Google Colab Kullanmak
-
Merhaba arkadaşlar Google Colab, Google şirketinin yapay zeka geliştiricileri için açmış olduğu bir amme hizmetidir.
Fakat bizim bunu sadece yapay zeka geliştiriciliği için kullanmamız çok yazık. Python geliştiricileri için jupiter notebook tarzı bir yapısı var hatta jupiter notebook'un aynısı diyebiliriz.
Bu kadar ön girişten sonra, Nasıl giriş yapıyoruz başlayalım.
Öncelikle;
drive.google.com dan hesabıza giriş yapıyorsunuz daha önce Google Colab çalışmadıysanız. Drive'da boş bir yerde sağ tıkladığınızda ve Diğer menüsünü seçtiğinizde aşağıdaki menü ile karşılaşıyorsunuz.
Bu menüden Daha fazla uygulama bağla seçeneğini seçiyorsunuz.
Karşınıza aşağıdaki resim gelecek, Arama kutusuna colab yazarsanız size Colaboratory'i önerecek seçin
Gelen sayfadan Calobratory i seçin,
Ardında Yükle seçeneğini seçin
adımları onaylayarak, artık Colab Notebook ları oluşturabilirsiniz.
Hepinize hayırlı olsun,
Bununla ilgili beyin fırtınası yapılabilir. ngok kullanarak vpn ler, online servisler, komut satırında çalışan uygulamalar vs vs fakat sunucuların açık kalma süresi kısıtlı o yüzden 7/24 açık sunucular düşünmeyin ha birde kazı işine girmeyin :)
-
gunaydin hocam.
ngrok ile vnc, ssh vs takilabiliyorsun ama runtime suresi cok kisa, luzumsuz.
ayrica torrent to direct link yapabiliyoruz.
ya da video rendering (bunun icin ekran kartini tutturman lazim, ki o da rastgele tanimlaniyor.)
vs. vs..
-
çalışkan mürit :D
-
Derin öğrenme metodlarını kullanırken makine öğrenmesi süreleri çok kısa ve güçlü.
Normal de bilgisayarda yapılamayacak işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Süper bir hizmet gerçekten.
Derin öğrenme ile verilerin eğitilmesi ve test verisi diye ayrılması işlemleri tam bir eziyet iken google colab ile eğlenceli bir hal alıyor. Tavsiye ederim, bu nimetlerden faydalanmalısınız.
-
by_yazilim bunu yazdı
Derin öğrenme metodlarını kullanırken makine öğrenmesi süreleri çok kısa ve güçlü.
Normal de bilgisayarda yapılamayacak işlemlerin yapılmasını sağlıyor. Süper bir hizmet gerçekten.
Derin öğrenme ile verilerin eğitilmesi ve test verisi diye ayrılması işlemleri tam bir eziyet iken google colab ile eğlenceli bir hal alıyor. Tavsiye ederim, bu nimetlerden faydalanmalısınız.
3-4 saat sürecek datalarla oynarken eziyet oluyor colab.
Truba'ya başvurun bunun için. Clustering + queue var.
-
end bunu yazdıby_yazilim bunu yazdı
3-4 saat sürecek datalarla oynarken eziyet oluyor colab.
Truba'ya başvurun bunun için. Clustering + queue var.
Truba yı yeni duydum, denemekde fayda var.. thanks bro
-
Birçok kişinin zaten bilgisi olduğunu biliyordum.
Truba için akademisyen bir öğretmenim vardı bilgisini soracam. colab tamamen ücretsiz ve hiç bir şart aramıyor o yüzden de bu konuda bir adım önde. truba yada başvurayım :)
-
by_yazilim bunu yazdı
Ben istediğim BTC adresini alabilmek veya wifi brute force için kullanıyordum. derin öğrenme için de mi kullanılıyormuş :P
-
NoktaliVirgul bunu yazdıby_yazilim bunu yazdı
Ben istediğim BTC adresini alabilmek veya wifi brute force için kullanıyordum. derin öğrenme için de mi kullanılıyormuş :P
Tabiki, elde edilmiş evrensel veri setlerinin eğitilmesi içinde kullanılır..
Şöyle bir örnek vereyim..
elinizde 2 milyon zature olmuş hastanın röntgen görüntüsü var diyelim.. aynı şekilde covid olmuş hastalarında görüntüsü var diyelim.. sistem öğreniyor.
sonrasında sisteme 1 hastanın röntgen görüntüsünü yüklediğinizde makine öğrenmesi bu hastanın covid mi zature mi olduğunu size söylüyor.bu makine öğrenmesinin bize sunmuş olduğu bir nimet :) yakında çok daha yaygınlaşacak.
-
NoktaliVirgul bunu yazdıby_yazilim bunu yazdı
Wifi brute force için nasil kulaniyordunuz bizi de aydinlatirmisiniz hocam :) Evde wifi var maksat hobi olsun 🙂
-
by_yazilim bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdıby_yazilim bunu yazdı
Tabiki, elde edilmiş evrensel veri setlerinin eğitilmesi içinde kullanılır..
Şöyle bir örnek vereyim..
elinizde 2 milyon zature olmuş hastanın röntgen görüntüsü var diyelim.. aynı şekilde covid olmuş hastalarında görüntüsü var diyelim.. sistem öğreniyor.
sonrasında sisteme 1 hastanın röntgen görüntüsünü yüklediğinizde makine öğrenmesi bu hastanın covid mi zature mi olduğunu size söylüyor.bu makine öğrenmesinin bize sunmuş olduğu bir nimet :) yakında çok daha yaygınlaşacak.
hocam açıklaman için teşekkür ederim ancak retorik bir soruydu :)
google colab google colab no mining google colab amacı kazı yapmak değildir