Gizlenmiş Resim Nasıl Yapılır? (Ps Ders 1)
-
Arkadaşlar yapmak istediğim şey ukalalık değil paylaşmak. Başlık yanlış anlaşılmasın. Bu dersin içeriğine daha önce nette rastlamadığımdan dolayı ve sadece bir resim görüp onun üzerinde kafa yorduktan sonra kendi yöntemimi geliştirdiğimden ötürü bu dersi rahatlıkla ilk ve tek olarak burada işliyoruz diyebilirim.
Tekrar ediyorum niyetim kimseye ders vermek falan değil sadece yöntemini merak eden arkadaşlar olabilir, yada ps konusunda kendisini geliştirmek isteyenler olabilir onlara bir nebze olsun değişik bir uygulama ile yardımcı olmak istediğim için (ayrıca cidden merak edip soranlar oldu onların hatrına binaen) konuyu açmakta fayda gördüm.
buyrun resimli anlatım: (biraz vaktini aldı ama feda olsun :)
Öncelikle bitmiş hali:

-

-
abi ne diyon ne ukalalığı töbe de varya ne kadar makbule geçti bilemezsin harbi ciddi ciddi çok ama çok saol çok işimi gördü
-
abi teşekkürler bu güzel bilgiler için bu arada bilmem kaç metre uzaklaşmaya gerek yok ekrana çaprazdan bakınca görünüyor resim
-
ya ben ders biçiminde hazırladığım için çokta dikkate alıp böyle aşırı aşırı hassas çalışmadım açıkçası. Ana hatlarını anlatabilmek adına yaptım bişeyler geçtim. Ha çalışmayı benimseyip geliştirirsiniz hatta daha iyisini yaparsınız sevinirim valla. Benim maksat muhabbet olsun heveslilerine bir nebze bilgi verebilmek.
Çünkü vakti zmanında bu sitede "benden daha iyi ps kullanan gelsin alnını karışlarım" diyen zübükler bir tane ders koyamamıştır şuraya. Ben onlara çok kızdım. Hiç bir zaman ps de çok iyiyim demedim yine demem benden fersah fersah önde olan arkadaşlar var sadece paylaşım ortamı yaratayım diyerek böyle bir şey hazırladım. Yoksa tam tersini yapıp milleti eleştirip "şu olmamış bunu beğenmedim" gibi ahkam kesipte paylaşım adına bir sik koymayan yahudi zihniyetlerinden hiç farkım kalmaz. Hani "açık kaynak kodu" gelişim ve paylaşım için iyidir ya, o hesap yaptığım bir şeyi öğrendiğim bir yeniliği paylaşarak 1 kişi de olsa faydalı olmak adına burada yayınlamak gereği hissettim.
-
Bildiğim kadarıyla bu şekildeki resimlere stereogram deniliyo. Bi ara baya bi kafayı takmıştım böle resimlere. Gizli resimleri görecem diye gözleri bozduk :) Bi ara bende böyle resim yapmak için bi program vardı. Bulabilirsem linkini eklerim buraya.Tabii isterseniz...Teşekkür ederim.
ahada buldum..
LİNK: (2.8 MB)
http://www.microgameplay.com/StereogramM/setup.exenasıl kullanıldığını bende bilmiyorum.Kusura bakmayın.Teşekkür ederim...
-
manyak bişey yaw hevesimde wardı çok makbule gecdi baba
-
Ne kadar ilginc ya, ilk resme ilk seferinde baktigimda tek siyah cizgileri görüyordum biraz daha konsantre olup baktim araba oldugunu anladim. simdi ne zaman baksam hep arabayi görüyorum. Bu gözlemi yoksa beyinlemi alakali?
Paylasim güzel, sagol
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------ya ben ders biçiminde hazırladığım için çokta dikkate alıp böyle aşırı aşırı hassas çalışmadım açıkçası. Ana hatlarını anlatabilmek adına yaptım bişeyler geçtim. Ha çalışmayı benimseyip geliştirirsiniz hatta daha iyisini yaparsınız sevinirim valla. Benim maksat muhabbet olsun heveslilerine bir nebze bilgi verebilmek.
Çünkü vakti zmanında bu sitede "benden daha iyi ps kullanan gelsin alnını karışlarım" diyen zübükler bir tane ders koyamamıştır şuraya. Ben onlara çok kızdım. Hiç bir zaman ps de çok iyiyim demedim yine demem benden fersah fersah önde olan arkadaşlar var sadece paylaşım ortamı yaratayım diyerek böyle bir şey hazırladım. Yoksa tam tersini yapıp milleti eleştirip "şu olmamış bunu beğenmedim" gibi ahkam kesipte paylaşım adına bir sik koymayan yahudi zihniyetlerinden hiç farkım kalmaz. Hani "açık kaynak kodu" gelişim ve paylaşım için iyidir ya, o hesap yaptığım bir şeyi öğrendiğim bir yeniliği paylaşarak 1 kişi de olsa faydalı olmak adına burada yayınlamak gereği hissettim.
-----------------------------
Abi SS lerini de PS de duzenleyip min yer kaplıyacak hale getırır ve notları da onun ustune yazıp bı dokuman halıne getırırsen bende bıraz destek cıkarım ufak bi tbt ps dokuman arsıvı olustururuz...
-
Süpermiş aga eline sağlık
-
baba saolasın valla basit ve sağlam bir bilgi sunmuşsun, yararlı oldu ..