Gmail‘E Gelen Tuhaf Spamlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

    çok tehlikelisin buzukatak! manitusuzluktan bunlar hep

    Lanet olası kaynakçı.

    @mungabunga bahsettiğin türden e-postalar genellikle resent-to başlığı ile gönderiliyor.

    Normalde bir e-posta başlıklarında gönderen From:, Alıcı To: başlıklarıyla gönderilir.

    Gönderilen e-posta To: başlığındaki e-postadır. Ancak bu e-posta birisine yeniden yönlendirilirse Resent-To: , Resent-From: gibi başlıklar kullanılır. Gmail, burada Resent-To ve Resent-From gibi yeniden yazılmış başlıklardan bilgi göstermek yerine ilk değerler olan From ve To 'yu gösterdiğinden karışıklık çıkıyor, belki de standardı budur bilmiyorum. Ama söz konusu Google, Hotmail gibi kodamanlar olunca pek de standartlara uyduklarını söyleyemeyiz. Bunlar standartları kendileri yeniden yazıyorlar böyle böyle zorlayarak.

    Bu tür e-posta mesajlarının ileti kaynağına, yani ham gövdeye bakarsanız, bahsettiğim gibi veya belki standart, belki standart dışı benzer başlıklar ile size iletildiğini görürsünüz. 

    Spam olayına gelelim. Spam yapacak kişi, gönderim kapasitesi ve gelen kutusuna düşme oranı / gönderim itibarı yüksek bir e-posta hizmet sağlayıcısı buluyor. Tabi bu Resent-* başlıklı e-postaları kabul eden hatta bunları direk yönlendiren bir hizmet sağlayıcı olmalı.

    Bu sağlayıcıdan bir posta kutusu alıp, sonra o posta kutusuna Resent başlıkları asllında spam yapmak istediği kişilerin adresleri ile değişken olmak suretiyle e-postaları gönderiyorlar. Ama tabi bu e-postalar, resent-to da belirtilen kişilere de gidiyor. Böylece hizmet sağlayıcının saymayı unuttuğu yeniden yönlendirmeler, SMTP limitlerine dahil olmayıp kişi bol bol yeniden yönlendirilmiş e-posta atarak spam yapmayı başarmış oluyor.


    anlıyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ffjoness
    ffjoness's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2013
    Dişi

    login iken gezinmemekte fayda var:)nette gezinirken gizlenmek en temiz çözüm

Toplam Hit: 4082 Toplam Mesaj: 13