Gittim Ve Döndüm ( Win 10 Maceram )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2010
    Erkek

    Öncelikle mesajı telefondan yazıyorum hatalar affola 

    Windows 7 kullanicisiyim bende çoğumuzun yaptığı gibi win10 u rezerve ettim geldi ama PC uyarı vermedi bende nette aradim buldum indirdim 3 GB ti boyut etkileyiciydi. Tek tıkla setup yaptım USB vs gerekmedi çok iyiydi neyse yaklaşık 1 saatte yükledi. Ve hantaldı tam anlamıyla olmamıştı yanı bir şeye tıkladığınızda yaptığı görsel efektler göz doldurucu ama yavaş bir sistemi gizlemek istemişler sanki öyle saçma bir hava verdi.Begenemedim ama ısrarla 3 gün kullandım driverlarin çoğunu halletmiş zaten kurulumda size pek birşey kalmamış masaüstü resmine kadar saklamıştı hiçbir veri kaybı yasamadim. Açılış çok yavaşlamış HDD %100 doluyor ve sistem kilitlenme noktasına geliyor ( çok sık oluyor cozemedim bu hatayi) tablet moduna meraktan 1 kere falan tikladim gereksiz bence yeni alt bar mantıklı olmuş metro ile klasik başlar menüsü tam anlamıyla saçma istediğim hiçbir şey artık yerinde değil ama en sacmasi torrent kmplayer gibi programlarda pixel hataları sanki torrent 600*800 geri kalan tum şist 1920*1080 gibi gprunuyor puslu büyük yazılı bir hale geldi görseller bozuktu sonuçta geri döndüm yine veri kaybı olmaid yarım saate döndüm çok ta mutluyum 

     

    Kısacası bu windows iyi güzel olur ama stabil olmalı ve hizlandirilmali


    I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyoteknoloji
    Biyoteknoloji's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Temmuz/2015
    Erkek

    saf cocuk sifir kurulum yap boyle amlayamazsin adamlar onca yil arge yapsinlar sonra bu bebe gelsin gömsün allah bilir hangi uyumsuz donanimlarla calstirdin da boyle oldu. 


    Love is nothing without fucking.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Bazı yönleri hızlı olabilir ama gözle göremeyeceğin kadar hızlı olması gereken şeyler saniyeler sürünce kafayı yiyor insan. Windows 8 ile birlikte dosya kopyala, taşı sil olaylarının içine tam olarak sıçmışlar. Tek tıklama ile iki dosyayı da tut özelliğini kaldırdılar. Dizsüstü bilgisayarda orjinal windows 7 vardı windows 10'a bakayım dedim klasörün birinde 3 dosya var siliyorum 2 saniye sürüyor. 10-20 KB'lık 3 dosyayı 2 saniyede silmenin mantığı nedir. Ben tüm efektleri kapatırım her zaman millete efekt göstereceğiz diye ben 2-3 dosyanın silinmesini saniyelerce bekleyeceksem sokarım öyle işletim sistemine. Adam gibi yapsalar para verip alacaktım şu anda üstüne para verseler kullanmam.

    Bilgisayarda dosyalarla çok uğraşmayan, büyük programlar kullanmayan, film, müzik indirip facebook'a giren adamlar wooooooaaww adamlar harika yapmış diyip bize beğenmediğimiz için küfür ederler.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2014
    Erkek

    valla developer sürümü ilk çıktığından beri kullanıyorum şuanda ent. sürümünü kurdum netten indirip windows7 8 8.1 yanında halt etmiş hızı görselliği ve kullanışlılığı daha iyi. daha masaüstünü görmeden tüm driverları çekip kuruyor sistemine. yılların internet explorer ı gitti edge geldi diğerine göre daha iyi şimdilik. sen şimdi o kadar kötülemişsinde bence microsofta bok atmamak lazım bi hatayı kendinde ara. kaldıki özellik olarak multi desktop bi yerlerde hala gizli yakında oda çıkacak. sesle komut sistemide geliştiriliyor şuanlık. herşeyi geçtim visual studio 2015 de gayet güzel çalışıyor. bi üstad dosyayı 2 snde siliyor diyor ama benim pc milisaniyede siliyor

    furkiak tarafından 07/Ağu/15 00:52 tarihinde düzenlenmiştir

    Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Sıfır kurulum ile i3 2.30 ghz laptopum yaklaşık 50 saniyede açılıyordu, bilgisayar dolup hdd hantallaşınca açılış süreci 1 bucuk hatta 2 dakkaya kadar cıkmıştı (açılıp wirelesin felan baglanmasını bekliyodum bide) lan dedim win 10 yüklersem kaldırmaz win7 de böyleyse felan ama önce yükseltip sonra temiz kurulum yaptım...

