eğitim almaya başlayacağım..
konuya mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim..
@livaneli bu konuya bahsettiğim hoca da dikkat çekti,iyi gitar çalabilir belki ama herkes iyi gitar öğretemez,kuralları bilir ama sırasını öğrenciye nasıl vereceğini
bilmeyebilir diye değindi..