Gizlilik İle Kafa Bozan Mürit Var Mı ?
-
Citizen bunu yazdı
Cem Yılmaz son gösterisinde senin gibiler için "Sanırsın ki adamın peşinde Cia var.Kazlıçeşme'de mangal yapıyor Kill Him !" gibi bir espri yapmıştı.Youtube'a baktım bulsaydım ekleyecektim buraya.
bende aradığımda bulamamıştım.. youtube lisans engeli yaptı.. sonra vk.com a upladım :D
yunusdogan tarafından 25/Ağu/13 23:51 tarihinde düzenlenmiştir
http://vk.com/video219478217_165742067 -
anarsistherif bunu yazdı
whatsapp, sms ve telefonla gorusmekten daha guvenli hocam.
ben gizlilik konusunda temkinliyim. onceden internette herkes anonimken, artik herkes kendi kimligini ortaya koyuyor, bu cok sakincali bir durum. internet saglam bicimde kontrol altinda tutulamayan bir yer. arap ulkelerindeki bir cok devrimin organizasyonu bile internetten yapildi. haliyle devletlerde kontrol altinda tutmak istiyorlar.
bende gorusum itibariyle buna karsiyim, mumkun oldugunca anonim olmaya calisiyorum ve onemli bir konu oldugunu dusunuyorum.
SMS, Telefon gorusmeleri operator tarafindan kayit altinda tutuluyor zaten acik net bicimde.
Ayni zamanda devlette telefonlari dinliyor.Whatsapp'in izlendigine dair herhangi bir ize rastlamadim. su anda sadece neden izlendigini dusundugunu merak ettim, en guvenilir yerlerden birisi bence.
Buna dair bir kaynak bulmuştum,sunuma eklemiştim ama şuan bulamıyorum.
Ama izlendiğine eminim,cigicigi'nin çıkarttığı kriptolu bir yazışma programı vardı,o tarz başka bir program arıyorum bulursam onunla konuşacağım.
Şu ana kadar tek bulabildiğim(gizlilik sözleşmesinde) teslim edilemeyen mesajlar 30 gün serverda tutuluyormuş,ondan sonra da teslim edilemezse siliniyormuş.
Acaba dötten'mi uyduruyorum diye düşünüyorum ama izlenmeyeceğini düşünemiyorum ben.
Olsa olsa her adli kuruma vermezler o kadar,ama narus'taki tesis,nsa gibi kurumların whatsapp'ı es geçeceğini düşünemiyorum.
Sonuçta gene geçen haftalarda çıktı,fbi'ın firefox için 0 day exploitler hazırladığı ortaya çıktı.
Edit:birçok şey yıllar sonra çıkıyor zaten. Mesela çin'in ürettiği modemlerle router'larla abd'de bilgi toplaması.
Amerika bu narus'ta ki tesisi 11 eylülden beri inşa ediyormuş,haberler yeni.
Facebook'un vs kokusu yeni çıkıyor.
Yani bilgilerin toplanmasına dair haberler yıllar sonrasında ancak sızdırılabiliyor. O yüzden pek güvenemiyorum.
pcdoktor636 tarafından 26/Ağu/13 00:02 tarihinde düzenlenmiştir -
eğer bu işlerle tam kafayı sıracaksak komple pc'den uzak durmak lazım.
bence gizlilik bir yere kadar gizlenebilir. yani sonuçta programları geçtim artık ulusal anlamda sanal ortam loglanıyor ve takip ediliyor.
uyuşturucu kaçakçılığı, organ mafyası, siyasi olaylara filan giren adam zaten nete giripte herşeyini alenen ifşa etmez. kişi de biten bir olay.
onun dışında benim daniel-koo ile yaptığım face veya whatsapp vb. görüşmelerim loglanmış loglanmamış umrumda olmaz çünkü bana karşı kullanılacak bir şey geçmiyor konuşmalarda. daha doğrusu davalık olabiliecek işlerin içinde değilim.