    Abartmıyorum açılış süresi 16 sn. :) yavaslama donma takılma yok, gerçi şuan boş kullanıyorum hiç bişey yüklemedim ama biraz pc yi doldurup öyle deneyeceğim. Ayrıca Başlat menusunu özelleştirip istediğimi elimin altına yerleştirebilmem hoşuma gitti bunu kolay bi şekilde pratik yapabilmek iyi olmuş.. ayarlar sayfası gayet iyi.. önemli ayarlar zaten elinin altında arama yaparakta hemen ulaşabiliyosun diğer ayarlara.. Genel olarak bence iyi olmuş ama bunu demek için biraz kullanmak gerek sonucta fazla bişey yüklü olmayan boş bi pc ile kullanıyorum şuan..


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2014
    Erkek

    Hocalar cihazlardan da kaynaklanıyor bu durum. 

    Donanım özelliklerin ne ki hocam da açılışın falan yavaşlığından bahsediyorsun? 

    Rezerve et seçeneği geldiği gün ettim ve bekledim.

    Güncellemeye hazır olduğunu söyledi aradan geçen zamandan sonra. Güncelle dedim ve 0 hata ile başlayıp, 0 hata ile tamamladı. 

    Şuan canavar gibi bir işletim sistemim var, durduk yere insanın canı bilgisayara oturmak istiyor.

    Kullandığım grafik yazılımlarından da daha yüksek verim almaya başladım hız olarak. Bir tek ( SADECE TEK ) sorunum, güncellemeden sonra temanın rengini falan değiştirmek icap etti. Değiştirdikten sonra Corel Draw'ın üst menüsü yok oldu, yok oldu derken, metin + arkaplan aynı renk olunca görünmüyor. Düzeltmeye uğraşmadım, uğraşsam düzelir, renk bu. 

    Onun dışında Windows 10 galp diyorum. 

     


    Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    sıfır kurulumu orjinalliği bozmadan nası edionuz ?

    bir de sıfır kurulumla update arasında hakkaten dağlar gibi fark var mı ? (mantıken vardır gerçi..)

    nurulmac11 tarafından 07/Ağu/15 01:00 tarihinde düzenlenmiştir

    black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2014
    Erkek

    windows 10 temiz kurulum ile yükledim kullandım şuan hala kullanıyorum dvd bozuk  olmasa windows 7 dönecem gerçek anlamda bir sorun var ne bişeyi kapatabiliyorsun ne özelleştirme var kör insanlar için hazırlanmış gibi simgeler var hızlanma felan yok ben bişey anlamadım yada  interneti sürekli bir sömürme var internet tarayıcısı güzel olmuş ama alt yapı değişmemiş güncel olmak isteyenler kullansın ama windows 7 dönmek en iyisi ilerde windows 10 gelecek güncellemeler ile windows 8 dönecek

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2007
    Erkek

    crackli win7 vardı bende rezerve etmiştim bu gün geldi güncelledi. şu an kullanıyorum ve bana baya iyi geldi çok stabil çalışıyor hiçbir donma kasma görnedim.


    Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    Temiz kurulum henüz yapmadım.

    Windows 8 ile metro arayüzü ilk geldiğinde bu masaüstü ile metro arasındaki uyumsuzluğun giderilmesini istemiştim hep. Masaüstü-metro geçişlerinde, metro uygulaması-masaüstü uygulaması arasında sanki işletim sistemini değiştiriyormuşsun gibi bir his yaratırdı. Windows 10 ile bu olayı aşmışlar, temaya bir bütünlük kazandırmışlar; bu çok hoşuma gitti.

