folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Google Colab Kullanmak



Google Colab Kullanmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı
    neverland bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı
    DuPi bunu yazdı

    Merhaba arkadaşlar Google Colab, Google şirketinin yapay zeka geliştiricileri için açmış olduğu bir amme hizmetidir.

    Fakat bizim bunu sadece yapay zeka geliştiriciliği için kullanmamız çok yazık. Python geliştiricileri için jupiter notebook tarzı bir yapısı var hatta jupiter notebook'un aynısı diyebiliriz.

    Bu kadar ön girişten sonra, Nasıl giriş yapıyoruz başlayalım.

    Öncelikle; 

    drive.google.com dan hesabıza giriş yapıyorsunuz daha önce Google Colab çalışmadıysanız.  Drive'da boş bir yerde sağ tıkladığınızda ve Diğer menüsünü seçtiğinizde aşağıdaki menü ile karşılaşıyorsunuz. 

    Bu menüden Daha fazla uygulama bağla seçeneğini seçiyorsunuz.

    Karşınıza aşağıdaki resim gelecek, Arama kutusuna colab yazarsanız size Colaboratory'i önerecek seçin

    Gelen sayfadan Calobratory i seçin,

    Ardında Yükle seçeneğini seçin

    adımları onaylayarak, artık Colab Notebook ları oluşturabilirsiniz.

    Hepinize hayırlı olsun,

    Bununla ilgili beyin fırtınası yapılabilir. ngok kullanarak vpn ler, online servisler, komut satırında çalışan uygulamalar vs vs fakat sunucuların açık kalma süresi kısıtlı o yüzden 7/24 açık sunucular düşünmeyin ha  birde kazı işine girmeyin :) 

    Cem yilmazin biri gelince nasil bilgisayari kapatirm onu söyle demesi geldi aklima.. Benim durumum da hashcat ve wordlisti Colab da nasil çaliştiracam..12 gb cpu çok iyi hizmet.

    Hangi videosuydu o

     

    Videosu bu

    https://youtu.be/VK8fyiMEnI0

     

     

     

    Sağol hocam hatırladım :D


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.