en basitinden hack işleriyle uğraşan epey arkadaş var burada. eğer onlar tutupta herhangi bi önlem almadan iş yapıyorsa direk olarak "onların mallığı" diyebilirim.
paranoya geliştirmemek lazım bu konularda. eğer adamların hizmetlerinden yararlanmak istiyorsan bunlara katlanmak zorundasın. şu an basit bi internet sitesi bile sırf iş olsun diye ip loglarını tutuyor misal.
herşeyi geçtim de telefon konuşmaları bile istendiği anda dinlenebiliyor. adamlar istediği anda seni dinliyor. hal böyle olunca internet ve telefondan komple uzak durmak gerekiyor. bu kadar kafayı sıyırınca o zaman artık karşına alıp konuştuğun adamı da iyice araştırman lazım vs.vs. yani uzar gider bu.
teknolojinin getirdiği bize göre dezavantaj onlara göre avantaj kısmı burası hocam.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Ama izlendiğine eminim,cigicigi'nin çıkarttığı kriptolu bir yazışma programı vardı,o tarz başka bir program arıyorum bulursam onunla konuşacağım.
Şu ana kadar tek bulabildiğim(gizlilik sözleşmesinde) teslim edilemeyen mesajlar 30 gün serverda tutuluyormuş,ondan sonra da teslim edilemezse siliniyormuş.
Acaba dötten'mi uyduruyorum diye düşünüyorum ama izlenmeyeceğini düşünemiyorum ben.
Olsa olsa her adli kuruma vermezler o kadar,ama narus'taki tesis,nsa gibi kurumların whatsapp'ı es geçeceğini düşünemiyorum.
Sonuçta gene geçen haftalarda çıktı,fbi'ın firefox için 0 day exploitler hazırladığı ortaya çıktı.
Edit:birçok şey yıllar sonra çıkıyor zaten. Mesela çin'in ürettiği modemlerle router'larla abd'de bilgi toplaması.
Yani bilgilerin toplanmasına dair haberler yıllar sonrasında ancak sızdırılabiliyor. O yüzden pek güvenemiyorum.
yaptığın yorumlardan network ve sistem bilginin olmadığı hemen anlaşılıyor.edward snowden olayında nsa bünyesinin deep packet inspection (dpi) yaptığı görülüyor firma yetkililerinin bu durumda zaten bilgi vermesine gerek yok.sen öyle bir anlatıyorsun ki firmalar sanki veritabanlarını bir yerlere bağlamış anlık aktarım yapıyor.orası amerika dingonun ahrı değil.tuttun bide whatsapp kayıt tutuyor dedin.whatsapp'ın tutacağı kayıt viber tarzında basic düzeyde connect yapan cihazın bilgileridir ve delil açısından yeterlidir.yani bilmediğin konularda tamer şahin gibi atlama yorum yapma.gizlilik sunan arama motorlarını kullanıyorum diyorsun bahsettiğin yerler amerikada ve deep packet inspection'ın devlet eliyle en fazla yapılan yerlerden biri bide buradan gizlilik umuyorsun.öyle bir yargılamalar yapıyorsun ki görende seni konuya çok hakimsin zannedicek.haber okumayla yorumlar iç açıcı olmuyor kendinizle çelişiyorsunuz komik duruma düşüyorsunuz.
ghlwe tarafından 26/Ağu/13 00:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Gizliden uranyum mu parçalamaya çalışıyorsunuz ne yapıyorsunuz ?
-
ghlwe bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
yani bilmediğin konularda tamer şahin gibi atlama yorum yapma.
bi tebessüm beliriverdi bu kısımda.
-
Andrei bunu yazdıghlwe bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
yani bilmediğin konularda tamer şahin gibi atlama yorum yapma.
bi tebessüm beliriverdi bu kısımda.
-
@pcdoktor636 dediği birçok şeye katılıyorum ama bu arkadaşta benim gibi gizlilik meselesini paranoyaklık derecesine getirmiş.
