folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Gmail Artık Daha Güvenli

Gmail Artık Daha Güvenli

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------
    iLLuMiNaTi bunu yazdı:

pesimistzombie bunu yazdı:

Konuyla alakalı değil fakat bu parmak izi okuyucular örneğin nasıl entegre edilir web uygulamalarına? ya da entegre edilebilirliği var mıdır bu tür projeye hiç rastlamadım/duymadım..

sms sistemi her ne kadar güvenilir olsa da sonuçta düşmanı uzakta aramamak gerekir yanımızda birisinin katakulliye düşürmeyeceği ne malum değil mi ama :)

bununla ilgili projeler vardı okumuştum ama linki hatırlamıyorum ne yazıkki..

kısacası ilk önce parmak izini tanıtıyorsun daha sonra server bazlı bir api bunu karşılaştırma yönetemi ile doğruluyor

ama buna hangi salaklar ( kişi sel kullanımcılar için diyorum ) katılır bilemem

ulan polise bile vermiyom güvenmiyom bide onumu yapacam :|

bu arada fcn artık retina taramasıda bitti avuç içi kan damarlarının daha benzersiz olduğu saptanmış ona geçilecekmiş :D

Söz konusu güvenlikse amuda bile kalkarım :) projeme entegre edebilirim bir şekilde diye düşündüm örneği vs olsaydı harika olacaktı, seneler sonra bakarız artık. Şu devirde kullanıcı adı ve şifre güvenliği gittikçe zayıflamaya başladı. sms sistemlerine de güvenmiyorum etkili de olsa iyi bir koruma değil. Tamamen kişiye özel bir koruma olmalı ve standartlaşmalı.

güvenlikten ve parmak izinden bahsediyoruz doğrumu ??

kısaca şifreni bi kere çaldırırsan şifreni yenilersin

parmak izini bir kere çaldırırsan ne olur ?

bi düşünsene ??

evet herkesin gizli / özel dosyaları vardır ama en azından benim için hiç birşey bu riske değmez.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@iLLuMiNaTi Elbette parmak izini değiştiremezsin ve bu da telafi edilemeyecek kişisel bir güvenlik açığı haline gelir. Fakat benim anlatmak istediğim, parmak izinden yola çıkarak kişiye özel bir güvenlik olayı.. Bu parmak izi olmaz da başka birşey olur önemli olan bir adım atmak, uygulamaya geçirmek. 

Bu konuda bir merakım vardı işte  :) herneyse başlı başına bir tartışma konusu olur bu, konuyu baltalamayayım ancak sms güvenliği bir işe yaramaz. Sadece caydırıcı özelliği var uzaktan erişimlerde. 

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Parmak izine benzeyen şöyle bir teknoloji var:

http://yubico.com/yubikey

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
Toplam Hit: 2166 Toplam Mesaj: 14