    Windows 8.1'de arada klavyede sıkıntılar  meydana geliyordu F tuşları, Alt Gr vs. çalışmadığı oluyordu sık sık, bu sıkıntı düzeldi.

    Yılların IE kullanıcısı olarak Microsoft Edge'i çok beğendim. Hızlı, arayüzü güzel. Bir de şu Sık Kullanılanlar içinde arama yapabilsek harika olacak. Tek eksiği çok fazla ram yiyor. Belki bende böyledir ama özellikle Facebook,Twitter gibi sitelerde bir sekme 500mb'a yakın ram kullandığına şahit oldum.

    Temaya geri dönecek olursak, renk yönetimi güzel ancak görev çubuğu ve başlangıç menüsüne ikinci bir renk seçebilirsek çok daha güzel olacak.

    Bildirim merkezini de çok beğendim şahsen.

    Her şeye rağmen bazı sıkıntılar yaşanabilir, normaldir. Sistem daha yeni bir sistem, gerek sistem kaynaklı gerek üreticilerden kaynaklı (uyumlu driver yayınlamamak gibi) sorunlar normaldir ve zamanla düzelecektir.


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Windows 7 kullanicisiyim bende çoğumuzun yaptığı gibi win10 u rezerve ettim geldi ama PC uyarı vermedi bende nette aradim buldum indirdim 3 GB ti boyut etkileyiciydi. 

    Günlerdir ana menüde windows 10 saatler kala diye bir konu vardı. bakaydın bu kadar beklemezdin. boyutu normal.

    Tek tıkla setup yaptım USB vs gerekmedi çok iyiydi neyse yaklaşık 1 saatte yükledi. 

    Normaldir ssd diskte bile bu kadar sürüyor upgrade olayı ve upgrade yapmak için usbye ihtiyacın yok.

    Ve hantaldı tam anlamıyla olmamıştı yanı bir şeye tıkladığınızda yaptığı görsel efektler göz doldurucu ama yavaş bir sistemi gizlemek istemişler sanki öyle saçma bir hava verdi.

    Sıfırdan kurulum yapmadığın sürece elbette hantal. Senin eski işletim sisteminde yaptığın ayarları, optimizasyonları, başlangıç programlarını olduğu gibi geçirmiyor. 

    Begenemedim ama ısrarla 3 gün kullandım driverlarin çoğunu halletmiş zaten kurulumda size pek birşey kalmamış masaüstü resmine kadar saklamıştı hiçbir veri kaybı yasamadim. 

    Ne kadar güzel. 

    Açılış çok yavaşlamış HDD %100 doluyor ve sistem kilitlenme noktasına geliyor ( çok sık oluyor cozemedim bu hatayi) 

    Yukarda sebebini söyledim.

    tablet moduna meraktan 1 kere falan tikladim gereksiz bence yeni 

    Windows 10 telefon, tablet, pc ve xbox için çıktı amaçları global bir işletim sistemi ortaya çıkarmaktı tablet modu bu işe yarıyor

    alt bar mantıklı olmuş metro ile klasik başlar menüsü tam anlamıyla saçma istediğim hiçbir şey artık yerinde değil 

    yeni başlat menüsü daha kullanışlı ve arama olayı daha ayrıntılı. hiç bir şey yerinde değil çünkü upgrade ettin ayarlamazsan yerinde olmaz.

    ama en sacmasi torrent kmplayer gibi programlarda pixel hataları sanki torrent 600*800 geri kalan tum şist 1920*1080 gibi gprunuyor puslu büyük yazılı bir hale geldi görseller bozuktu 

    yine ayarlarını (dpi scaling) yapmamanla ilgili bir sorun olmakla beraber multi platform işletim sistemi olduğundan dolayı fontlardaki antialiasing teknolojisini değiştirilmiş. Gözün alışması için bir kaç gün gerekiyor.

    sonuçta geri döndüm yine veri kaybı olmaid yarım saate döndüm çok ta mutluyum 

    mutluluklarının devamını dilerim.

    Kısacası bu windows iyi güzel olur ama stabil olmalı ve hizlandirilmali

    hız konusunda sıkıntı yok, stabilite konusunda da bir sorun yaşamadım.


    :|
Toplam Hit: 3102 Toplam Mesaj: 23
vs windows 10 windows7