İlk sayfada dediği gibi çoğu kişi yanı url yi kullanıyor profillerinde ve bunları bulmak çok kolay yani hiç tanımadığım bir kız hakkında bir anda birsürü bilgi edinebiliyorum ve bu bilgilerle kızı çok rahat etkileyebiliyorum. Sen nereden biliyorsun falan olayı dönüyor. Ki eğer birazcık olayı biliyorsanız bunu 6.hisse vs bağlarsanız işini kolay oluyor.
Ha tabi bu daha elinin altındaki teknolojinn nimetlerin bilmeyenler için geçerli. Yani eğer herkes nereye hangi bilgisini nasıl verdiğini bilirse kimse için hayati bir risk taşımaz teknoloji ama özellikle ülkemizde 7 den 70 e herkes attığı her adımı imliyor.
Ve bu çok saçma geliyor bana. Abicim ben senin düşmanın olsam bittin sen. Kim neden düşman olsun demeyin daha bu teknolojinin başlarındayız ülke olarak. İleride facebook seri katili twitter sapığı tarzı olaylar duymayacağımızın garantisi yok çünkü bugün 7-8 yaşındaki velet bile hacker olduğunu birşey bildiğini iddaa ediyor.
-
ghlwe bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
yaptığın yorumlardan network ve sistem bilginin olmadığı hemen anlaşılıyor.edward snowden olayında nsa bünyesinin deep packet inspection (dpi) yaptığı görülüyor firma yetkililerinin bu durumda zaten bilgi vermesine gerek yok.sen öyle bir anlatıyorsun ki firmalar sanki veritabanlarını bir yerlere bağlamış anlık aktarım yapıyor.orası amerika dingonun ahrı değil.tuttun bide whatsapp kayıt tutuyor dedin.whatsapp'ın tutacağı kayıt viber tarzında basic düzeyde connect yapan cihazın bilgileridir ve delil açısından yeterlidir.yani bilmediğin konularda tamer şahin gibi atlama yorum yapma.gizlilik sunan arama motorlarını kullanıyorum diyorsun bahsettiğin yerler amerikada ve deep packet inspection'ın devlet eliyle en fazla yapılan yerlerden biri bide buradan gizlilik umuyorsun.öyle bir yargılamalar yapıyorsun ki görende seni konuya çok hakimsin zannedicek.haber okumayla yorumlar iç açıcı olmuyor kendinizle çelişiyorsunuz komik duruma düşüyorsunuz.
Hiçbir yerde konuda phd derecem var dedimmi ?
2. basic düzeyde connect yapan log'ların ötesinde tuttuklarını kendi gizlilik politikasında bile görebilirsiniz sayın yüce bilge hazretleri.
Gizlilik sunan arama motorlarını kullanıyorum demedim,hatta aksine yılların alışkanlığı olarak google'dan vazgeçemiyorum arada startpage kullanıyorum dedim. Seninki okumadan atlama oluyor.
Firmalar veritabanlarını bağlamış durumda değil,ama o firmaların hepsinden kayıtlar alınıyor,ben o kadar pembe gözle bakamıyorum.
Zaten o narus olayı da bunun en büyük ispatıdır ki bu konuda bildiğim kadarıyla herhangi bir reddetme gelmedi.
Neyin atarıdır bu sendeki bilmiyorum,büyük ihtimal tanıdık birisin herneyse.
Edit:hayır şurda yapmaya çalıştığımda bir-2 kişiye belki fikir vermek ne bu atarlar giderler amk?
Daha iyisini biliyorsan çık anlat anasını satıyım,yok anlatmayacaksan bu neyin havası. Anlamıyorumki az önce bahsettim işte psikolojik mastürbasyon şu yaptığın tamamen ego tatmini.
pcdoktor636 tarafından 26/Ağu/13 01:08 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim en çok kafama şu takılıyor. Bir şeyler yaptın ettin FBI'a yakalanmıyorsun diyelim. Daha büyük bir olay yaptığında senin üzerine daha çok gelecekler. Ya adamlar ekranını izleyebiliyorsa? Yani kullandığımız aletleri biz üretmiyoruz. Eğer ekranım izlenebiliyorsa sen VPN vs ne kullansan da bir boka yaramayacak.