Gizlilik İle Kafa Bozan Mürit Var Mı ?
-
DevilRullz bunu yazdı
Benim en çok kafama şu takılıyor. Bir şeyler yaptın ettin FBI'a yakalanmıyorsun diyelim. Daha büyük bir olay yaptığında senin üzerine daha çok gelecekler. Ya adamlar ekranını izleyebiliyorsa? Yani kullandığımız aletleri biz üretmiyoruz. Eğer ekranım izlenebiliyorsa sen VPN vs ne kullansan da bir boka yaramayacak.
Hoca bana öyle geliyor ki izleyen dinleyen adam zaten milyonlarca kişiyi izleyecek değil ya. Belirli kriterler vardır mesela en basitinden adam googleda hacking diye arama yapıyorsa bu adam en düşük seviyeden tehlikeli görülmeye başlanır gibi. Yoksa herkesi izleseler ohooo. Zaten izledikleri adamlarda öyle boş adamlar değillerdir. Kısacası eğer tehlikeli işler yapmıyorsanız endişe etmeye gerek yok. Tabi bunu tbt te söylemenin pek bir anlamı yok gibi duruyor :D
-
pcdoktor636 bunu yazdıghlwe bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Buna dair bir kaynak bulmuştum,sunuma eklemiştim ama şuan bulamıyorum.
Ama izlendiğine eminim,cigicigi'nin çıkarttığı kriptolu bir yazışma programı vardı,o tarz başka bir program arıyorum bulursam onunla konuşacağım.
Şu ana kadar tek bulabildiğim(gizlilik sözleşmesinde) teslim edilemeyen mesajlar 30 gün serverda tutuluyormuş,ondan sonra da teslim edilemezse siliniyormuş.
Acaba dötten'mi uyduruyorum diye düşünüyorum ama izlenmeyeceğini düşünemiyorum ben.
Olsa olsa her adli kuruma vermezler o kadar,ama narus'taki tesis,nsa gibi kurumların whatsapp'ı es geçeceğini düşünemiyorum.
Sonuçta gene geçen haftalarda çıktı,fbi'ın firefox için 0 day exploitler hazırladığı ortaya çıktı.
Edit:birçok şey yıllar sonra çıkıyor zaten. Mesela çin'in ürettiği modemlerle router'larla abd'de bilgi toplaması.
Amerika bu narus'ta ki tesisi 11 eylülden beri inşa ediyormuş,haberler yeni.
Facebook'un vs kokusu yeni çıkıyor.
Yani bilgilerin toplanmasına dair haberler yıllar sonrasında ancak sızdırılabiliyor. O yüzden pek güvenemiyorum.
yaptığın yorumlardan network ve sistem bilginin olmadığı hemen anlaşılıyor.edward snowden olayında nsa bünyesinin deep packet inspection (dpi) yaptığı görülüyor firma yetkililerinin bu durumda zaten bilgi vermesine gerek yok.sen öyle bir anlatıyorsun ki firmalar sanki veritabanlarını bir yerlere bağlamış anlık aktarım yapıyor.orası amerika dingonun ahrı değil.tuttun bide whatsapp kayıt tutuyor dedin.whatsapp'ın tutacağı kayıt viber tarzında basic düzeyde connect yapan cihazın bilgileridir ve delil açısından yeterlidir.yani bilmediğin konularda tamer şahin gibi atlama yorum yapma.gizlilik sunan arama motorlarını kullanıyorum diyorsun bahsettiğin yerler amerikada ve deep packet inspection'ın devlet eliyle en fazla yapılan yerlerden biri bide buradan gizlilik umuyorsun.öyle bir yargılamalar yapıyorsun ki görende seni konuya çok hakimsin zannedicek.haber okumayla yorumlar iç açıcı olmuyor kendinizle çelişiyorsunuz komik duruma düşüyorsunuz.
Hiçbir yerde konuda phd derecem var dedimmi ?
2. basic düzeyde connect yapan log'ların ötesinde tuttuklarını kendi gizlilik politikasında bile görebilirsiniz sayın yüce bilge hazretleri.
Gizlilik sunan arama motorlarını kullanıyorum demedim,hatta aksine yılların alışkanlığı olarak google'dan vazgeçemiyorum arada startpage kullanıyorum dedim. Seninki okumadan atlama oluyor.
Firmalar veritabanlarını bağlamış durumda değil,ama o firmaların hepsinden kayıtlar alınıyor,ben o kadar pembe gözle bakamıyorum.
Zaten o narus olayı da bunun en büyük ispatıdır ki bu konuda bildiğim kadarıyla herhangi bir reddetme gelmedi.
Neyin atarıdır bu sendeki bilmiyorum,büyük ihtimal tanıdık birisin herneyse.
Edit:hayır şurda yapmaya çalıştığımda bir-2 kişiye belki fikir vermek ne bu atarlar giderler amk?
Daha iyisini biliyorsan çık anlat anasını satıyım,yok anlatmayacaksan bu neyin havası. Anlamıyorumki az önce bahsettim işte psikolojik mastürbasyon şu yaptığın tamamen ego tatmini.
whatsapp mesaj içeriklerini kopyalamadığını saklamadığını cihaz bilgileri ve haberleşme tarihlerini kaydettiğini gizlilik sözleşmesinde belirtmiş geri kalanını nereden uyduruyorsun merak ettim.duckduckgo ve startpage olayını söyleme tarzını tekrar bir incele.gizlilik sunan buralar varda alışkanlık işte google kullanıyoruz der gibisin.sana deep packet inspection diyorum sen hala bana kayıtlar alınıyor diyorsun bırak sataşmayıda iki makale oku bir şey öğren.bahsedilen firmalar verilerini her zaman güvenli bir şekilde saklar fakat kullanıcı ile isp arasındaki dinleme olayıyla bu firmaların kayıt paylaştığını kimse söyleyemez.kullanıcının yaptığı hataların firmalara yıkılması saçmadır.
olay şundan ibaret;
user > user network > isp > deep packet inspection > http & https verileri alınır.
kullanıcı "gmail bilgileri paylaşıyor"
bu yorumu yapanda işleyişten habersiz ağır troll oluyor.
ghlwe tarafından 26/Ağu/13 19:33 tarihinde düzenlenmiştir -
konuyu açan arkadasın buna cok takıldıgına ben bizzat şahit oldum :D
ikriam oynuyordum sıkıldım birine vericektm bu arkadas istedi verdim hesabı bi zaman sonra oynamıyorsan tekrar alim falan dedim girmiyorum
hesap silinmişdi galiba öyle bişey olmuştu dedi neyse açtırim tekrar falan dedim ama tabi kendi mailini kayıt yapmış bu arkadasin mail adresini
alana kadar göbeğim çatlamişti hesabı tekrar aktif etmek için :D
-
antivirus bunu yazdı
ikriam oynuyordum sıkıldım birine vericektm bu arkadas istedi verdim hesabı bi zaman sonra oynamıyorsan tekrar alim falan dedim girmiyorum
hesap silinmişdi galiba öyle bişey olmuştu dedi neyse açtırim tekrar falan dedim ama tabi kendi mailini kayıt yapmış bu arkadasin mail adresini
oha. :F
ben bile hatırlamıyorum onu.
yardımcı olabilmiş miydim o zaman :/
hayal mayal hatırladım galiba :/
angelofhope tarafından 26/Ağu/13 02:00 tarihinde düzenlenmiştir -
angelofhope bunu yazdıantivirus bunu yazdı
yok en sonunda vermiştin maili de aktif edememiştim hesabı kaldi öyle :D
-
antivirus bunu yazdıangelofhope bunu yazdıantivirus bunu yazdı
yok en sonunda vermiştin maili de aktif edememiştim hesabı kaldi öyle :D
allah allah :F
valla eski maillerden o kadar çok var ki kenarda farklı işler için kullandığım hangisi onu bile hatırlamıyorum.
bazılarının parolalarını bile unuttum hocam :F
keşke yardımcı olabilseydim :/
-
Uzun süre kullanmadım. Herhangi bir sosyal ağ. Hiçbir eksikliğinide hissetmedim. Şimdi sadece arkadaşlarımla sohbet etmek için yani msn modası vs geçti diye facebook ve firmalardan haberleri takip etmek için twitter kullanıyorum 3 senelik twitterda 10 tane twit yoktur
-
Edit: Yanlış yorum :)
watervay tarafından 26/Ağu/13 13:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Facebook ve WhatsApp kullanıyorum sadece, facebook'u kullanma sebebim de live messenger öldükten sonra herkesin oraya akın etmesi. Skype dahi kullanan arkadaşlarım sınırlı, onlar da zaten hayatı facebook ve sağda solda sürtmek dışında olan insanlar. Facebook'da sadece haberleşme amaçlı bulunuyorum. Bazı hocalar projeleri, ödevleri falan orada gruplar aracılığı ile paylaşıyorlar ne yazıkki. Öyle kişisel bilgi paylaşmışlığım, gördüğüm her grubu beğenip salak saçma oyunlar oynamışlığım yoktur. Yamulmuyorsam 3-4 sene önce baya aktif olarak kullanmıştım fakat boşluk işte, sonradan farkediyor insan.